setup :
-tłumik tnt
-wariator bgm supetune
-przeciw talerz bgm
-blacha na aku
dzisiaj przyszła paczka z wario i przeciw talerzem :
jeszcze nie założyłem jak założę to napisze jak się sprawuje
n a starym wariu 75-80 km/h licznikowe
dam ładniejsze foty ja umyje i założę wario
no na razie ciekawie
a co jeszcze planujesz zrobić z mechaniki i wyglądu??
dokończyć polerkę przekładni ,kupić chwytak powietrza , lampę,porządnie go pomalowac ale to na pewno w zimę [soczewkę] bo ta się zbiła jak jechałem za suzuki gn125 brata po szutrowej drodze < jeszcze wiele rzeczy o ile finanse pozwolą
No ciekawe co z tego wyjdzie, na początku zapowiada się ciekawie, jak byś miał zamawiać sam chwytak to mam niezniszczony chwytak od minarelli jak chcesz to odezwij się na gg.
Czekam na postępy w pracach.
CPI fajny. Jestem ciekaw osiągów i wyglądu.
Cpi jak cpi ... póki co nic specjalnego :roll:gumis-adam napisał:
CPI fajny. Jestem ciekaw osiągów i wyglądu.
no tak przyslali mi z wariatorem rolki 8,7,6 gram myślałem ze przyślą lżejsze założyłem wario przeciw talerz rolki 6gram oryginalna sprężyna jade a tu max 65km/h przy czym przyspieszenie prawie że nic się nie zmieńiło ścichnąłem wario dałem stare z nowym przeciwtalerzem i spokojnie zamknęło licznik <to wina rolek czy zużytego wąskiego paskaż
Regulacja to nie taka prosta sprawa
Jeszcze o centralnej musisz pamietać i moze sprężynki sprzęgła…
Ja się właśnie męczę z moim żeby wyregulować…
Ps. Jak by mi ktoś ładnie zgrabnie napisał w temacie moim co dają lżejsze/cięższe rolki ; miększa twardsza centralna i miększe/twardsze sprężynki sprzęgła to byłbym wdzięczny bo już się gubie w tym ^^
Lżejsze rolki - lepsze przyspieszenie.
Cięższe rolki - lepszy v-max.
Ze sprężyną to nie wiem do końca ![]()
Twardsze sprężynki - start z wyższych obrotów…
no tak ale 65 max jechałem na 6 gram ,w sobotę założę sprężynę i jeszcze pokombinuje i muszę zamówić rolki testowe [i może pasek -co o tym myślicie, szerszy będzie wyżej podejdzie?]ale na razie kasy nie mam bo brat 200zl wisi
narazię mam założony stary wariator z nowym przeciw talerzem
jak stary pasek juz trochę zjechany to mozesz kupić nowy. na pewno nie zaszkodzi
. najpierw zaluz sprężynę i zobacz moze nie będzie trzeba kupowac rolek testowych
. a z optyki cos będzień
nadkole będzie z optyki a na [zimę] będę go małował
tak ale mnie to zdziwiło ze tylko 65 na starym 80 wiec chyba będę jednak musiał musiał ten będzie dobry jak się zdecyduje http://skuterdoktor.pl/product_info.php?cPath=8_12_785&products_id=3914&topSsid=46c530c60a940b800ad117ed3ccb6c94
czy jakiś za 40zl wystarczy ?
jest wo gule sens kupować np takie coś : http://skutercentrum.pl/product_info.php?cPath=8_12_95&products_id=2605
Co do paska sam mam stage6 i jak na razie jest ok, co do tego filtra to pozbieraj i kup np polini bo ten nie jest dobry
pasek pewnie bdobry no bo to w końcu S6
co do filtra nie bierz tego bo to jakiś szmelc kup sobie jakiś fajny filterek od polini albo innej dobrej firmy
poszukaj tu: http://forum.jednoslad.pl/viewtopic.php?t=21&highlight=filtry
bardzo dużo fajnych i dobrych filterków
w regulacji ci nie pomogę bo za bardzo nie ogarniam w tym
dzisiaj założyłem sprężynę i wario z 7gramowymi rolkami i ruszyłem a tu licznika brak wynik końcowy to jakieś 100km/h licznikowe {trudno powiedzieć bo nie pamiętam gdzie dokładnie była wskazówka
} [ zmierzę z samochodem to powiem dokładnie ] a tu fotki
BALU napisał:
dzisiaj założyłem sprężynę i wario z 7gramowymi rolkami i ruszyłem a tu licznika brak wynik końcowy to jakieś 100km/h licznikowe
dobrze że napisałeś licznikowe bo 100 na tym tunie będzie bardzo ciężko wyciągnąć, a nawet 90 będzie ciężko wyciągnąć...
ale jakby nie patrząc i tak idzie ogniem w porównaniu niż wtedy
jak będzie 85 latac to bede pod wrazeniem . a jak z przyspieszeniem?
przyspieszenie takie sobie na 7gram ,ale na starym wariu[już z sprężyną]lepsze było muszę jeszcze sprawdźić jak będzie na 6gram - a i sprężyna to +17bgm która była w zestawie z wariatorem.
dzisiaj sprawdźiłem v-max z suzuki gn-125 [brata] w susuki wykazało 80km/h
Balu, podrzuć gg swoje, albo pisz: 3840133
Chyba że ktoś ogarnia temat gdzie są blokady w hussarze ?