Jest to pierwszy post i chciałem zapytać czy warto kupywać 2 letniego Motobi Huzar II z tego co oglądałem jest w bdb stanie ma przejechane tylko 5k kilometrów. Ma wymienione sprzęgło na sprzęgło sportowe WM i na wariator sportowy WM, cylinder 80 glowica 80 i nowy pas. Kolega chce mi go sprzedać i dogadaliśmy się za 1000zł , warto? Jakie jescze informacje podac ?
Tuningowany znaczy katowany! Nigdy nie wiadomo co się zepsuje! No chyba że wiesz jak kolega jeździ i że go szanuje to co innego. Wtedy bierz!
Znam go długo i on właśnie dbał o niego, przeglądy, wymiany oleju itd itd, myślę , że za tą cenę , no nawet cenę do 1500zł nie kupię nic lepszego :/
Jedynie do wymian jest ssanie ? Bo jak jest zimny to czasami trudno odpala a jak cieply to na dotyk , jaki koszt takiej wymiany ?
I jeszcze ile kosztuje regulacja paliwomierza ?
Teraz jeszcze takie pytanie, jeździłem czasami skuterami ale nigdy nie się nie interesowałem tym, że trzeba jakieś oleje itd, teraz przeglądam wszystkie tematy jak leci i myślę, że znajdę odpowiedź ale jak już piszę to mogę zapytać :)
Co ile przeglądy itd
Skąd wiesz, że to ssanie ?.
Cięzkie zapalnie na zimnym, a dobre na ciepłym, to typowe objawy spadającej kompresji .
skąd wiem? Ponieważ był u mechanika to sprawdzić :)
Za 1000zł warto kupić, nad czym się jeszcze zastanawiasz???
Ja nad niczym tylko pytam, żeby nie zrobić głupiego błędu że go wziąłem a tutaj możecie zobaczyć jego zdjęcia. http://pokazywarka.pl/whrjrz/
Wygląda na zadbany. Jak 1000 zł to trzeba brać :)
złom widac ze glebe zaliczył i wies tumnig z tą rejerstacja na piltrze powietrza za 1000zł wolałbym dołorzyc 500zł i skuter z TESCO wole sie nie psuje tylko prolemy z gaznikiem i wykazem ilosci paliwa
I co z tego że glebę zaliczył ? Odrazu złom ? Zipp Pro 50 nie jest wcale dużo lepszy bo to też chiniol. Pozatym "znawco skuterów" tablica rejestracyjna jest na przekładni a nie na "piltrze powietrza". Już chyba 3 raz Ci to piszę : jak chcesz pisać na forum to zanim wyślesz to co napisałeś to przeczytaj to kilka razy i zastanów się nad sensem oraz ortografią bo twoje błędy są porażające. Sam doskonale nie piszę po polsku ale moje wypowiedzi na pewno są bardziej zrozumiałe.
Raczej zrobisz głupi błąd jak go nie kupisz, za stare picowane Simsony więcej wołają...Crecha napisał:
Ja nad niczym tylko pytam, żeby nie zrobić głupiego błędu że go wziąłem a tutaj możecie zobaczyć jego zdjęcia. http://pokazywarka.pl/whrjrz/
No niestety Panowie , ale otrzymałem telefon od niego jak byłem w pracy, że gdy On wracał z pracy z kolegą w skuterze, eh nie pamiętam jak to się nazywa, skuter pękł w pół, stelarz czy jakoś tak :/
Więc teraz prośba do was, jaki skuter, nowy(ojciec się uparł i powiedział, że dołoży) tak do 2tyś złoty polecacie ?
Hehe, rama się złamała, ciesz się że go nie kupiłeś :D do 2 tysi nowy ? to chyba tylko z marketu...
Crecha napisał:
No niestety Panowie , ale otrzymałem telefon od niego jak byłem w pracy, że gdy On wracał z pracy z kolegą w skuterze, eh nie pamiętam jak to się nazywa, skuter pękł w pół, stelarz czy jakoś tak :/
Więc teraz prośba do was, jaki skuter, nowy(ojciec się uparł i powiedział, że dołoży) tak do 2tyś złoty polecacie ?
Nie wierz w takie głupie tłumaczenia, mógł dostać lepszą ofertę i sprzedał, albo się rozmyślił że za małą cenę wystawił, a co do nowego skutera to tak jak kolega wyżej - tylko market.
Nie no serio Ci mówię, widziałem go przed chwilą polamana rama , do wymiany a to jakieś 400zł :D
To miałeś szczęście że nie kupiłeś.
No, jak zawsze w gorącej wodzie kąpany.. Dobrze, mówicie, że jakieś tescowe skuterki ale u mnie w tesco już nie ma router bassa, są inne ale po 2600 jakoś . A możecie coś polecić z allegro moze ? Nie znam się na tyle żeby sam zdecydować .. z tego co czytałem to lepsze 2suwy, chciałbym też zeby hamulce były tarczowe, bo jeździłem tym routerem bassa z tesco i po 500 km już piszczy tylni bębnowy... Polećcie cos :D
Crecha, jeśli nie znasz się na rzeczy to nie kupuj na allegro, chyba że masz kogoś kto pojedzie z Tobą sprawdzić sprzęt.
Na podstawie fotki z allegro nikt Ci nie powie czy kupować czy nie. musisz usiąść, przejechać się, zajrzeć szczególnie tam czego na zdjęciu nie widać.
No dobra, ale możecie mi powiedzieć model a znajdę odpowiednik we wrocławiu chyba, że ktoś z wrocławia ma jakiś sprawdzony sklep :)
Jadąc do pracy po drodze mam chyba sklep kymco jeśli się nie myle , tam może zajrzę .
@EDIT:
Co myślicie o tych dwóch, ich cena wynosi 1500zł , rocznik 2011 i wydaje mi się, że jest nowy.
http://motorat.otomoto.pl/aprilia-sr-rs-habana-area-speedfight-M2612719.html
http://motorat.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M2549440
Aprilla Habana z 2011 powinna kosztować ok 10 tys pln.
na dole gość pisze: "CENA 1500zł to cena za najtańszy skuter z mojej oferty, nie dotyczy skuterów ze zdjęć !"