Takie pytanie, chińczyk 4T z cylindrem 72 ccm, wariator Malossi Multivar, biała sprężyna centralna sprzęgła (czytałem, że nie warto ją wkładać, ale nie widzę różnicy na tej i na oryginalnej), rolki 9g, dysza 90, w pełni odblokowany - prędkość przelotowa na prostej poziomej licznikowe 65 km/h. Z górki dochodzi powiedzmy do 72 km/h (wskazówka przekracza na swoją grubość kreskę przy 70 km/h.) Pod górę, jak 'biorę' ją z rozpędu zwalnia do 60/55 km/h. Jak bez rozpędu, normalnie podchodzi tyle, że wolno przyspiesza. Nadmienię tylko, że od trzech dni wieje dość mocno a i ja swoją wagę mam.
Czy to jest dobra prędkość czy szukać sposobu na jej podniesienie?
Nadmienię tylko, że bez względu na wagę rolek prędkość mam taką samą, może tylko dynamika jazdy się zmienia minimalnie (im lżejsze tym lepsza).
W serii powiedziałbym, że jest wszystko w normie. Przy cylindrze 72 oczekiwał bym lepszych osiągów. Porównując to do mojego nie tuningowanego torosa, twój bzyk wypada nie tyle blado co tak samo. Może ten Malossi Multivar wcale nie jest taki wspaniały jak o nim piszą? Wiem, że to kupa roboty, jednak namówiłbym Ciebie abyś sprawdził jak bzyczek sprawuje się na seryjnym wariatorze.
No właśnie na seryjnym jest dokładnie to samo, dlatego go zmieniłem, z nadzieją, że osiągi się poprawią, ale jak się okazało kicha. Różni się na pewno jakością wykonania ale czy warto? Moim zdaniem nie.
Rolki za ciężkie w multiwarze były na pewno 7g, i takie bym założył, jeżeli filtr powietrza masz seryjny to daj mniejszą dyszę 80-85
Na 7g jest dokładnie to samo, sprawdzałem od 5.5 do 9g i prędkość nie rośnie - zmienia się tylko delikatnie dynamika jazdy. Na dyszy 80-85 z kolei się przydusza (sprawdzałem 85 więc 80 już nawet nie zakładałem).
Zaloz stozek albo daj wiecej powietrza przez filtr i regulacja gaznika.
Stożek też był, gąbkowy oczywiście, poza tym, że bardziej 'pierdzi', żadnego efektu.
Kazdy jest anty stozkom siatkowym. Ja jezdzilem 4 lata na nich i nic Mi sie nie dzialo.
Iglice jak masz ustawiona?
U mnie w serii siedzi dysza 85.
A pro po jaki masz skuter?
Zipp Vega, zmieniłem pasek na szerszy troszkę, rolki 6.3g i na bardzo lekkiej pochyłości poleciał te 82 licznikowe. Wymieszam je chyba z 7g i powinno być w miarę dobrze.
maxell
jestem w szoku jakbyś opisał mój skuter :O tylko ja mam rometa 727 eco 4t... tuning taki jak TY tj cylinder 72 dysza 85
jak założyłem stożek to tylko [ierdział inaczej... nawet prędkości te same rozwijamy heheh i dumam co by tu zrobić żeby szybciej jechał ;O
rolki tylko mam 8,5i nie zmieniałem wariatora ....
naraize planuje poszukać jakiegoś wariatora ( moza coś da) i założyć dłuższy i cienszy pasek
U mnie właśnie pomógł trochę szerszy pasek więc węższy i dłuższy to nie wiem, czy to dobre rozwiązanie.
Malossi Multivar ma tulejkę dłuższą od oryginału, więc tuleje zostawiłem w oryginale.
nie możliwe ! ja 65 to na full serii jade na prostej.
no to nie wiem poprobuje z tym paskiem i jakimś wariatorem sportowym może akurat to coś da ... no chyba że z tego modelu nie da sie już wiecej nic wycisnąć ....
Wpadłem na pomysła, żeby skrócić tuleję wariatora (jakieś 1,7 mm mi wyszło bo nie miała całych 38 mm - po przetoczeniu 36,2 mm) i generalnie kicha, nic się nie poprawiło.
Chyba jedynym rozsądnym wyjściem jest maksymalnie szeroki pasek, tak 18.
maxell
założyłem szerszy i dłuższy pasek ... i nic to kompletnie nie dało...
dumam nad wiekszym gaznikiem albo wariatorem
Obawiam się, że ani jedno ani drugie Ci nie pomoże, ja mam Malossi Multivar i kicha, a gaźnik do tego cylindra jest wystarczający.
no to co już wiecej nic nei wycisniemy z naszych maszyn ??
Z tych cylindrów to już na pewno nie, pozostaje włożenie 90/110.
Ale to znowu koszty. Ja się poddaję :)
Po co było skracać tulejkę wariatora? to nielogiczny pomysł. Trzeba u tokarza podtoczyć powierzchnię styku przeciwtalerza z wariatorem, tak aby przybliżyć powierzchnie pracy paska, który zostanie wyżej wyciskany przez wariator, przez co zwiększy się przełożenie, tym samym v-max.maxell napisał:
Wpadłem na pomysła, żeby skrócić tuleję wariatora (jakieś 1,7 mm mi wyszło bo nie miała całych 38 mm - po przetoczeniu 36,2 mm) i generalnie kicha, nic się nie poprawiło.
Chyba jedynym rozsądnym wyjściem jest maksymalnie szeroki pasek, tak 18.