Czyli Multivar małossi, a do niego
Zestaw rolek testowych POLINI 16x13 (4,2;5,1;5,6;6,3g)
czy może
Zestaw rolek testowych Stage 6 16x13 4,0gr - 4,5gr - 5,0gr - 5,5
ja bym brał zestaw polini tylko nie wiem jak z rezmiarem, bo bardziej zróżnicowana waga
ja mam taki zestaw rolek polini zrobilem ponad 500 km na 5.5 grama i się nic nie zdarly na wariu małossi
Dziękuję Wam za pomoc, w poniedziałek zamawiam Multivar, Rolki Polini i Stage 6 wydech, no chyba że ktoś mnie jeszcze przekona na Laserka, np. jakimś wykresem z hamownii. Piwa i pomógł oczywiście poleciały, dla tych, którzy sobie zasłużyli
Jeszcze pytanie co do rolek - jak się zjadą to podobno wystarczy coś wymienić (koperty ?) i można na nich dalej jeździć., czy to prawda ?
to prawda rolki się nie bedo zdzierac ja bym bral laserka bo na chamowni z na cylku 70 wycisnieto 9.8 km a na stage6 9.2
[ Dodano: 2008-12-05, 12:49 ]
km
Stage 6 jest trudny do regulacji. Lubi wysokie obroty, wiec musisz mieć lekkie rolki. Z tego co mi wiadomo daje więcej przyspieszenia niż v-max. Ja na Twoim miejscu kupiłbym lasera. Łatwiejszy w regulacji, bardziej odczuwalny “wzrost” mocy
Ostateczna decyzja podjęta, zamówienie na jednośladzie złożone, oto czego oczekuję z niecierpliwością:
Produkty:
Naklejka “Scootertuning is not a crime” 5,27zł
Wariator Multivar Malossi CPI/Keeway/Derbi 16mm 245,20zł
Wydech Laser XPRO Chrom + Carbon 638,10zł
Rolki Testowe Stage6 16X13 52,20zł
Chyba wrzucę zdjęcia jak już przyjdzie paczka, ale napierw dobrzę ją wytrę po mojej reakcji ze szczęscia ^^ :597: :597:
[ Dodano: 2008-12-18, 15:31 ]
Po długim czasie niecierpliwego oczekiwania… przyszło !!!
Wszystko przywędrowało do mnie kurierem, porządnie zapakowane i zabezpieczone.
Po wyjęciu z pudełka wyglądało to tak:
Po wyjęciu z opakowań i skręceniu tłumika:
Oto pojedyncze części:
-Wariator Malossi:
-Zestaw Rolek Stage 6:
-Laser XPRO Chrom:
Co do tłumika to mam takie pytanie czy jedyna blokada której się trzeba pozbyć jest w tym miejscu, czy może jeszcze z drugiej strony, ale nic tam nie zauważyłem.
Wyłamać po prostu wstawkę z tego miejsca ?
No no ładny Komin:D,Wario tez się przymierzam do zakupu:))
Ładnie zapłaciłeś za Lasera
Za ten hajs masz Yaska R Ale dobra, fajna paka
Za ten hajs masz Yaska R :P Ale dobra, fajna paka :P
tyle, że w testach Yachu wypada gorzej :P (testy przy cylku malossi sport 70)
Zapłaciłem za niego mniej niż tam u góry jest napisane bo to nie Carbom, poza tym trochę jeszcze obcięli ceny o jakąś stówę xD
Dziś najprawdopodobniej montuję
Wie ktoś jak z tą blokadą - tylko ta jedna ? Czy moze jeszcze w końcówce ?
Corey lubię Twoje posty xD jako że sięprzymierzam do małossiego na wiosnę :lol:
z tego co wiem to tylko yasuni posiada dwie blokady Laser ma jedną blokadę
ja już nie wiem co mam myśleć o tych testach
1.Yasuni R to wydech klasy mid-race czyli pod cylki poziomu np. stage6sport pro czy airsial T6 racing, polini corsa
2. ja tam wole jaśki widziałem i wiem z własnego doświadczenia że yasuni ma bardzo wysoką jakość wykonania
Kurde tulejka - blokada weszła mi do środka i się zaklinowała :-?
Macie jakiś pomysł jak to wyciągnąć ?
ja dałem wydech znajomemu (już nie będę mówił komu) to robiło mu się to samo najpierw próbował wsadzić tam śrubę i przyspawać do tulejki , a potem stwierdził że utnie kolanko
zapytał się czy ja się zgadzam ,no to ja na to : jak nie ma innego wyjścia to dobra ;/ trudno
ale na szczęście dobrze to pospawał, może inny mechanik zrobił by to lepiej ale on przynajmniej wziął śmieszne pieniądze, i coś tam jeszcze robił
2 dni się męczyłem, ale dziś przy pomocy taty od kumpla się udało
Nagwintowaliśmy tulejkę, wkręciliśmy śrubę, wsadziliśmy w imadło i biliśmy, aż wyszło. Teraz muszę wszystko dobrze wyregulować.
Dziwne jest to, że jak wsadzam pokrywę przekładni to się kickstarter blokuje :-/ w ogóle nie można go odpalić z rozrusznika bo kick wtedy w dól idzie i zostaje tak. Na razie jeżdżę bez osłony :lol: Męczy mnie też muł 0-15 kh/h, strasznie się zbiera, ale mam rolki 7 g, chociaż jak miałem 5 g to wydawało mi się, że szedł gorzej. Trochę dziś się gaźnikiem pobawiłem, ale nadal pozostaje problem na początku 0-15 km/h. Ma ktoś jakiś pomysł jak się pozbyć tego muła ? Potem już idzie bardzo dobrze. I jeszcze takie pytanie - co mi da twardsza sprężyna dociskowa w spżęgle ?
ja tak mialem ze jak palilem skuter to kicktarter tez się krecil sprawdź zabezpieczenie zebatki od kopniak mogla ci wypasc i dlatego się kreci
Sprubuję jutro bo teraz już za zimno i za ciemno xD
Hmm a macie jakieś patenty na sprawdzenie ilości oleju w przekładni bo mi ucieka…
Nie mam miarki, w poniedziałek podjadę do serwisu. Mam nadzieję, że sobie z tym poradzą, to chyba uszczelka, ale teraz strach jeździćbo mogę zatrzeć ;/
[ Dodano: 2008-12-21, 10:02 ]
Tylko że to się dzieje jak dokręcę już osłonkę, jak jest lekko to jeszcze nie ^^, nie trzeba będzie przypadkiem obszlifować tulejki z wariatora ?
codo tego kickstartera to na pewno trzeba trochę skrucic tulejke wariatora i trohe smaru żucic na tryba
i pomogło
Dzięki Mistrzu za fachową robotę xD
Dziś załatwiłem problem z cieknącym olejm z przekładni i w końcu uszczelnilem wydech no i wsadzona jest sprężyna dociskowa żółta mallosi.
Teraz tylko pogoda i zabrać skuter na małą sesje zdjeciową z nowym kominem
ty a ile ci idzie na tym tunie ty masz tylko tłumik i wario i oczywiscie rolki i sprezyna