Mam takie pytanie, czy jak założę cylinder polini sport 70cc czy seryjny wał to wytrzymać Wydaje mi się że jego moc nie jest zbyt duża i powinien sobie poradzić.Co o tym myślicie :?:
Czy tak trudno trochę się rozejrzeć? Proszę: http://forum.jednoslad.pl/viewtopic.php?t=44 Pamiętaj na przyszłość, aby nie pisać o sprawach, które zostały już poruszone :!:
Tak, seryjny wał wytrzyma. Ale musisz sprawdzić czy nie ma luz w na korbie. I ew. wymienić łożyska na jakieś mocniejsze (zawsze lepiej się zabezpieczyc ). A po jakim przebiegu masz ważą To też może mieć znaczenie, czy materiał z którego jest wał nie jest już zmęczony czy coś.
Trudno powiedzieć jaki przebieg ma wał ale domyślam się, że nie był wymieniany od nowości. przebieg skuterka to około 21000 km… dodam że nie jest on katowany
To zalecam ci wymienić łożyska na mocniejszy, tj. SKF C4 Teflon ;).
Ja zamierzam kupić za tydzień Stage6 Pro Sport 70cc + Juz mam S6 Pro Replica wał wytrzyma Chce kupić jeszcze lozyska teflonowe. Bede jezdzil spokojnie tzn nie caly czas full gaz tylko raz na jakis czas Waż wytrzymać . Skuter ma przejechane 1800 km
Cylinder Stage6 Sport Pro nie potrzebuje wymiany wału.
@up właśnie że potrzebuje… 1 Pierścieniowy Nicasilowy Cylinder który rozwali wał po ~1000-2000km S6 pro replica jest za słaba do tego wydechu , S6 Pro sam jest git.
Człowieku, co ty za głupoty piszesz... Kumpel na Stage6 Racing z seryjnym wale przejechać 4000km, a i teraz na tym samym wale jeździ na Stage6 Sport Pro. Nawet Malossi MHR Replica dopuszcza jazde na seryjnym wale...Postrach napisał:
@up właśnie że potrzebuje... 1 Pierścieniowy Nicasilowy Cylinder który rozwali wał po ~1000-2000km
No ale ja Racinga nie chce tylko Sporta I jak napisalem nie bede smigac full max tylko raz na jakis czas dam full manetke.
To jak pisałem, kolega miał Stage6 Racing na seryjnym wale i mu to działało (wał jest nadal cały) ;). Oraz jak wspomniłem wcześniej, Malossi MHR Replica dopuszcze montaż na seryjnym wale a to w końcu racing ;).
S6 sport bez problemu na seryjnym wale śmiga kolega ma w maladze i już zrobić ponad
i jakoś dalej jeździ. Ale bez wymiany układu przełożenia napędu to zapomnij o długiej jeździe, zresztą sam wiem jak to jest z tym~1000-2000km
Bede jezdzil spokojnie tzn nie caly czas full gaz tylko raz na jakis czas
Trochę zejdź z tematu, jeśli już to jaki cylinder polecacie bardziej: polini sport 70cc czy stage6 sport pro?
S6 sport to jeden z najmocniejszych cykl?w, a polini wypada dosyć blado jeśli chodzi o klasą sport oczywiście
Może jeszcze ktoś się wypowiedzieć A jak jest ze spalaniem na tych cylkach?
Na gaźniku 17,5 powinien pali jakieś 7l/100km, może jednak trochę mniej ;).
na spalanie ma wpływ dużo czynników jak np. styl jazdy
Musisz się zdecydować co dokładnie chcesz polini to klasa sport, stage6 to już trochę mocniejsze niż sport. Jak zalezy Ci żeby skuter jechać lepiej ale bez przesady to Polini a jak planujesz dalszy “tuning” to S6, bo Polini a S6 mają pewną wspólną ceche…na seryjnym skuterze będziesz miał te same problemy:łożyska, gaźnik, sprzęgło/dzwon… Na gaźniku 17,5 spalanie nie wzrośnie aż tak bardzo myśle że nie przekroczysz 6l… PS Jak był się już zdecydował na coś słabszego niż S6 to lepiej poczytaj opinie na temat cylków klasy sport- zapawniam Cię że kupisz coś lepszego w żeliwie…(a tak nawiasem to S6 to chyba “aluminium”)
tak na wstępie powiem że nic nie musisz wymieniać ewentualnie gaźnik ale to i tak dla większej mocy. co do cylków to wygląda tak: S6 PS (alu) wyminiasz pierścień co 2500km, a tłok co 5000km. jak dobrze wyregulujesz sqta pod ten cylinder to pojeździsz dłużej niż na polini. polini S (żeliwo) cylinder ja seryjny tylko mocniejszy to znaczy mało wysilony i mało wymagający zakładasz cylinder i jedziesz
Jeszcze wrócę do Stage6 Pro. Ten wydech kręci bardzo wysokie obroty nawet na seryjnym cylindrze, więc radziłbym przynajmniej wymianę łożysk na wysokoobrotowe.