No więc tak wydech mógłbym sprzedać za ja wiem 300-400z; nawet nie wiem czy tyle bo treoche jest przejechane i ma kilka drobnych wgnieceń.
JEśli hcodzi o kase jąką dysponuje to ok.200zł
Jak ma pare wgnieceń i jest już dość trochę używany to za więcej niż 200zł nie sprzedaż
No wlaśnie też mi się tak wydaje…
uff kolego to ciężko będziesz miał kupić jakiś wydech za taką cenę ;/ dajmy na to w najlepszym przypadku 200zł+200zł = 400zł może gdzieś urzywke RSII dorwiesz <- ole to jest w najlepszym przypadku jeśli by ci się udało twój za 200zł sprzedać
ja bym jezdzil na razie na next-r, nic źlego na pewno się nie stanie … Uzbierasz kasy i spokojnie kupisz cos mocniejszego
Tgb to jak się nie myle morini a ostatnio widzialem yaska R za 370zl na allegro… Fakt caly pordziewialy ale jak go dopiescic to ladnie by wyglądał
Tak TGB mają silniki morini.
Musze szukać aż znajde i kupie coś fajnego .
Narazie jeźdże na next-r i docieram silnik a po doatarciu to się zobaczy co się kupi ;].
No właśnie poczekaj i poprostu codziennie allegro przegladaj itd. bo można na naprawde niezla okazje trafic
MAm jeszcze jedno pytanko:
Czy gdybym kupił wydech np. yasuni R powiedzmy od Piaggio/Gillery to czy mógłbym przerobić mocowanie tak aby podeszlo pod mój skuter?
Czy można tak zrobić i nic się tłumikowi nie stanie?
Czy można jakoś umyć tłumik w środku(mam tu na myśli: gorąca woda i tzw. “kret” kiedyś widziałem jak jeden koleś tak robił z tłumikiem i stwierdził że w środku jest jak nówka).
Z góry THX z pomoc
kris93, można ale wydech moze stracić swoje właściwości tzn może nie działać tak jak orginał
nie polecam ci tego zabiegu, lepiej kupić pasujący
Aha a co ze sprawą mycia ??
Jak robia i nic się nie dzieje to mozesz ja tez tak robilem ale silencer musisz odkrecic i ja to robilem na serri po 20 tys przebiegu wiec nie wiem czy to się trak czesto robi
Ale wiecie co dziwi mnie jedna rzecz…mianowicie przed załozeniem cylka malossi jeździłęm na serii 50ccm i się zatar ponieważ tłok nie wytrzymał zbyt wysokiej temperatury i jak się potem okazało było to spowodowane tłumikiem…więc jeśli 50ccm poszedł na next-r to chyba (moim zdaniem) jest tak bardziej pod 70ccm tzn. 50/50.
Tłok nie wytrzymał bo go przegrzałeś. W AC trzeba tego bardzo pilnować.
ja mam polini i jest masakryczne udezenie jak się wkreci na obroty mam tylko ten cylinder i reszta seria teraz chce kupić wydech stage6
a jak myslicie jaki jest lepszy MK hm czy malissi sportą
mk mocniejszy i też żeliwo a z żywotnością to malossi zapewne dlatego że jest słabszy posiada minimalnie większą żywotność.
ok thx to zamykamy!