Czy skuter 50cc da rade uciągnąć osobę 100-120kg

Cześc witajcie

Tak jak w temacie,czy skuter 50cc da radę uciągnac osobe 100-120 kg w sensowniej prędkości ?

da rade. tylko jeszcze musisz zdefiniować jaki to skuter i co to jest sensowna prędkość.
A tytuł tematu to jakiś bełkot.

Czy skuter 50cc da rade uciągnąć osobę 50cc

Przepraszam za tytuł teamtu.Byłem rozkojarzony ,bo krzyczeli na dworze ,a okazało się ze jakiś bezdomny próbował mi się włamać do domu :stuck_out_tongue:

Wracając do tematu myslałem nad Torosem f16 albo rometem 787
Rozsądna prędkość dla mnie to 45-60 na godzinę :slight_smile:

45 po płaskim raczej da rade. Czy aż 60km/h z 120kg klocem to już niekoniecznie

ZNaczy ja waże aktualnie 100ke ,ale nie wykluczak w przyszłosci zdobyca kilku kg :smiley: więc dlatego pytam od przedzialu 100 do 120.

Zastanawiam się ogółem nad AM ,bo potrzebuje go na dojazdy ,a znowu a1/a2 jest 3x droższe i nie bardzo miałbym na to pieniadze dlatego się tak zastanawiam ,czy am wyciągnie z moja masą te 50km/h :stuck_out_tongue:

Jeśli myślisz o przyszłości, to wejdź w większą kategorię, jeśli ci wiek pozwala.

4T po odblokowaniu te 50km/h po płaskim swobodnie pojedzie - zwłaszcza że taki Tros F16 to mały i lekki skuter. Będzie zdychać do 30km/h na górkach i podjazdach ale tego bez wymiany cylindra na 80cm nie przeskoczysz.

Wiek pozwala mi na Am/A1 i praktycznie za moment na A2 tylko kwestia jest taka ,że am kosztuje u mnie ( kurs ) 400zł ,a A1 i A2 okolice 1200-1400 zł i to jest dość spora róznica cen.Co do terenu ,to u mnie teren jest różny,ale zdarzają się większe podjazdy. Gorzej jest z kursem ,bo wiem ,że trzeba ominąc przeszkodę przy 30km/h i zrobić slalom szybki. Rozpędziłbym się na tym pierdziku na kursie do tylu chociaz :stuck_out_tongue: ? Na kursie byłby ( na 100% ) romet zetka 50. Jest to w miarę sensowny motorower ?

Ja mam junaka 607 i z blokadami jadę śmiało 55 km/ h.

też mam junaka 607 i myśle że twój licznik ci kłamie. albo nie masz blokad

Wiek pozwala mi na Am/A1 i praktycznie za moment na A2 tylko kwestia jest taka ,że am kosztuje u mnie ( kurs ) 400zł ,a A1 i A2 okolice 1200-1400 zł i to jest dość spora róznica cen.Co do terenu ,to u mnie teren jest różny,ale zdarzają się większe podjazdy. Gorzej jest z kursem ,bo wiem ,że trzeba ominąc przeszkodę przy 30km/h i zrobić slalom szybki. Rozpędziłbym się na tym pierdziku na kursie do tylu chociaz 😛 ? Na kursie byłby ( na 100% ) romet zetka 50. Jest to w miarę sensowny motorower ?

Zetka ma generalnie dobre opinie jak na tę klasę jakościową-cenową. Sporo tego jeździ więc tragedii nie ma. Mówię o świeżych egzemplarzach, sumiennie serwisowanych itd.
A ile ci brakuje czasu do A2? Jeśli 18tkę masz w tym sezonie, to zbieraj hajs na A2. Różnica w cenie w porównaniu do AM jest spora, ale warta zachodu.

18kę mam tak za 10 miesięcy więc już będzie koniec sezonu. Czyli am ma taki średni sens ,bo się z moją masa będzie dusić ? A co byście powiedzieli na A1 jakby mi się udało kasę jakoś zdobyć ? 125cc dałoby już radę ?

tak, 125 spokojnie daje radę

W takim razie postaram się zebrać na A1. Dzięki za pomoc :slight_smile:

A mam jeszcze jedno pytanie ,bo policzylem sobie koszt i a1 wychodzi ze wszystkim ( wydanie domumentu,zdanie itp ) okolo 1800/2000 zl ,a am kosztowaloby ze wszystkim jakies 1100zl. Jest to dosc znaczna roznica a moglbym wymienic cylinder na 80cc i wtedy taki motorower powinien sobie lepiej poradzic. 80cc da rade juz z moja masa ? Zdaje sobie sprawe ze jest to nie legalne,ale jak nie przegne w miescie to u mnie policja problemow robic nie bedzie :slight_smile:

Tak pokazywał licznik natomiast gps max 53 z blokadami (junak jest na dotarciu ok 600 km przejechane) Blokadę wariatora ściągnąłem dopiero wczoraj w serwisie - teraz pokazuje 60 km/h przy nie odkręconej do końca manetce gazu. Nie chcę go piłować bo jak wspomniałem jest na dotarciu i pogoda kiepska bo leje. Wiesz może jeszcze gdzie są w tym junaku 2t blokady?

moduł i marny wydech + regulacja. jest czujnik obrotów sprzęgła ale działa jeżeli go moduł obsługuje - tzn niebiesko biały kabelek spod sprzęgła do modułu. można go rozpiąć bo ma złączkę.
Ale szału i tak nie bedzie bo to duża i ciężka pięćdziesiątka

Moduł odblokowany po dotarciu zmienię bo mam z drugiego routera i pasuje. Co do wydechu to masz rację -znany serwisant z Rybnika tez mi polecił zmienić na sportowy i mówił że na tym silniku do 75 km/h bym wyciągną ale jak na razie nie zamierzam aż tyle inwestować. Dzięki za odpowiedź.

Też mieszkam w okolicy Rybnika :stuck_out_tongue: Odpowie ktoś na moje pytania :smiley: ?

“A mam jeszcze jedno pytanie ,bo policzylem sobie koszt i a1 wychodzi ze wszystkim ( wydanie domumentu,zdanie itp ) okolo 1800/2000 zl ,a am kosztowaloby ze wszystkim jakies 1100zl. Jest to dosc znaczna roznica a moglbym wymienic cylinder na 80cc i wtedy taki motorower powinien sobie lepiej poradzic. 80cc da rade juz z moja masa ? Zdaje sobie sprawe ze jest to nie legalne,ale jak nie przegne w miescie to u mnie policja problemow robic nie bedzie :slightly_smiling_face: