cylek 70ccm w dobrej cenie ??

No więc tak wydech mógłbym sprzedać za ja wiem 300-400z; nawet nie wiem czy tyle bo treoche jest przejechane i ma kilka drobnych wgnieceń.
JEśli hcodzi o kase jąką dysponuje to ok.200zł

Jak ma pare wgnieceń i jest już dość trochę używany to za więcej niż 200zł nie sprzedaż :slight_smile:

No wlaśnie też mi się tak wydaje…

uff kolego to ciężko będziesz miał kupić jakiś wydech za taką cenę ;/ dajmy na to w najlepszym przypadku 200zł+200zł = 400zł może gdzieś urzywke RSII dorwiesz <- ole to jest w najlepszym przypadku jeśli by ci się udało twój za 200zł sprzedać

ja bym jezdzil na razie na next-r, nic źlego na pewno się nie stanie … Uzbierasz kasy i spokojnie kupisz cos mocniejszego

Tgb to jak się nie myle morini a ostatnio widzialem yaska R za 370zl na allegro… Fakt caly pordziewialy ale jak go dopiescic to ladnie by wyglądał :wink:

Tak TGB mają silniki morini.
Musze szukać aż znajde i kupie coś fajnego .
Narazie jeźdże na next-r i docieram silnik a po doatarciu to się zobaczy co się kupi ;].

No właśnie poczekaj i poprostu codziennie allegro przegladaj itd. bo można na naprawde niezla okazje trafic

MAm jeszcze jedno pytanko:
Czy gdybym kupił wydech np. yasuni R powiedzmy od Piaggio/Gillery to czy mógłbym przerobić mocowanie tak aby podeszlo pod mój skuter?
Czy można tak zrobić i nic się tłumikowi nie stanie?
Czy można jakoś umyć tłumik w środku(mam tu na myśli: gorąca woda i tzw. “kret” kiedyś widziałem jak jeden koleś tak robił z tłumikiem i stwierdził że w środku jest jak nówka).

Z góry THX z pomoc :slight_smile:

kris93, można ale wydech moze stracić swoje właściwości tzn może nie działać tak jak orginał :slight_smile:
nie polecam ci tego zabiegu, lepiej kupić pasujący

Aha a co ze sprawą mycia ??

Jak robia i nic się nie dzieje to mozesz :wink: ja tez tak robilem :stuck_out_tongue_winking_eye: ale silencer musisz odkrecic i ja to robilem na serri po 20 tys przebiegu :wink: wiec nie wiem czy to się trak czesto robi :wink:

Ale wiecie co dziwi mnie jedna rzecz…mianowicie przed załozeniem cylka malossi jeździłęm na serii 50ccm i się zatar ponieważ tłok nie wytrzymał zbyt wysokiej temperatury i jak się potem okazało było to spowodowane tłumikiem…więc jeśli 50ccm poszedł na next-r to chyba (moim zdaniem) jest tak bardziej pod 70ccm tzn. 50/50.

Tłok nie wytrzymał bo go przegrzałeś. W AC trzeba tego bardzo pilnować.

ja mam polini i jest masakryczne udezenie jak się wkreci na obroty mam tylko ten cylinder i reszta seria teraz chce kupić wydech stage6

a jak myslicie jaki jest lepszy MK hm czy malissi sportą

mk mocniejszy i też żeliwo a z żywotnością to malossi zapewne dlatego że jest słabszy posiada minimalnie większą żywotność.

ok thx to zamykamy!