Co wybrać?

Zetka przypasowała Bernardowi bo nie jest Junakiem. A jak wiadoma ja jeżdzę Junakiem wiec wszystko lepsze niż Junak :) (chiński- żeby nie było). Junak jest teraz Passe..

Poza tym Bernard ma zdanie zmiennie.Nie pamięta że Zetka nie przypomina Yamahy tylko Keewaya Leone Diavolo (którym jest). Cytując JEGO wypowiedź z przed roku:

[blockquote]
Ja osobiście z zaproponowanych sprzętów wybrał bym Keewaya Leone Diavolo - dlaczego? Bo sam kiedyś miałem dwa skutery tej firmy i mam przynajmniej jakieś wyrobione zdanie na temat samej firmy. Podzielam zdanie innych użytkowników tej marki, że na tle innych producentów, Keeway zasługuje na miano \\\\\\\"najlepszy chińczyk\\\\\\\"...

Ten motorek wygląda bardzo dobrze, jego użytkownicy zgodnie twierdzą, że to udana konstrukcja. Tyle w temacie.
Zetkę sobie odpuść, bo jak wiele razy było pisane na tym forum, producent, by nadać bardziej rasowy wygląd zmodyfikował silnik, stawiając cylinder do pionu, przez co doszło do utraty mocy - ale o tym na pewno już przeczytałeś w innych wątkach
[/blockquote]

Żeby nie było:
http://www.skuterowo.com/forums/topic/porownanie-motorowerow-junak-902-romet-zk-keeway-leone-diavolo

Wiec wtedy zetka była beeee a teraz jest cacy.I naładniejsza. Co się zmieniło? Ano kupiłem Junaka.
I ludzie z doświadczeniem twierdzili żeby brać te z poziomym cylindrem a Bernard dziś swoje... (bo Junak:))
Romet jest rometem a Junak jest Junakiem. Mimo że może sąsiedzi benka by sie domyślili że to jednak nie Yamaha i byłby wstyd to jest to produkt targetowany ciut wyżej. Potencjalnie lepiej wykonany choć na tego typu biegówki chińskie zasadniczo jest mało skarg- i to na wszystkie jak leci
A w naturze wcale nie wygląda źle (z fejsa Junaka ukradłem)

Ludzie nimi robią 9-12 tyś km w sezonie i nie narzekają. A podobno 902 jest lepszy.

Poziomy cylinder wygląda gorzej niż pionowy, świeci tam pustką pod bakiem.

Jak na moje oko, Bernard ma jakiś problem. :D

Ma problem chyba z tożsamością, bo wyrósł na tym forum na dorosłego cyklistę (Keeway i Kymco), a potem przeszedł na Kraj Kwitnącej Wiśni i wiele zapomniał (a może i chciał zapomnieć).

Ma problem, bo chyba nie wie czy lepiej być misiem przytulaczkiem czy już prawdziwym macho z kategorią A.

Ma problem, bo lubi prowokować, ale ja się tutaj pytam, to jaki ten Bernard jest naprawdę?

Bernardzie z Zabrza, jaki Ty jesteś naprawdę? I dlaczego nie lubisz Junaków? :DDD

Edit:
To chociaż bądź obiektywny, solidny i kompetentny w kolejnych swoich wypowiedziach tutaj, to tak na przyszłość.

Trafnie Lucek to ująłeś. "świeci pustką" - to chyba najbardziej obrazowe określenie. W motorowerach stylizowanych na ścigi - importerzy przynajmniej starają się tą pustkę wypełnić jakimiś plastikami - bo wówczas taki silnik tak naprawdę jest niewidoczny. Na światłach taki "motocyklista" przynajmniej do czasu zapalenia sie zielonego wygląda "poważnie i rasowo"
Chłopaki nie musicie silić się na złośliwości. Ja nie będę reagował na Wasze uszczypliwe teksty. Postanowiłem jednak zabić czymś nadmiar wolnego czasu w pracy - dlatego będę często i gęsto komentował niektóre wpisy - co nadal może Was mocno irytować - ale co tam - takie jest życie.

Ależ wpisuj, produkuj się i nie miej złudzeń że ktokolwiek uwierzył w to że zaprzestaniesz pisać :) gdyż *odchodzisz*.
Tylko niech to się kupy trzyma.

Argument że jest lepszy bo lepiej udaje rasowy motor aż sie nie ruszy jest doskonały. Na pewno jakbym kupował BMW 1.6 serii 3 to bym się zdecydował na to z naklejką M3 z tyłu bo lepiej udaje M3. Mało tego- nawet Tico z naklejką M3 lepiej udaje M3 niż takie bez naklejki :)

Z tym, że każdy z tych gównianych motorowerów coś udaje i Zetka robi to najlepiej. Junaki, WS-ki i tym podobne są z wyglądu zabawne.

Wiesz jak masz wprawne oko to cylinderek wielkości kubka na mleko zawsze śmieszy- bez znaczenia czy jest poziomy czy nie i jego dźwięk w każdym przypadku nie pozostawia złudzeń.
Ale tego nie neguje - to kwestia subiektywnych ocen i potrzeb. Może ktoś faktycznie potrzebuje lepiej wyglądać na czymś co lepiej wygląda.
Tylko z tego co pamiętam było to naganne myślenie - a teraz jest to kluczowy argument ZA.

Ostatnio rozbawiła mnie reklama Rometa, w której powołuje się na wieloletnie tradycje motoryzacyjne.
"Polska firma od lat produkująca polskie niezawodne i doceniane motorowery i motocykle" - no to teraz ludzie rzucą się do marketów po te polskie Romety.

Wombat - Ty jesteś przepełniony jakimiś kompleksami. czepiasz się ludzi, którzy mają odwagę publicznie nie zgodzić się z Twoim zdaniem. to jakaś paranoja.

Na forum KAŻDY ma prawo wyrażać swoje opinie - pomimo tego, że mogą być odmienne od Twojego światopoglądu. Nie raz już udowodniłeś kompletny brak kompetencji w tematach, w których się wypowiadałeś.
Skąd tyle jadu i złośliwości w Tobie człowieku - kreujesz się na nie młodego już człowieka - powiedział bym że nawet leciwego, tymczasem Twoja napastliwość i zażartość jest zastanawiająca i zdumiewająca.
Brak obiektywizmu, zajadłość z jaką na siłę i uporczywie próbujesz wszystkim narzucić swoje zdanie dyskwalifikuje Ciebie w moich oczach. Utwierdziłem się jedynie w przekonaniu, że nie warto strzępić języka na uprawianie z takimi ludźmi jak Ty wszelkiej polemiki.

Zauważcie, że Lucek, pomimo swych ugruntowanych już przekonań i poglądów, potrafi zdystansować się do wypowiedzi innych. Jego wypowiedzi są rzeczowe i nienapastliwe.

To nie jest forum chińskich skuterów. Każdy może promować, zachwalać to do czego ma przekonanie.

[blockquote]
Wombat - Ty jesteś przepełniony jakimiś kompleksami. czepiasz się ludzi, którzy mają odwagę publicznie nie zgodzić się z Twoim zdaniem. to jakaś paranoja
[/blockquote]

Może i masz racje. Ale w tym wypadku nie przedstawiłem swojego zdania tylko zdanie benkape- raz tak a potem wręcz przeciwnie.
I owszem - czepiam się ludzi którzy piszą bzdury bo tam im akurat wygodnie. Wiec tym razem to ty się czepiasz. Zresztą już drugi raz i zresztą znów broniąc Bernardowych TEZ.
Rozumiem też że każdy ma prawo zachwalać swoje zdanie ale w sumie nie wiem jakie Benek ma zdanie bo sam sobie zaprzeczył.
czy zauważyłeś że Lucka sie NIE CZEPIAM choć czesto głosi zdanie odmienne od mojego? Jest normalny i ma po prostu inne zdanie (swoje zdanie). Mogę sie z nim nie zgadzać ale na pewno się nie czepiam. Mieć inne zdanie to nic złego.

Ten NIE RAZ brak kompetencji to z kolei ten RAZ w temacie o gwarancji kiedy to z kolei śmiałem mieć z tobą inne zdanie? :)

Tak a Kruk *pomaga spłacać długi* aż ludzie są im wdzięczni... to tylko reklama.

Edit:

A romet Ogar Caffe 50?

Hindenburg napisał:

Ostatnio rozbawiła mnie reklama Rometa, w której powołuje się na wieloletnie tradycje motoryzacyjne.
\"Polska firma od lat produkująca polskie niezawodne i doceniane motorowery i motocykle\" - no to teraz ludzie rzucą się do marketów po te polskie Romety.
Wombat - Ty jesteś przepełniony jakimiś kompleksami. czepiasz się ludzi, którzy mają odwagę publicznie nie zgodzić się z Twoim zdaniem. to jakaś paranoja.
Na forum KAŻDY ma prawo wyrażać swoje opinie - pomimo tego, że mogą być odmienne od Twojego światopoglądu. Nie raz już udowodniłeś kompletny brak kompetencji w tematach, w których się wypowiadałeś.
Skąd tyle jadu i złośliwości w Tobie człowieku - kreujesz się na nie młodego już człowieka - powiedział bym że nawet leciwego, tymczasem Twoja napastliwość i zażartość jest zastanawiająca i zdumiewająca.
Brak obiektywizmu, zajadłość z jaką na siłę i uporczywie próbujesz wszystkim narzucić swoje zdanie dyskwalifikuje Ciebie w moich oczach. Utwierdziłem się jedynie w przekonaniu, że nie warto strzępić języka na uprawianie z takimi ludźmi jak Ty wszelkiej polemiki.
Zauważcie, że Lucek, pomimo swych ugruntowanych już przekonań i poglądów, potrafi zdystansować się do wypowiedzi innych. Jego wypowiedzi są rzeczowe i nienapastliwe.
To nie jest forum chińskich skuterów. Każdy może promować, zachwalać to do czego ma przekonanie.

Zgadzam się z powyższym tekstem w 100%,kolega Wombat chyba nabija sobie posty bo wypowiada się w każdym temacie jak leci,przypomina mi pewnego kolegę o nicku Pietro,który tak samo musiał wszędzie dorzucić 3 słowa.Starzy użytkownicy tego forum bedą wiedzieć o kogo chodzi.

Jak napisał kolega Hindenburg- na forum KAŻDY ma prawo wyrażać swoje opinie.
Ja po prostu mam dużo opinii. SPÓJNYCH

HugoBoss - jak byś uważnie wczytał się w niektóre posty aktywnych forumowiczów, zapewne zauważył byś, że Pietro nadal się ma dobrze na tym forum, nadal aktywny jak dawniej, tylko pod innym nickiem :-) Wiadomo, o kogo chodzi, prawda?

Nie wiadomo :) Ja zbyt okazjonalnie tu bywam i jakoś nie kojarzę :P