Czy warto kupić ?

Jest to pierwszy post i chciałem zapytać czy warto kupywać 2 letniego Motobi Huzar II z tego co oglądałem jest w bdb stanie ma przejechane tylko 5k kilometrów. Ma wymienione sprzęgło na sprzęgło sportowe WM i na wariator sportowy WM, cylinder 80 glowica 80 i nowy pas. Kolega chce mi go sprzedać i dogadaliśmy się za 1000zł , warto? Jakie jescze informacje podac ?

Tuningowany znaczy katowany! Nigdy nie wiadomo co się zepsuje! No chyba że wiesz jak kolega jeździ i że go szanuje to co innego. Wtedy bierz!

Znam go długo i on właśnie dbał o niego, przeglądy, wymiany oleju itd itd, myślę , że za tą cenę , no nawet cenę do 1500zł nie kupię nic lepszego :/
Jedynie do wymian jest ssanie ? Bo jak jest zimny to czasami trudno odpala a jak cieply to na dotyk , jaki koszt takiej wymiany ?
I jeszcze ile kosztuje regulacja paliwomierza ?
Teraz jeszcze takie pytanie, jeździłem czasami skuterami ale nigdy nie się nie interesowałem tym, że trzeba jakieś oleje itd, teraz przeglądam wszystkie tematy jak leci i myślę, że znajdę odpowiedź ale jak już piszę to mogę zapytać :)
Co ile przeglądy itd

Skąd wiesz, że to ssanie ?.
Cięzkie zapalnie na zimnym, a dobre na ciepłym, to typowe objawy spadającej kompresji .

skąd wiem? Ponieważ był u mechanika to sprawdzić :)

Za 1000zł warto kupić, nad czym się jeszcze zastanawiasz???

Ja nad niczym tylko pytam, żeby nie zrobić głupiego błędu że go wziąłem a tutaj możecie zobaczyć jego zdjęcia. http://pokazywarka.pl/whrjrz/

Wygląda na zadbany. Jak 1000 zł to trzeba brać :)

złom widac ze glebe zaliczył i wies tumnig z tą rejerstacja na piltrze powietrza za 1000zł wolałbym dołorzyc 500zł i skuter z TESCO wole sie nie psuje tylko prolemy z gaznikiem i wykazem ilosci paliwa

I co z tego że glebę zaliczył ? Odrazu złom ? Zipp Pro 50 nie jest wcale dużo lepszy bo to też chiniol. Pozatym "znawco skuterów" tablica rejestracyjna jest na przekładni a nie na "piltrze powietrza". Już chyba 3 raz Ci to piszę : jak chcesz pisać na forum to zanim wyślesz to co napisałeś to przeczytaj to kilka razy i zastanów się nad sensem oraz ortografią bo twoje błędy są porażające. Sam doskonale nie piszę po polsku ale moje wypowiedzi na pewno są bardziej zrozumiałe.

Crecha napisał:

Ja nad niczym tylko pytam, żeby nie zrobić głupiego błędu że go wziąłem a tutaj możecie zobaczyć jego zdjęcia. http://pokazywarka.pl/whrjrz/

Raczej zrobisz głupi błąd jak go nie kupisz, za stare picowane Simsony więcej wołają...

No niestety Panowie , ale otrzymałem telefon od niego jak byłem w pracy, że gdy On wracał z pracy z kolegą w skuterze, eh nie pamiętam jak to się nazywa, skuter pękł w pół, stelarz czy jakoś tak :/

Więc teraz prośba do was, jaki skuter, nowy(ojciec się uparł i powiedział, że dołoży) tak do 2tyś złoty polecacie ?

Hehe, rama się złamała, ciesz się że go nie kupiłeś :D do 2 tysi nowy ? to chyba tylko z marketu...

Crecha napisał:

No niestety Panowie , ale otrzymałem telefon od niego jak byłem w pracy, że gdy On wracał z pracy z kolegą w skuterze, eh nie pamiętam jak to się nazywa, skuter pękł w pół, stelarz czy jakoś tak :/
Więc teraz prośba do was, jaki skuter, nowy(ojciec się uparł i powiedział, że dołoży) tak do 2tyś złoty polecacie ?

Nie wierz w takie głupie tłumaczenia, mógł dostać lepszą ofertę i sprzedał, albo się rozmyślił że za małą cenę wystawił, a co do nowego skutera to tak jak kolega wyżej - tylko market.

Nie no serio Ci mówię, widziałem go przed chwilą polamana rama , do wymiany a to jakieś 400zł :D

To miałeś szczęście że nie kupiłeś.

No, jak zawsze w gorącej wodzie kąpany.. Dobrze, mówicie, że jakieś tescowe skuterki ale u mnie w tesco już nie ma router bassa, są inne ale po 2600 jakoś . A możecie coś polecić z allegro moze ? Nie znam się na tyle żeby sam zdecydować .. z tego co czytałem to lepsze 2suwy, chciałbym też zeby hamulce były tarczowe, bo jeździłem tym routerem bassa z tesco i po 500 km już piszczy tylni bębnowy... Polećcie cos :D

Crecha, jeśli nie znasz się na rzeczy to nie kupuj na allegro, chyba że masz kogoś kto pojedzie z Tobą sprawdzić sprzęt.
Na podstawie fotki z allegro nikt Ci nie powie czy kupować czy nie. musisz usiąść, przejechać się, zajrzeć szczególnie tam czego na zdjęciu nie widać.

No dobra, ale możecie mi powiedzieć model a znajdę odpowiednik we wrocławiu chyba, że ktoś z wrocławia ma jakiś sprawdzony sklep :)
Jadąc do pracy po drodze mam chyba sklep kymco jeśli się nie myle , tam może zajrzę .

@EDIT:
Co myślicie o tych dwóch, ich cena wynosi 1500zł , rocznik 2011 i wydaje mi się, że jest nowy.

http://motorat.otomoto.pl/aprilia-sr-rs-habana-area-speedfight-M2612719.html

http://motorat.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M2549440

Aprilla Habana z 2011 powinna kosztować ok 10 tys pln.
na dole gość pisze: "CENA 1500zł to cena za najtańszy skuter z mojej oferty, nie dotyczy skuterów ze zdjęć !"