Wiem wiem krzyczcie bijcie i krytykujcie nie bede mial pretensji ;/. Taki prezent od babci mial byc. Nie znala się kobieta trzeba wybaczyc. Ale gust ma bo SM wybrala. moto wczoraj zamowione zostalo. W sobote albo w poniedzialek ma dojsc. Co tu duzo mowic. 125ccm 4t, 2x tarcza powietrzm chlodzone kolo 10KM. Coz powinno mi wystarczyc do pojezdzenia po miescie. Za rok i tak przesiadka.
Tu macie dane na jego temat:
dane techniczne:
-silnik: czterosuwowy, chłodzony powietrzem
-pojemność: 124 cm3
-moc: 10,5 KM.
-skrzynia biegów: manualna - 5 biegi.
-hamulec przód/tył: tarczowy/tarczowy.
-pojemność zbiornika: 8 L.
-rozruch: elektroniczny, nożny.
Felgi: aluminiowe.
Opona przód/tył: 100/70-17 / 130/70-17.
Liczba miejsc: 2
Masa pojazdu gotowego do jazdy: 115 [kg]
zdj podgladowe:
Jak dojdzie dam swoje.
Plany:
-jezdzic bezproblemowo jak najdluzej
-tłumik przelot dominator lub RM moto
nie rób z nim nic , sciągnij ewentualnie blokady jeżeli takowe posiada , dbaj o to i za rok sprzedaj ,
to ma chcociaż plus że brzydkie nie jest ( prucz przedniej owiewki)
a i wywal bądź skróc te kilometrowy błotnik
no w tłumiku sa filtry itd, dlatego przelot dominatora dam 200zl kosztuje
i nie mów że niechciany prezent , o moto nigdy tak nie można mówić pomimo ze to chinol ;p
Fajne tarczówki
Jak taki niechciany ten prezent i tak na niego narzekasz to ci pomogę … daj mi go
Wezme go na siebie jako dobry kolega z forum
ładne to, silnik nie powinien być najgorszy, rama w sumie też nie, bo te nowsze chinole trochę się chyba poprawiły. Kumpel miał Kinroada enduro, wsadził 125 i fajnie to chodziło ;). A tłumik to kup od pocketa 125cc, to ma fajny dźwięk i jest dość tani, tylko trzeba przerobić :D…
narzekam bo mialem kiedys chinola w 2006 roku, i jakos byla fatalna wzucilem 1 bieg i mi dzwignia odpadl ;/ ciekawe jak ten będzie niby się chwala w mediach ze coraz lepsza jakosc i w ogóle to się okaze w praniu. Z tego co wiem to z silnikiem nie powinno byc zadnych problemow większych jedynie z jakimis pierdolami i spalanie max 3l wedlug uzytkownikow :PP
[ Dodano: 10-03-2011, 21:29 ]
courte tłumik mowie ze chce nowa przelotowke dominatora lub rm motor kosztuje 200zl wiec to chyba nie jest duzo za pozadnych wydech
Danielson jedyne o co musisz dbać to wymiana oleju częsta i kontrola luzów na zaworach.
Jeśli tego się pilnuje to te silniki całkiem chodzą
olej co 1kkm a zawory co ile dogladac?
No olej co tysiąc - beznadzieja. Ale te 35 zł na litr oleju to nie majatek.
A zawory co 2-3 wymiane oleju, będziesz widzial czy się uklepuja czy nie
Dzieki KruczeK, mam nadzieje ze bede zadowolonym posiadaczem sprzeta.
Dzieki ze mnie tak wspieracie i pocieszacie ze az takie źle nie będzie
gorzej by bylo jakby mi zamowila k125 albo z125 bo za fajnie nie wygląda
Olej przez pierwsze 5000km co 1000km wymieniaj(ale po pierwszych 500km też wymień) i luzyzaworowe kontroluj co 5000km
I wyjeb ten tylni błotnik
skroce go do wysokosci mosowania blachy. blache przymocuje i będzie tez jako chlapacz dzialala
I jak masz juz sprzęt u siebie?
Po drodze musieli się zatrzymać w serwisie xD więc jeszcze z tydzień heheh nie no żarciki takie
mam mam ale jutro dam foto bo pozno ze szkoly wrocilem ale na pierwszy moment ladnie idzie wykonanie tez solidne (jak na razie) tylko za cichy ale jeszcze w tym miesiącu będzie przelotowka dominator motoGP.
Co wy na to zeby go calego (tzn plastiki) obkleic folia stickerbomb?? ^^
nieeeeee , nic przynim nie kombinuj popierwsze że będzie brzydko zostaw go seryjnego po drugie ciezej będzie co go sprzedać nic nie rób , bo szkoda na niego mamony , nagraj filma jak to chodzi : D
jutro. ale chce zeby fajnie wyglądał jak będzie fajnie wyglądał to tez latwiej sprzedac. Ile potrezba foli na takie moto 2m kwadratowe starczaż? Jutro ci nagram a za tydzien na przelocie
Danielson napisał:
2m kwadratowe starczaż?
niesądze :D
tam jest tylko błotnik, owiewka z tylu 2 male kawalki i kolo baku 2 male kawalki