łożyska to podstawa.
jak dla mnie to do sportowego cylindra zawsze lepiej wymienić wał na wzmacniany gdyż jak wał pujdzie to razem z cylkiem ale cylinder do szlifa (zazwyczaj) mi na gaźniku 17.5 i cylku 70 sprzęgło mallosi pali 5L
haha stary to nie malossi mhr ze trzeba wszystko na wysoko obrotowe zmieniać a tak na serio to nie ma sensu zmieniać łożyska i wału w sporcie bo nic to nie da. ja mam w moim matrxie : malossi sporta wydech S6 pro hebo ng gaźnik 17,5 dysza 110 sprzęgło i dzwon S6 i jeszcze takie pierdoły jak sprężyny zawory itp. ten zestaw kręci naprawde wysokie obroty jak na sporta i Ładnych wałów i łożysk nie zmieniałem i wszysto jest ok Ładnych wibracji
ciekawe jak długo, jednemu wytrzyma dłużej innemu nie… pewniej jest wymieniłeś wał i się nie martwisz ze za jakieś 5tys km ci cos padnie
Sranie w banie... Jak się martwi o wał to niech odda go do sprawdzenia zegarowego i będzie wszystko jasne. Jeżeli wał nie ma luzów na korbie i jest prosty to Śmiało zakładasz, wystarczy założyć mocniejsze łożyska (polecam C4 Teflon) i można jeździć. Nie ma sensu wydawać pieniędzy w błoto.kondziopl3 napisał:
pewniej jest wymieniłeś wał i się nie martwisz ze za jakieś 5tys km ci cos padnie
jak kto woli
Tak się teraz jeszcze raz zastanawiam i chyba polini byłoby lepszym wyborem. W końcu jest żeliwny a S6 aluminiowy. I jeszcze te obroty, jednak wolałbym żeby mój skuter nie kręcić jak F1.
Mówie Ci poczytaj sobie opinie a nawet test cylków klasy sport i zobaczysz że polini nie jest najlepszy w tej klasie…
A ja bym ci polecil malossi sporta moc zblizona bo s6 a zywotnosc duzo dluzsza.
Klasa 70ccm Sport -POLINI SPORT 70CC -TOP PERF. TROPHY 70CC -MALOSSI SPORT 70CC -HEBO SPORT 70CC -METRAKIT HANDMADE 70CC Dodam że to są cylindry na seryjny wał!
Bardzo dobry cylinder, lepszy od Malossi ;).kondziopl3 napisał:
METRAKIT HANDMADE 70CC
mocniejszy nie znaczy lepszy ;-)Nikikin napisał:
Bardzo dobry cylinder, lepszy od Malossi ;).kondziopl3 napisał:
METRAKIT HANDMADE 70CC
... Jestes tego taki pewny? Akurat ten cylinder Metrakitowi bardzo się udał.fiola napisał:
mocniejszy nie znaczy lepszy
jestem tego samego zdania. Polecam go kolega ma i jest bardzo zadowolony :lol:
nie napisałem że jest że jest kiepski tylko mówię że nie nie wszystko9 co jest mocniejsze jest lepsze np. cyl S6 racing, w ogóle moim zdaniem pakowanie kasy w skuter to głupota i żałuje że robiłem full tuna bo już teraz nie odzyskam tej kasy a i tak żaden skuterek nie podskoczy do 125 no chyba że jakiśpo tunie evoNikikin napisał:
fiola napisać/a: mocniejszy nie znaczy lepszy ... Jestes tego taki pewny? Akurat ten cylinder Metrakitowi bardzo się udał.
Akurat o ten cylinder trzeba umieć dbać...fiola napisał:
cyl S6 racing
ja wcześniejszym forum były foty tego cylka który montował regulował( na hamowni) mieloch był regularnie sprawdzany i serwisowany i powiem tylko tyle odnośnie tego co zobaczyłem w środku cylka masakra ale jak wcześniej mówiłem zależy na jaki egzemplarz się trafi na jednym się zroni mniej a na innym więcej kilometrów
Jaki skuter ma twój kolega i ile mu leci na tym cylku?kondziopl3 napisał:
jestem tego samego zdanie Polecam go kolega ma i jest bardzo zadowolony :lol: