CPI Show vel Yamaha Axis by Regis

W końcu przyznam się co takiego popełniam w garażu. Do rzeczy. Pod nóż poszło CPI Show, które z wyglądu przypomina Yamahe Axis. Co do tej pory wymieniłem? Otóż po wyjęciu, rozbebeszeniu i umyciu całego silnika, postanowiłem w chinskie kartery od minki horki wsadzić typowe minkowe bebechy. Do śmieci poszedł wał, wariator, magneto z kołem magnesowym, bendiks, łożyska, cylinder z głowicę, wszelkie drobiazgi, sprzęgło i dzwon sprzęgła, króciec ssący, filtr powietrza. Z orginału pozostały tylko tarcze sprzęgła, pompka oleju i przekładnia. Wszystko inne wymieniłem. I teraz porada dla osób które chcą wymienić wał z 16 na 12,8 mm. Przy okazji musicie wymienić: -łożyska i simmeringi -wariator -bendiks -tuleje pod bendiksem (można dorobić - dlugość jak w chińskiej a średnica wewnetrzna 14,9mm) -przeciw talerz wariatora -pająk wariatora -zabierak kopki -koło magnesowe Co w takim razie zamontowałem? Mechanika: - Cylinder MotoForce Alu 50ccm - czemu to? Bo sprzęt ma był do stuntu i szkoda mi kasy na drogi cylek. A ten jest ok wykonany. - Waż MotoForce Evo HPC - solidny, dobrze wykonany wał na 12,8mm - łożyska zwykłe SKF - Wario i przeciwtalerz Hebo NG - chyba nie trzeba przedstawiac - Sprzęgło MotoForce Racing - Dzwon MotoForce - Pasek S6 - Magneto orginalne Yamahy - Koło magnesowe orginalne Yamahy - Kręcie? MotoForce - Filtr - wielka przeogromna i przepaskudna tuba MotoForca Z mechaniki wszystko. Zobacze jak to będzie smigać i jak wchodzić na gume. Jak co to zapodam wydeszek Laser-X Pro i gażniczek MotoForce 17,5mm. Puki co po odpaleniu silniczek cyka miodzio. Tak równo i płynnie nigdy nie chodzić na orginalnych częściach. Jakby nie było zadowolony jestem. Optyka: - kierka STR8 białą + mostek biały. - kopajka STR8 biała. W planach z optyki: - zrobić samemu wszystkie plastiki z włókna szklanego. - lusterka białe STR8 - wypierdolcze końcówki na wentyle :stuck_out_tongue: (nie no joke) - pomalował felunie na złoto - pomalował samoróbne owiewy na czarną perłę - zmienić tapicerkę siędzenia na białą Fot nie ma co pokazywał bo sprzęt na razie ma tylko silnik zamontowany w ramie :stuck_out_tongue:

łoooo zobaczymy co z tego wyjdzie… Narazie niema fot to nie ma co oceniać ale sądząc po mechanice to chyba zajebiście xDD

- zrobić samemu wszystkie plastiki z włókna szklanego.

Pierwszy raz słysze ale też chciałem to zrobić xD pozdro xD

20m2 tkaniny szklanej + 5kilo Epidiana 52 i jedziesz :smiley: Poszedłem pare fotek jebutną:

heh… co chwile mam inne pomysly na tył… chciałem wjebać bak do schowka i jakieś plastiki a’la BW zrobić xD chuj kurwa koniec OT to twij temat! :evil:

No Regis powiem ci że teraz pojechałeś xD Swoje plasticzki jeszcze trochę i otwożysz nową marke Regis i spółka xD Ale jestem ciekaw jak to wyjdzie masz jakieś projekty dotyczące plastików ??

Projektów nie mam, ale z żywicą miałem doczynienia gdy zrobiłem sobie takiego coś: Generalnie to będe chciał zrobić tak plastiki, żeby skuter wyszedł max wąski i robić wrażenie lekkiego. Coś a`la Slider, Ice. Lubie ostre kąty, więc pewnie będzie ich trochę. Formy wykonam wcześniej wycinając i klejąc cienkie platki gęstego styropianu. Następnie ob?oże styropian foliż i zaczne na niego kłaść tkanine i przesycaż ją żywicą. Po 24 godzinach usunięcie nadmiaru żywicy, wywiercenie otworów pod śruby. Następnie lakierek czarny perełka, max dwie warstwy. W tedy tkanina da wrażenie włókna węglowego. ściema bo ściema ale efekt przezacny

Co to jest deskorolka dla niepełnosprawnych? xDDDDD Ale Scooter zajebiście się prezentuje z ta kiera xD fajny dzwon masz a ja takie guwno kupiłem ;/ xD

Ta deska to mountaiboard wykorzystywany do jazdy z kitem:

Kurde w ogóle zdjęcia mi się nie wyświetalają… Widze Regisz że masz pojęcie na pewno wyjdzie jakiś wypas sprzęcik

Cierpliwości przy fotach. Są dość spore :smiley:

Kurwa ja nigdy nie mam kasy żeby coś w mojego wjebać xDDD A ile dałeś za cylinder i trzeba wymieniać wał do tego?

Skuter wygląda jak Rex 50 :smiley: :stuck_out_tongue: Mechanika nawet :stuck_out_tongue: Wydech aby by jeszcze styknąć :wink: A ten plastik z włókna szklanego a’la carbon wygląda ekstra :smiley: Zrobiłbyś zaś poradnik jak będziesz kleić te swoje klamoty, żeby inny mogli też zgłębić tajemnicę szklanego carbonu :smiley:

Dzisiaj doszlo pare drobiazgow. DoubleOptic do roxa Tylny LED Lexus do roxa manetki flame biale KOSO xr-sa Diodkowe kieruneczki ala żezki w chromie I gażniczex MF 17,5 + ciągło ssania S6

JA chce foty Widze ze niezloy sprzecior się szykuje. NA kiedy planujesz zakonczenie i ukazanie efektw pracy?

Nie wiem, ale może przed K3M :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue:

Regis napisał:

Obrazek

Młodo wyszedłeś. :lol: :lol: Dawaj filmiki jak zaczniesz latać.

Regis napisał:

Nie wiem, ale może przed K3M zdąże :P :P :P :P :P

Eee, no to ja biegne do garazu :D Przed 11 oddaje silnik do serwisu na regulacje i można jezdzic :)

Oszty :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: Paskudniku jeden.

Update. Fotki w jaki sposob zamontowałem do cipki lampe od roxa: Z takiej o to blaszki przeszlismy od pomyslu do realizacji Kolejne przymiarki i modyfikacje prowadzily nas do celu Który został niewątpliwie osięgnięty

WoW ale fajnie blaszkę powyginałeś :smiley: ciekaw tylko jestem, jak wyjdą te plastiki :lol: :lol: