cylek 70ccm w dobrej cenie ??

nie nie trzeba wymieniać jedyne co by pasowało wymienić to wzmocnione łożyska … jeśli masz kaskę to gaźnik przydał by się max 19mm ;]
A wału nie trzeba wymieniać tylko łożyska :!: na wzmocnione of cours

19mm to juz jest za duzy na ten cyl :!: 17,5 zakładaj :roll:

Do sporta 70ccm za duży ?! taa niby z czym!? :mrgreen:

Co by się stało gdybym założył już ten cylinder i łożyska wzmocnione a nie zainwestowałbym w gaźnik? I jaka jest szansa że przy tym cylindrze seryjny wał się nie rozlecię

stać by się nic nie stało tylko był by słabszy :stuck_out_tongue:
Szansa jest taka że na 100% się nie rozleci… chyba że wał jest już na pół martwy … :roll:

Ja tak czy tak po założeniu cylak 70ccm i wzmocnionych łożysk zakładam większą dysze główną przez co skuter będzie chodził na seryjnym gaźniku jka na 17.5mm(oczywiście po odbraniu odpowiedniej dyszy). Może przesadzilem, że tak samo no ale na pewno nie będzi ebardzo słaby.

większa dysza nie da tego efektu co większy gaźnik :confused:

Może i nie da takiego efektu co większy gaźnik ale coś da na pewno.

MOżecie im podesłać linka z łożyskami wału(wzmocnionymi) do morini AC ???
Szukam ale nie mogę nic znaleźć…

łozyska kup w sklepie z łozyskami a nie :roll:
a dysza co ma dać? dysze masz dobrać taką na której skuter będzie chodził najlepiej i jak od tej dyszy wsadzisz inną, mniejszą większą to skuter będzie gorzej chodził więc to nie jest tak że dasz większą dyszę to będzie lepiej, ma być taka i koniec, a jaka to trzeba już jakoś samemu dobrać więc da tyle co regulacja xd
Większy gaźnik to większy gaźnik, większy przelot, więcej powietrza, paliwa i wgl. większa dysza a większy gaźnik to całkiem co innego :stuck_out_tongue:

Ostatnie moje pytanie. Czy muszę przerabiać kartery przy tym cylku?

Nie :mrgreen:

Ile skuter ma przejechane ? bo jak jest prawie nowy to nie musisz lozysk wymieniac tym bardziej ze masz MBK ! :smiley:
Jeżeli to jest taki co znajomi moi maja po 22-25tys. km przebiegu to wymieniłeś lozyska oczywiscie mozesz ale nie musisz ;]
na pewno przy zmianie cylindra zmień lozysko glowki korbowodu, a reszte mozesz zostawic po uwczesnym zbadaniu stanu walu ( luz gora-dol)

Pozdrawiam

Dzięki chłopacy teraz to tylko czekam na przypływ gotówki i zamówię sobie małossiego :slight_smile:

Witam,
Dzisiaj założyłem cylinder do mojego TGB i muszę powiedzieć ze jestem pozytywnie zaskoczony, ciągnie już od najniższych obrotów i jest strasznie mocny.
Mam jeszcze jedny pytanie: aktualnie mam wydech Tecnigas next-r i zastanawiam się czy go o nie wymienić do 70ccm…
Z tego co ja czytałem na forum to wywnioskowałem, że next-r do 70ccm to jakby blokada ale to tylko moje rozumienie :D:D.
CO byście polecali czy zostawić ten tłumik czy kupi inny ale za w miare niską cenę. ???

Tecnigas RSII, albo yasuni R jeśli chcesz poszaleć.

A tecnigas next-r nie nada się :smiley: ?

next-r jest to wydech do 50ccm … przy tym wydechu cylinder po prostu nie daje calej swojej mocy …

next-r jest że powiem do seryjnej 50 a do 50 po tuningu już jest za słaby… ten wydech nieznacznie ci blokuje … chcesz szaleć chcesz mocy!? niezbędne będzie wymienienie wydechu…

To co kupić?
Na dodatek nie mam już kasy na nowy wydech…

powiedz jaką kwotą dysponujesz + jaką kwotą dysponujesz jak byś sprzedał swój wydech…