Czy wał to wytrzyma??

łożyska to podstawa.

jak dla mnie to do sportowego cylindra zawsze lepiej wymienić wał na wzmacniany gdyż jak wał pujdzie to razem z cylkiem ale cylinder do szlifa (zazwyczaj) mi na gaźniku 17.5 i cylku 70 sprzęgło mallosi pali 5L

haha stary to nie malossi mhr ze trzeba wszystko na wysoko obrotowe zmieniać a tak na serio to nie ma sensu zmieniać łożyska i wału w sporcie bo nic to nie da. ja mam w moim matrxie : malossi sporta wydech S6 pro hebo ng gaźnik 17,5 dysza 110 sprzęgło i dzwon S6 i jeszcze takie pierdoły jak sprężyny zawory itp. ten zestaw kręci naprawde wysokie obroty jak na sporta i Ładnych wałów i łożysk nie zmieniałem i wszysto jest ok Ładnych wibracji :wink:

ciekawe jak długo, jednemu wytrzyma dłużej innemu nie… pewniej jest wymieniłeś wał i się nie martwisz ze za jakieś 5tys km ci cos padnie

kondziopl3 napisał:

pewniej jest wymieniłeś wał i się nie martwisz ze za jakieś 5tys km ci cos padnie

Sranie w banie... Jak się martwi o wał to niech odda go do sprawdzenia zegarowego i będzie wszystko jasne. Jeżeli wał nie ma luzów na korbie i jest prosty to Śmiało zakładasz, wystarczy założyć mocniejsze łożyska (polecam C4 Teflon) i można jeździć. Nie ma sensu wydawać pieniędzy w błoto.

jak kto woli

Tak się teraz jeszcze raz zastanawiam i chyba polini byłoby lepszym wyborem. W końcu jest żeliwny a S6 aluminiowy. I jeszcze te obroty, jednak wolałbym żeby mój skuter nie kręcić jak F1. :slight_smile:

Mówie Ci poczytaj sobie opinie a nawet test cylków klasy sport i zobaczysz że polini nie jest najlepszy w tej klasie…

A ja bym ci polecil malossi sporta moc zblizona bo s6 a zywotnosc duzo dluzsza.

Klasa 70ccm Sport -POLINI SPORT 70CC -TOP PERF. TROPHY 70CC -MALOSSI SPORT 70CC -HEBO SPORT 70CC -METRAKIT HANDMADE 70CC Dodam że to są cylindry na seryjny wał!

kondziopl3 napisał:

METRAKIT HANDMADE 70CC

Bardzo dobry cylinder, lepszy od Malossi ;).

Nikikin napisał:

kondziopl3 napisał:

METRAKIT HANDMADE 70CC

Bardzo dobry cylinder, lepszy od Malossi ;).

mocniejszy nie znaczy lepszy ;-)

fiola napisał:

mocniejszy nie znaczy lepszy

... Jestes tego taki pewny? Akurat ten cylinder Metrakitowi bardzo się udał.

jestem tego samego zdania. Polecam go kolega ma i jest bardzo zadowolony :lol:

Nikikin napisał:

fiola napisać/a: mocniejszy nie znaczy lepszy ... Jestes tego taki pewny? Akurat ten cylinder Metrakitowi bardzo się udał.

nie napisałem że jest że jest kiepski tylko mówię że nie nie wszystko9 co jest mocniejsze jest lepsze np. cyl S6 racing, w ogóle moim zdaniem pakowanie kasy w skuter to głupota i żałuje że robiłem full tuna bo już teraz nie odzyskam tej kasy a i tak żaden skuterek nie podskoczy do 125 no chyba że jakiśpo tunie evo

fiola napisał:

cyl S6 racing

Akurat o ten cylinder trzeba umieć dbać...

ja wcześniejszym forum były foty tego cylka który montował regulował( na hamowni) mieloch był regularnie sprawdzany i serwisowany i powiem tylko tyle odnośnie tego co zobaczyłem w środku cylka masakra ale jak wcześniej mówiłem zależy na jaki egzemplarz się trafi na jednym się zroni mniej a na innym więcej kilometrów

kondziopl3 napisał:

jestem tego samego zdanie Polecam go kolega ma i jest bardzo zadowolony :lol:

Jaki skuter ma twój kolega i ile mu leci na tym cylku?