Co wybrac Kingway Zipp Barton czy Romet

Witam chciałem kupić Nowy skuter i mam pytanie która z tych firm wybrać? Która jest najlepszaż

nie kupuj nic z tego to są chińskie skutery które bardzo często się psują naprawy trwają bardzo długo a części tuningowych jak na lekarstwo
kup sobie jakiś markowy używany skuter 3-4 letni którym pojeździsz 100 razy dłużej niż tym nowym chinolem i będziesz bardziej zadowolony

Sam podejmij decyzje ale mówię ci to ja jako zawiedziony posiadacz chińskiego skutera który ciągle się rozpie*****

nie chce używki używki są często katowane przez poprzednich właścicieli
poza ty tez się często psują

używki się często psują :?: kto ci to powiedział :?:
z własnego doświadczenia ci powiem że nawet katowana yamaha przejeździ więcej niż taki nowy chinol zwłaszcza teraz gdy będzie ciepło o przegrzanie silnika to nie problem
ile masz zamiar wydać na ten nowy skuter :?:

Interesuje mnie tak
Kingway Coliber, Zipp Vapor lub Basic , Barton GTR, Romet 727

CENA max 3100zł

a coś takiego :?:
http://moto.allegro.pl/item608270762_aprilia_sr_okazja_krakow_gaznik_aerox_runner.html
Aprilia w miare niski przebieg, ładny, zadbany i założe się że nie był katowany

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M1241514
albo taka bardzo ładna gilerka

http://moto.allegro.pl/item603819956_piaggio_nrg_50_nie_speedfight_aerox_sr_x8r.html
Piaggio NRG też bardzo ładny, zadbany

http://moto.allegro.pl/item609929557_yamaha_aerox_max_biaggi_yq_50_okazja_polecam.html
i na koniec bardzo fajny, znany skuter Yamaha Aerox

I dodam na koniec że obojętnie który z tych skuterów przejedzie 10 razy więcej niż obojętnie jaki chinol :569:

janica94 ma 100% rację :wink:

Ale… jeśli jednak za nic nie dasz się namówić na używanego markowca to zamiast tych badziew, które wypisałeś kup Keewya Hurricane - sam mam i jestem zadowolony. A Keeway to lepsza firma od reszty przeciętnych chinoli, to tak jak ktoś już napisał na tym forum: pomiędzy zwykłymi chinolami, a markowym sprzętem. Aha, i teraz jest promocja Keewaya i kosztuje 2 999zł. Więc jeśli nie dasz się przekonać to bierz tego hRRa, a nie tamte Kingwaye, Zippy, Romety i coś tam… :stuck_out_tongue:

widzisz po ile on maja lat potrzebuje nowy skuter nie będę nie szalał boi tak nie ma czym tak tylko do sklepu przejechać

dla mnie nie liczy się ile skuter ma lat tylko jaką ma marke
a skuter wcale nie potrzebuje długiej trasy żeby się zepsuł możesz tym chinolem nawet z podwórka nie wyjechać
ale wracając do tematu, tamte skuter co podałeś to są 4-suwy one zbierają się wieki ciągle są zamulone i w ogóle dużo problemów z nimi jest
jak już chcesz nowego chinola to weź 2-suwa bo one przynajmniej przyśpieszają a nie to co 4-suwy

Czyli bierz tego, co ja napisałem, bo widzę, że nie dasz się przekonać do markowego sprzętu. HRR jest 2T, prędkość max. po odblokowaniu niestety tylko 65km/h ale za to przyśpieszenie całkiem dobre :wink: Ale jak nie potrzebujesz nigdzie dalej jechać to spokojnie powinno wystarczyć, tym bardziej, że nie chcesz szaleć…

kolego tylko pozniej nie płacz jak kupisz chinola i padnie po jakims czasie- krotkim czasie…

dajmy na to np. ja mam aprlie sr 1998r. wiesz czemu wybrałem 98’??? dlatego, ze maja dobre silniki juz te od 2000 sa na wtrysku i sa do dupy…starzy michceieli kupić hinola, ale wolałem urzywke i co, źle na tym nie wyszedlem…jak juz się tak uparłes to bierz cos z marek keeway, cpi, ale sadze tak jak Xarmac, ze hrr jest najlepszym z keewayow :stuck_out_tongue:

Gorszego śmiecia jak romet nie znajdziesz. A co do keewaya to jak dla mnie hrr jest najmizerniejszym modelem tej marki. Ale to tylko moje zdanie :stuck_out_tongue:

No wiesz jest jeszcze matrix ale to już 2 tys więcej niż on może dać.

W tej kwocie z Keewayów to tylko Hurricane chyba.

Jestem jednak tego samego zdania co janica94 i gmax :wink:

Za tą cenę jest jeszcze flash.

Faktycznie Kowal, Flash też mógłby być :wink:

TUTAJ masz Hurricane, a TUTAJ Flasha gdyby ci się nie chciało szukać :stuck_out_tongue:

Flash wg. mnie bardziej ciekawy stylistycznie, chociaż te lampy - jedna nad drugą trochę nie ten tego… I obydwa mają teraz nowe, fajne małowania na 2009r. :smiley:

[ Dodano: 15-04-2009, 15:37 ]
Jednak zdecydowałbym się na Flasha bo ma koła 12’, a Hurricane tylko 10’ :confused:

Ja jeszcze mogę tylko potwierdzić fakt że używka lepsza
Miałem chinola i odechciało mi się po jakichś 2 miećhach użytkowania … na szczęście udało mi się go sprzedać po roku jeżdżenia … teraz kupiłem 8-mio letnią Yamahę … i jestem zadowolony w 100% ;}

A jak chcesz nówkę to tylko CPI albo Keeway jak już mówili poprzednicy

Taa używka jest w 100% lepsza… co prawda nie mam chińskiego skutera ale quada ATV 150 chiński to masakra jest… ciągle coś odlatuje coś się rozpier**** tylko silnik na razie dobrze chodiz… ale w przyapdku chińskich skuterów to wszytko jest do d**y !! no tylko te 2T CPI i Keeway są w miarę spoko ale jeśli nie dasz się na te namówić to nawet nei myśl o pomocy bo co kolwiek innego kupisz nowego w tej cenie to i tak będzie to ogromne gówno… i w oczach będzie ci się rozwalało … i nie patrz ile ma przebiegu np aerox bo one potrafią wytrzymać baaardzo dużo… a chinol nawet nie będę mówił :lol:

Cos straszne slaby ten Huraganek 65 po odblokowaniu
do tematu który z ych 4 jest najlepszy

kamil324 napisał:

Cos straszne slaby ten Huraganek 65 po odblokowaniu

Ty chciałeś szybciej jeździć skuterem 4T które chciałeś kupić na początku?
hurriciane leci 65 po odblokowaniu, realna prędkość zbliżona, te chiśskie 4T po odblokowaniu jadą 80 LICZNIKOWE a realne nie więcej jak 60 i w dodatku są słabiutkie i ledwo przyspieszają, rowerem byś przegonił go na przyśpieszenie...