Witam serdecznie
Mój problem polega na tym, iż zamierzam jako pierwszy etap tuningu zakupić sobie tłumik.
Jestem bardziej lub mniej szczęśliwym posiadaczem seryjnego CPI Aragona, z '08 roku.
Myślałem nad tymi dwoma tłumikami:
-Stage6 Pro Replica Chrom - Carbon
-LeoVince HM ZX CHROM
Bardziej podoba mi się produkt firmy Stage6. Chciał bym poznać Wasze opinie na temat tych tłumików, ewentualnie żebyście doradzili jakiś inny oraz dowiedzieć się czy kupowanie wydechu tej klasy ma sens dla mojego seryjengoe skuterka, aczkolwiek mam zamiar dalej w niego inwestować. I jeszcze pytanie czy oba w/w tłumiki pędą mi pasować ?
Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi i gorąco pozdrawiam
stage6 ciężko jest wyregulować bierz lasera x-pro jest mocniejszy od stage6 i od leovince zx
bierz lasera ja zrobiłem błąd ze wziąłem zx’a chodź nie jest aż taki zły ale laser lepszy
Czy z produktem Stage 6 jest aż tak ciężko ?
Strasznie podoba mi się jego design i by się fajnie prezentował przy moim grafitowym lakierze, jak nie to poszukam lasera z niebieską lub czarną końcówką.
Co do lasera to myślałem nad którymś z tych:
X PRO Chrom
XPRO Chrom + Carbon
[ Dodano: 2008-11-30, 12:29 ]
Jeszcze takie pytanie - czy te tłumiki, skoro mają homologację musiały być jakoś zablokowane by ją uzyskać ? I jaki to typ blokady oraz jak ją ściągnąć, oczywiście jeśli jakaś istnieje.
Jestem rónież ciekaw, który tłumik sprawował by się lepiej przy 70ce Stage 6 czy Laser XPRO ?
Co do blokady to jest taka mała wstawka która trzeba wyciac ale ztego co wiem to aragon to 4t wiec tłumik ci nic nie da oprócz dzwieku ofc
To źle wiesz ^^
To 2T jest.
No to ja ci polecam laser x-pro i nic więcej bo super się sprawuje bo kumpel ma w crackerze(czy jakos tak w kazdym razie cpi popcorn lepsza wersja) i jest bardzo zadowolony
Witam
Tez jestem posiadaczem Aragona , tylko ze z s6pro replica.Ogolnie z wydechu ejstem zadowolony kreci ladne obroty.Co do regulacji to wystarczylo kupić rolki 4.1g to juz cos zaczal jezdzic tylko mial mula na poczatku no do tego 80 jechal.Takze mysle ze wystarczyoby kupić do tego jakas sprężynę centralna jak 15% i dobre sprezynki sprzęgła wydech bylby w pelni wyregulowany
pzdr
To już sam nie wiem ^.^ Laser X PRO czy Stage6 Pro Replica :-?
Byłbym bardzo wdzięczny gdyby mi ktoś wytłumaczył, co to dokładnie znaczy że Stage 6 ciężko wyregulować, co trzeba zrobić i jakim nakładem sił.
Potem może będę inwestował w jakieś wario i sprzęgło oraz sprężynki/rolki.
stage6 ciężko wyregulować bo w większosci skuterów co sa rolki z zestawu skuter ma mula to 15 km/h i musisz regulowac zeby ci cos dał a lasera x-pro dasz to wtedy bez regulacji osiagi bedo lepsze
wydech stage 6 jest bardzo dobrym wydechem ale bardzo żmudnym w regulacji i ale da potężne efekty jak się dobrze wyreguluje
Jaki zestaw rolek mogli byście mi polecić, jeśli bym do Stage 6 kupił Multivar Malossi i czy by to wystarczyło, aby go wyregulować ?
Potem pomyślę o sprzęgle i dzwonie oraz jakiś spreżynkach, ale na razie priorytetem jest ten wydech, wario i rolki do niego, a więc co polecacie ?
pzdr
A jakie numery padną w najbliższym dużym lotku?
5 6 33 32 10 1 xD. regulacja to jest indywidualna sprawa. Tego nikt Ci nie przewidzi.
Chodziło mi o polecenie jakiegoś zestwu rolek testowych, jakiś zakres od do :P, jakieś sugestie :mrgreen:
zazwyczaj zakres jest 2 gram ja mam od 4.2 g do 6.2 g
I ile by takie kosztówały i jakiej firmy polecacie kupić ?
Polini na mielochu kup ok.60-70 zł(z przesyłką) polecam
Teraz się zastanawiam Hebo next generation czy też Multivar małossi i apropo tych rolek to ma byc rozmiar 17x12 ?
Dziękuję wszystkim, którzy dotychczas wypowiadali się w temacie, tym których wypowiedzi wydają mi się pomocne daję oczywiście piwa/pomógł. Muszę dowiedzieć się tych kilku szczegółów, gdyż w najbliższy poniedziałek chciałbym już zamówić wariator oraz tłumik.
pozdrawiam :lol: :lol: :lol:
malossi multiwar i rolki 5,5gram i będzie miodzio
hebo ma 17x12
a malossi 16x13