Witam. Mam pytanie odnosnie pierwszego motoroweru. Mam do wyboru 4 modele: zipp pro 50, junak 903 sport, romet rr i zipp pro 50 GT. Ktory jest najlepszy? Prosze o pomoc. Oczywiscie wszystkie nowe
Wszystkie to co podałeś to silniki są te same ,ale tak zippa pro 50 nie kupuj bardzo mułowaty jest , junak niewiem ale wiem 1 inaczej ma biegi N-1-2-3-4 a nie 1-2-N-3-4 (jak zamierzasz później zdawać na motor nie go niebież biegi będą ci się mylić) , romet dokładnie tobie nie powiem bo nie jechałem ale widziałem gościa co jechał gdzieś 70km/h, a gt nie spotkałem się jeszcze, Twoja decyzja Romet rr a zipp pro gt.
A zobacz sobie Romet Arrow Fly troche droższy ale o wiele lepszy wygląd
Wszystkie to jedne i te same ciężkie chinole, które bez tuningu nie będą jeździć. A co wybrać, to sam musisz się namyślić. Bo wszystkie są identyczne (silnikowo).
martin1996a napisał:
junak niewiem ale wiem 1 inaczej ma biegi N-1-2-3-4 a nie 1-2-N-3-4 (jak zamierzasz później zdawać na motor nie go niebież biegi będą ci się mylić)
Chyba 1-N-2-3-4
u martina ma inaczej. Nie wiesz? :)
A ja mam skrzynie 4-N-3-1-2!!!
I kto mnie przebije???;D
wombat zetka ma 1-2-N-3-4 jak nie wiesz to się nie odzywaj
martin1996a napisał:
wombat zetka ma 1-2-N-3-4 jak nie wiesz to się nie odzywaj
Większej głupoty już dawno nie czytałem. Najpierw usiądź na zetkę, pozmieniaj biegi a dopiero potem pisz bo widzę, że z tym motorowerem nie miałeś styczności skoro takie rzeczy piszesz. Skrzynia tam jest normalna 1-N-2-3-4.
Zetka to fajny motorek - przynajmniej ze swoim silnikiem wygląda jak normalny motocykl. A części nie są aż takie drogie.
Chyba najładniejszy motorower na rynku, który wiernie naśladuje klasyczne motocykle,
W sumie to bedzie moja pierwsza biegowka
Ja na twoim miejscu wybrał bym rometa rs inna kolorystyka przypomina stary model hondy cbr. Na pewno nie wziąłbym junaka no chyba, że junaka 903 race ale cena to 5999zł. ale jest problem waży aż 150 kilo.
madi napisał:
martin1996a napisał:
wombat zetka ma 1-2-N-3-4 jak nie wiesz to się nie odzywajWiększej głupoty już dawno nie czytałem. Najpierw usiądź na zetkę, pozmieniaj biegi a dopiero potem pisz bo widzę, że z tym motorowerem nie miałeś styczności skoro takie rzeczy piszesz. Skrzynia tam jest normalna 1-N-2-3-4.
Ej chłopie pierw to ty usiądź na zetke przyjedź do poznania to kumpel da ci się przejechać i zobaczysz że jest 1-2-N-3-4
a może ma skrzynie w klasycznym układzie H i wsteczny?
Tak naprawdę układ biegów to mało znaczący szczegół - tak łatwo jest się przestawić potem na inny pojazd.
nie ma się nad czym zastanawiać - zetka to motorek przypominający klasyczny motocykl.
A teraz porównaj go sobie z junakiem:
Junak wygląda jak zabaweczka :-)
Bron boże nie kupuj zetki, jest do bólu chińska. Wszystko trzęsie się jak podczas trzęsienia ziemii i lusterka same się odkręcają. Po drugie, Zetka ma normalny (1-N-2-3-4) układ biegów.
SquC napisał:
Bron boże nie kupuj zetki, jest do bólu chińska. Wszystko trzęsie się jak podczas trzęsienia ziemii i lusterka same się odkręcają. Po drugie, Zetka ma normalny (1-N-2-3-4) układ biegów.
Czyli jest taka same jak pozostałe modele oferowane na rynku :-)
Zetkę natomiast wyróżnia wśród tłumu jej wygląd - łatwo ją pomylić z yamahą YBR125
Z czym natomiast można pomylić Junaka, WS50?
Generalnie nie znam sie na skuterach/motorowerach, sam mam zamiar kupic cos z 50 tylko juz miesiac zastanawiam sie czy biegowke czy skut :).
Moge pomoc jedynie w ten sposob ze juz troche opini poczytalem i jezeli chodzi o chinski motorower to moze
Benzer Shaft, uklad biegow normalny jak w motocyklach podobno tansze czesci ( silnik czy tam cilinder ulozony poziomo nieznam sie :) )
Duzo pochlebnych recenzji jak na chinski sprzet, sam w moim wyborze jest wlasnie benzer lub rxl, grande.
Właśnie, chiński sprzęt, toż to porażka totalna. To zawsze trzeba ponownie samemu sobie poskładać i dopiero to jakoś jedzie, albo trzeba to zawsze pchać (tak głosi legenda). :D
Oto kolejny tutaj (ale zapewne nadal ten sam), rzuca cały swój oręż przeciwko tej... Ryżowej Krainie. Reagować na to trzeba jakoś. Zali wżdy. Jużci ja reaguję tutaj, a jak. ;D
Za karę napiszę sto razy... Kymco.
Kymco, kymco, kymco, a pier... :D
P.S. Że też Zetka przypasowała Bernardowi, to chyba jest jednak jakiś miraż, nie może to tak być. Zbił mnie tutaj z pantałyku. :P
Edit:
Chinole nie uznają u siebie niczego co ma mniej niż... 100 cm3 (4T).
Wyhaczyłem sobie kilka stron z tym, czym tam popylają u siebie, ale zaraz zablokowali mi dalszy dostęp i nici z jakiejkolwiek tam ekspansji. Kasztany, ale chronią swoją... technologię. :D
No pchać trzeba, jak się 50cc 4T po górkę rusza :P
Romet RR lub RS, możesz też poczekać na nowego Arrow Fly ale tutaj ciężko mi się wypowiedzieć, jeszcze na nim nie siedziałem. Zipp Pro to dla mnie komedia - zamiast wziąć sobie problemy użytkowników Kinroada Sprintera do serca to powtórzyli je dokładając swoje wady. Za to ciekawie wygląda X-Race i podobał mi się gdy na nim siedziałem, niestety nie dane mi było się nim przejechać.