Witam czy konieczna by byla zmiana wału przy cylku s6 sport pro ??? wał mam bardzo dobry zero luzow nic … a klasa sport tylko ze najmocniejsza ze wszystkich sportow … moj kumpel w roxie zmienial wał i właśnie chyba ja tez bd musial co wy o tym sadzicie ?? czy moze wystarczyly by lozyska nowe teflonowe czy jakos tak ?
Zły dział. Przeniosłem.
jak wsadzasz sam cylek, bez wydechu gaźnika itd to nie musisz zmieniać.
Ale jak masz wydech, gaźnik i całą resztę to przydało by się chociaż wymienić łożyska. Chociaż z drugiej strony jak masz blokadę na module CDI to i tak obroty nie będą większe niż te które wał wytrzyma więc się nie rozleci, najwyżej szybciej łożyska zatrą.
heh tzn. jak bym cylinder kupil to bym wsadzil na pewno wydech wario sprzeglo gaźnik a modul mam odblokowany ;p wiec krecilby na maxa obroty ale gdybym jezdzil na poczatku tak wiesz … do 80-90 km/h to by chyba nie siadl nie ?? a potem bym wał wymienil bo na razie kasy by na wszystko nie starczylo a chodzi mi ze 80-90 km/h zeby na wieksze obroty nie wchodzil i zeby nie je-bnol wał albo lozyska i duzo ogolnie bym nie jezdzil tyle co do szkoly i nieraz się przejechac wiec jak mysliszł
ja założyłem malossi sport’a 70, niby słabszy ale chińskie łożyska i wał też są gorszej jakości i na wszystkim seryjnym zrobiłem 500km w tym czasie też mu od czasu do czasu dałem w palnik no i łożyska i wał nie ucierpiały, są całe, wymieniłem je bo kupiłem wydech i całą resztę.
także jak wsadzisz cylinder i na razie nic więcej to spokojnie pojeździsz trochę na seryjnym wale i łożyskach, ale jak już kupisz całą resztę to bez wymiany minimum łożysk się nie obejdzie.
nie no na razie bym kupić cylinder i gaźnik jak cos … a potem od razu jak kasa by byla to wał i lozyska i potem reszte wiec mowisz ze można wsadzac to chyba zakupie s6 sport pro i gaźnik i potem wał lozyska tłumik wario sprzeglo ;d
no pojeździsz trochę, tylko znów lepiej nie przesadzać i mu nie dawać za bardzo w palnik bo jednak gaźnik też zwiększa maksymalne obroty.
hmm teraz juz zamowilem cylinder stage6 RACING … i bez żadnej mowy muszę zmienić wał no i wał kupie malossi mhr albo top racing race hq . I co mysliscie lepiej gaźnik 19mm czy 21mm ?? a no i jaki wydech do niego ?? bo to wydech bd musial byc z wyzszej polki a kasy za duzo na tłumik nie bede mial wiec tak … dobry wydech co cylka z najtanszych pozdro
na gaźniki 21mm uzyskasz więcej mocy… wydech to Yasuni C16/C21 używka … i radze ci lepiej poczekaj i kup konkretny wydech niż masz kupować gówno…
a co myslicie nad polini for race 3 … ?? albo stage6 pro replica ?
lepszy juz poliniak ale i tak za slaby do tgo cyla. Najlepiej cos pokroju tak jak pisali yasuni C16 /21
Chcesz mocny :?: zakładaj Polini Evolution lub Yasuni C30… i ci styknie na pewno
hehe no no ;d a skad tyle kasy ja chce jakis dobry do cylka ale taki tanszy … tzn. tak do 400zl
No ogólnie to ja polecam Stage 6 Racing, właśnie jego mam zamiar kupić.
Zastanawiałem się również nad Sport Pro, ale ileż ja na tym skuterze będę jeździć? A jak już jeździć to porządnie dlatego Racing - no niestety kosztuje 600zł + wał + gaźnik żeby był porządny efekt wychodzi ponad 1000. Ja proponuję abyś dozbierał sobie trochę i pomyślał o czymś takim, bo takie cylindry 300-400 zł nie są dobre:/
Pozdrawiam
DesiRe
PS: Looknij tu
http://streetns.ubf.pl/readarticle.php?article_id=3
mój art na mojej stronie, może Ci się przyda.
DesiRe napisał:
PS: Looknij tu
http://streetns.ubf.pl/re...hp?article_id=3
mój art na mojej stronie, może Ci się przyda. ;)
Art jest niekompletny i kolejność też trochę pomieszana.
Brakuje wału, łożysk, przełożeń, odblokowanego modułu CDI, paska.
Dopracuj.
[ Dodano: 23-04-2009, 10:48 ]
poza tym można się dopatrzyć błędów ortograficznych.
a wydechu do 4T się nie opłaca kupować, drogi i nic nie daje oprócz dźwięku.
lepiej stary jakoś zmodyfikować.
A i malossi to też bardzo dobra firma.
Nie wiem gdzie widzisz błędy…^^
Odblokowany moduł to chyba oczywiste jak pisałem że trzeba blokady ściągnąć.
Pasek dopisze, wał jest więc czytaj uważnie. A łożyska i przełożenia nie są aż tak super potrzebne.
no ja juz mam cylinder zamowiony stage6 racing … :)) tylko czekam az przyjdzie ;p wał bede zamawial malossi mhr no i gaźnik jakis 19 mm albo 21 tylko niewiem jaki tłumik … zeby byl z tych tanszych ale dobrych do tego cylka ;p tak do 400zl wydech
ehh do 400zł to może znajdziesz Yasuni R używkę … ale wątpię … zresztą za tą cenę nic dobrego nie kupisz raczej pod ten cyl radzę pozbierać troszkę więcej i kupić coś porządnego typu Yasuni C16/C21 i już będzie stykało
heh duzo osob mowi ze polini for race tez dobry jest do tego cylka
Polini ForRace ogólnie jest dobry… ciągnie zaraz z niskich obrotów jest porównywalny z C16 :roll:
no i git ;d to kupie sobie polinika a co wy sadzicie o tym cylku ?? bo kolega mi pisze ze niby “jak zrobie 1000km to postawi mi browara” ze niby nie da rady … ze się rozsypie …