Ja mam moduł przykręcony do ramy zaraz koło cylindra.Dostęp do niego mam poprzez odkręcenie klapki przy podłodze.
dzięki za informacje
jeździj na 1/3 manetki i wystarczy przez 500km
prędkość może być związana z przekładnią, po prostu zestrojona tak nie inaczej
moim paździerzem (b&w150) turystycznie jeżdżę na 5,5-6tys , według licznika 80-90 , równo z tirami więc chyba dobrze wskazuje
byłem dzisiaj u starego mechanika motorów(angola) opowiedziałem mu wszystko i powiedział tylko da się zrobić mam termin za 2tyg (tyle tam motorów od skuterów po harleye) więc czekam na wizyta i zobaczymy
a tym czasem kieruje swój zapał na kupnem YAGER GT 125 http://www.kymco.co.uk/yager_gt_125cc_scooter
na początku umówie się na jazde próbną jak będzie si to biorę a chinczyka albo sprzedam albo żona weźmie
byłem dzisiaj u starego mechanika moto(angola) opowiedziałem mu wszystko i powiedział tylko da się zrobić mam termin za 2tyg (tyle tam motorów od skuterów po harleye) więc czekam na wizyte i zobaczymy
a tym czasem kieruje swój zapał na kupnem YAGER GT 125 http://www.kymco.co.uk/yager_gt_125cc_scooter
na początku umówie się na jazde próbną jak będzie si to biorę a chinczyka albo sprzedam albo żona weźmie
W Polsce nazywa się on Kymco New Dink 125 ;) Bardzo dobra konstrukcja, która z pewnością długo posłuży.
W polsce New Dink 50 kosztuje 6900 zł.W Niemczech yager 50 kosztuje 2200 euro.Nie wiem skąd ta różnica cenowa.Chyba wykonanie trochę lepsze.
W Niemczech niemieckie ceny, tak jest często.
W Niemczech są inne zarobki przede wszystkim...
w anglii agility 50 kosztuje 1100funa najniższa m-c wypłata to wydaje mi się że ceny są dobre
No dokładnie ;D A np. znowu ciuchy w Anglii są tanie ;D Za dwa tygodnie można sobie kupić całą garderobę markowych ciuchów np. Nike, Fila, Umbro, Everlast. Everlast kozacki, często sobie zamawiam z niego ciuchy ;D
mam już przejechane 640km problem mam z tym że silnik w czasie jazdy kręci tylko do 6tys a jak stoję i podniosę na nóżkach bez problemu kręci 9 i więcej tys
co jest grane pomocy
na pół manetki dochodze do 6tys i 80km/h i obroty nie drgną nawet przy max manetce to samą z prędkoscią
A jak na przykład jedziesz wolniej to obroty jakie są?
wszystko jest idealnie do 6tys
startuje z 3.2 tys później na pół manetki dochodzi do 6tys i 75-80km/h i koniec nawet jak dam na full manete nic się nie zmienia
A jak dajesz max manetke to słyszysz, że silnik głośniej pracuje? Mi na przykład na 50cc na serii kręci od 50km/h jakieś 11tys. obrotów, później chyba jeszcze więcej tyle, że licznika już brakuje ;/
raczej nie, nie słyszę różnicy
Kurde, bo tak to by mogła być wina np. zegara, ale skoro nie słyszysz, to znaczy, że leci max 6 tysięcy obrotów ;/ Kurde, chciałbym pomóc, ale po prostu nie potrafię, nie wiem co tam może być nie tak, może ktoś inny się wypowie, natomiast ja z przykrością muszę powiedzieć, że nie wiem co tam jest ;/ Blokada jakaś obrotów? No nie, nie wiem.
zostaje mi tylko udac się do mechanika o zdjęcie blokady
ale i tak nie jest źle jak przy 6tys leci 80km- ciekawe ile będzie przy 9tys
wczoraj oddałem go do warsztatu na pierwszy pełny przegląd i na naprawę moich obrotów
jak odbiorę i będzie po mojej myśli to opiszę przyczynę 6tys obrotów