cylek 70ccm w dobrej cenie ??

Witam,
Mam zamiar kupić cylinder 70ccm marki: Polini lub Malossi tak do 700zł.

Jaki byście polecali który wytrzyma pare tyś. km bez żadnego szlifu ani inc tym podobnego.
CHodzi mi o tak cylinder tkóry dodaje w miare dużo KM.

Z klasy sport to polini sport, malossi sport
Z racing to polini corsa, mhr replica

co powiedzielibyście na ten sprzęt http://skutercentrum.pl/product_info.php?products_id=16 ???
Dobry??
Daje dużo mocy(nie wiem co oznacza to PS) ???

PS=KM
Dobry wytrzymaly cylek. z 10 tys km ci wytrzyma… Z tego co wiem to wrona ma go w swoim trekerze wiec mozesz z nim na PW lub GG pogadac jak to chodzi wzrost mocy itd. Ale na pewno odczujesz moc :wink:

A ten cylek: http://skutercentrum.pl/product_info.php?products_id=80 ???:smiley:

Tez dobry prawie to samo co malossi tylko 0.5 PS slabszy… A ty czytasz w ogóle poprzednie postył? Napisalem ci przecież o tych 2 cylach co ty podales ! ;] Czytaj uważniej co inni pisza a nie będzie nieporozumiećn

malossiego to ja mam w keeway, założyłem go to skuter był full seria (seria wydech, wario i wszystko) i odczułem znaczny przyrost mocy, skuter odżył i wgl duzo mocniejszy i przyśpiecha znacznie wzrosła. bierz małossiego albo metrakit hm jeszcze zobacz sobie.

JA jak na razie mam tylko wydech tecnigas next-r , sprężyne dociskową +15% i jakieś rolki ale masy nie pamietam ;/.

Z tego co widzę to chyba lepszy będzie małossi.

Mam jeszcze jedno pytanko: czy jeśli mam wydevch sportowy i po załozeniu cylka malossi 70ccm i odpowiedniej regulacji skuter pójdzie od razu na koło???

Chodiz mi tu o to, że jeśli bym chchiał wyjść skutem na jedno i przejechać trochę to czy dam rade na taki septupie ??
Wydaje mi się, że gume spalić to nie będzie większego problemu :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue:

No co ty na małossim i next-r w życiu nie pójdzie z gazu na koło :expressionless:
Z burnoutem to nie będzie raczej problemu :smiley:

wiktor24 napisał:

No co ty na małossim i next-r w życiu nie pójdzie z gazu na koło :-|

na koło nie pojdzie z miejsca raczej zadny sport :]

Poderwiesz i dasz rade next-r elegancko chodzi na kole:P

Bierz malossi sport lub tak jak poprzednicy mowia metrakita hand made

o tym pójściu na koło z gazu był kiedyś temat zakładał go chyba kolega Favete ale pewności nie mam
trzeba mieć mocny tun (przynajmniej jakiegoś mid race) choć najlepiej racinga :wink:

z tym kołem to zależy jeszcze od wagi kierowcy :stuck_out_tongue:
bo jak siądzie na full sporta jakieś szczudło to może go wyrwać ;p

ja waże 58kg, masa skutera to 92kg więc razem waży 150kg wiec jest to troszkę ;d;d;d

Mafioz napisał:

bo jak siądzie na full sporta jakieś szczudło to może go wyrwać ;p

no tak ale zależy na jakiego skuta bo jeden waży 100kg a drugi 70kg (przykład)
NA piaggio zipie z full sportem i małym kierowcą to wyrwie go na koło
A co do tematu to z gazu Ci nie pójdzie ale jak wyrwiesz to już będzie dobrze . Zawsze będzie mocniejszy od serii ,chociaż nie wiem czy to dobrze ,bo mówią ,że najlepszy setup do stuntu to seria ;-) ;-) ;-)

ojjj co do tego że najlepszy setup do stuntu to seria to się raczej nie zgodzę… jak bez wydechu dzwonu i wariatora szaleć i bez cyla!?
Weź sobie Malossi SPort 70ccm według mnie lepsyz od Polini Sporta…
Polini sport jest zrobiony na przyśpieche bardziej a malossi sport na v-max… chociaż tak po środku… ja już przejechałem się na częściach Polini… teraz o dużo wolę Malossi części…

JAk gadalem dzisiaj z mechanikiem(z którym robie skuta) to poweidział mi że na pierwszym miejscu stoi małossi(obojętnie jaki ale chodzi o firmę) a na drugim Polini.
Ja jakoś też mam przekonanie do Malossiego.

No to dobrze ci powiedział ten mechanik :roll: Na jego miejscu identycznie bym powiedział :roll:

Malossi robi raz, a porządnie…

ja mam małossiego sporta udało mi się go wyrwac na skuter centrum za 630zł chyba jakos tak :mrgreen: i eleganko ok. 10KM

Jeśli kupiłbym taki cylinder to trzeba wymieniać wał, gaźnik i coś jeszcze? Jaki tani wał byłby dobry do tego cylindra?