W końcu przyznam się co takiego popełniam w garażu. Do rzeczy. Pod nóż poszło CPI Show, które z wyglądu przypomina Yamahe Axis. Co do tej pory wymieniłem? Otóż po wyjęciu, rozbebeszeniu i umyciu całego silnika, postanowiłem w chinskie kartery od minki horki wsadzić typowe minkowe bebechy. Do śmieci poszedł wał, wariator, magneto z kołem magnesowym, bendiks, łożyska, cylinder z głowicę, wszelkie drobiazgi, sprzęgło i dzwon sprzęgła, króciec ssący, filtr powietrza. Z orginału pozostały tylko tarcze sprzęgła, pompka oleju i przekładnia. Wszystko inne wymieniłem. I teraz porada dla osób które chcą wymienić wał z 16 na 12,8 mm. Przy okazji musicie wymienić: -łożyska i simmeringi -wariator -bendiks -tuleje pod bendiksem (można dorobić - dlugość jak w chińskiej a średnica wewnetrzna 14,9mm) -przeciw talerz wariatora -pająk wariatora -zabierak kopki -koło magnesowe Co w takim razie zamontowałem? Mechanika: - Cylinder MotoForce Alu 50ccm - czemu to? Bo sprzęt ma był do stuntu i szkoda mi kasy na drogi cylek. A ten jest ok wykonany. - Waż MotoForce Evo HPC - solidny, dobrze wykonany wał na 12,8mm - łożyska zwykłe SKF - Wario i przeciwtalerz Hebo NG - chyba nie trzeba przedstawiac - Sprzęgło MotoForce Racing - Dzwon MotoForce - Pasek S6 - Magneto orginalne Yamahy - Koło magnesowe orginalne Yamahy - Kręcie? MotoForce - Filtr - wielka przeogromna i przepaskudna tuba MotoForca Z mechaniki wszystko. Zobacze jak to będzie smigać i jak wchodzić na gume. Jak co to zapodam wydeszek Laser-X Pro i gażniczek MotoForce 17,5mm. Puki co po odpaleniu silniczek cyka miodzio. Tak równo i płynnie nigdy nie chodzić na orginalnych częściach. Jakby nie było zadowolony jestem. Optyka: - kierka STR8 białą + mostek biały. - kopajka STR8 biała. W planach z optyki: - zrobić samemu wszystkie plastiki z włókna szklanego. - lusterka białe STR8 - wypierdolcze końcówki na wentyle (nie no joke) - pomalował felunie na złoto - pomalował samoróbne owiewy na czarną perłę - zmienić tapicerkę siędzenia na białą Fot nie ma co pokazywał bo sprzęt na razie ma tylko silnik zamontowany w ramie
łoooo zobaczymy co z tego wyjdzie… Narazie niema fot to nie ma co oceniać ale sądząc po mechanice to chyba zajebiście xDD
Pierwszy raz słysze ale też chciałem to zrobić xD pozdro xD- zrobić samemu wszystkie plastiki z włókna szklanego.
20m2 tkaniny szklanej + 5kilo Epidiana 52 i jedziesz Poszedłem pare fotek jebutną:
heh… co chwile mam inne pomysly na tył… chciałem wjebać bak do schowka i jakieś plastiki a’la BW zrobić xD chuj kurwa koniec OT to twij temat! :evil:
No Regis powiem ci że teraz pojechałeś xD Swoje plasticzki jeszcze trochę i otwożysz nową marke Regis i spółka xD Ale jestem ciekaw jak to wyjdzie masz jakieś projekty dotyczące plastików ??
Projektów nie mam, ale z żywicą miałem doczynienia gdy zrobiłem sobie takiego coś:
Generalnie to będe chciał zrobić tak plastiki, żeby skuter wyszedł max wąski i robić wrażenie lekkiego. Coś a`la Slider, Ice. Lubie ostre kąty, więc pewnie będzie ich trochę. Formy wykonam wcześniej wycinając i klejąc cienkie platki gęstego styropianu. Następnie ob?oże styropian foliż i zaczne na niego kłaść tkanine i przesycaż ją żywicą. Po 24 godzinach usunięcie nadmiaru żywicy, wywiercenie otworów pod śruby. Następnie lakierek czarny perełka, max dwie warstwy. W tedy tkanina da wrażenie włókna węglowego. ściema bo ściema ale efekt przezacny
Co to jest deskorolka dla niepełnosprawnych? xDDDDD Ale Scooter zajebiście się prezentuje z ta kiera xD fajny dzwon masz a ja takie guwno kupiłem ;/ xD
Ta deska to mountaiboard wykorzystywany do jazdy z kitem:
Kurde w ogóle zdjęcia mi się nie wyświetalają… Widze Regisz że masz pojęcie na pewno wyjdzie jakiś wypas sprzęcik
Cierpliwości przy fotach. Są dość spore
Kurwa ja nigdy nie mam kasy żeby coś w mojego wjebać xDDD A ile dałeś za cylinder i trzeba wymieniać wał do tego?
Skuter wygląda jak Rex 50
Mechanika nawet
Wydech aby by jeszcze styknąć
A ten plastik z włókna szklanego a’la carbon wygląda ekstra
Zrobiłbyś zaś poradnik jak będziesz kleić te swoje klamoty, żeby inny mogli też zgłębić tajemnicę szklanego carbonu
Dzisiaj doszlo pare drobiazgow. DoubleOptic do roxa Tylny LED Lexus do roxa manetki flame biale KOSO xr-sa Diodkowe kieruneczki ala żezki w chromie I gażniczex MF 17,5 + ciągło ssania S6
JA chce foty Widze ze niezloy sprzecior się szykuje. NA kiedy planujesz zakonczenie i ukazanie efektw pracy?
Nie wiem, ale może przed K3M
Eee, no to ja biegne do garazu :D Przed 11 oddaje silnik do serwisu na regulacje i można jezdzic :)Regis napisał:
Nie wiem, ale może przed K3M zdąże :P :P :P :P :P
Oszty
Paskudniku jeden.
Update. Fotki w jaki sposob zamontowałem do cipki lampe od roxa: Z takiej o to blaszki przeszlismy od pomyslu do realizacji
Kolejne przymiarki i modyfikacje prowadzily nas do celu
Który został niewątpliwie osięgnięty
WoW ale fajnie blaszkę powyginałeś ciekaw tylko jestem, jak wyjdą te plastiki :lol: :lol: