Dobra jakbym ci pokazał co potrafi mój 4T seria to byś się zdziwił no ale cóż może to wyjątek 1 ze 100.
Wracając do tematu to z tych czterech wymienionych nie można powiedzieć co jest najlepsze.
Wszystkie mają silniki 4T 139QMB, a z tych co wymieniłeś które chciałbyś kupić to wszystkie są takie same więc co tu dużej pisać o niczym.
Rozejrzyj się po tych serwisach i popytaj się ile biorą za przegląd , wymiane oleju itp. itd.
Doradzę ci jeszcze żebyś popytał się w okolicy co ludzie sądzą o danym serwisie bo niektórzy mechanicy [tak jak w moim przypadku] nie naprawią ci skutera a mogą jeszcze bardziej go zepsuć, a poza tym to u niektórych trzeba bardzo długo czekać, prosić się i za przeproszeniem wkur… żeby zamówili części, a potem naprawili skuter.
I jeszcze ci raz powtarzam że przyjdziesz do nas i będziesz się pytać dlaczego twój skuter nie chce odpalić, no ale jeżeli nie chcesz się dać namówić na markowy skuter to już twoja sprawa.
Dobra jakbym ci pokazał co potrafi mój 4T seria to byś się zdziwił no ale cóż może to wyjątek 1 ze 100.
W mojej okolicy parę osób chińskie 4T i nie zachwycają osiągami, jednym jeździłem i jakiś taki zmulony, jak już musisz chińczyka to bierz 2T, zawsze w razie tuningu coś więcej z niego wyciśniesz niż z 4T.
I jeszcze ci raz powtarzam że przyjdziesz do nas i będziesz się pytać dlaczego twój skuter nie chce odpalić, no ale jeżeli nie chcesz się dać namówić na markowy skuter to już twoja sprawa.
I będzie tego żałował, nowy nie znaczy lepszy :P nie zdziwiłbym się gdybyś na używanym markowym skuterze dłużej pojeździł niż na nowym chińczyku bez awarii.
a coś innego nowego z 2t do 3000
To tylko te 2 Keeway’e które wcześniej wymieniłem :!: :!: :!:
Pytanie do innych:
A czy Flash nie jest przypadkiem szybszy od Huricane, no wiecie, bo hRR ma te inne przełożenia… :?: Bo jeśli tak to tego Flasha brać i nie gadać
mi się flash nie podoba, strasznie cieniutkie ma opony 10cm szerokie z tyłu i przodu, wygląda to brzydko i ta przednia lampa mi nie pasi, ale to głównie rzecz gustu.
Ja bym hurriciane brał.
Mafioz, Hurricane też ma 10cm opony :-/
Xarmac napisał:
To tylko te 2 Keeway’e które wcześniej wymieniłem
Ty wymieniłeś tylko Hrr a JA dodałem flasha

I chyba tylko te dwa skutery są nowe, w cenie do 3000zł i są w 2T. Jeśli są jeszcze jakieś to już dożo gorsze muszą być.
ale w hurriciane jakoś inaczej one się prezentują
Jak chcesz nowy to bierz hurriciane
Może dlatego że Hrr jest trochę mniejszy od flasha.
a możecie mi powiedzie która z tych marek jest najlepsza nie patrząc na te modele co podałem
Żadna.
[ Dodano: 16-04-2009, 16:08 ]
Z tego czegoś, to miałem kontakt tylko z Zippem vaporem, mułowate to jest strasznie, plastiki do dupy bo się łamią (kolega przy wymianie żarówki połamał zaczepy mocujące) , kolażanka się tym przewróciła to bak przedziurawiła a kolega jak się przewrócił to tylna lampa popękała. Myślę że trochę z tego wynika o jakości.
a pozostałe
Powiem ci to tak, jak twoi rodzice mają ograniczony budżet a chcą kupić samochód to co kupią używanego np. opla, forda itp, czy nowego chińskiego np. tata itp.
A do chińskich skuterów to byłem posiadaczem questa 4t z 2004r, jeździłem niecały rok i szczerze powiedziawszy więcej go robiłem niż jeździłem, a w listopadzie 2007r kupiłem aprilke sr z 1995r!! i jestem z niej naprawdę zadowolony. Plastiki duże lepszej jakości niż w chinolu, osiągi be porównania do 4t. Wygląd to rzecz gustu więc tego nie porównuje. Więc jeszcze raz dobrze to przemyśli i zastanów się, nowe nie zawsze jest leprze niż używane.
Czy Ty nie możesz tego koleś zrozumieć? Chińskie = DO DUPY!!!
skuter jest mi potrzebny tak na max 1,5 roku a gwarancja jest na 2 lata potem pójdzie w kat
i tez kasy z dużo nie chce wydawać
kamil324 napisał:
kuter jest mi potrzebny tak na max 1,5 roku a gwarancja jest na 2 lata potem pójdzie w kat
i co miesiąc coś mu się zepsuje i na tydzień do serwisu będzie szedł, a i tak nie naprawią jak trzeba bo tak jest w serwisach, na odwal się.
Mafioz napisał:
nowego chińskiego np. tata itp.
Tata jest hinduska
Ale do żeczy, na razie skutery nie mają testów zderzeniowych. Samochody chińskie uzyskują w testach EURO NCAP ZERO gwiazdek, podczas gdy europejskie i jaopńskie około 5-4. 5 to jest max. Więc ze skuterami może być podobnie.
CHINA- SZAJS!
Kowal napisał:
Mafioz napisał/a:
nowego chińskiego np. tata itp.
To nie ja pisałem tylko Marian xD
Mówię Ci kup lepiej firmowy skuter, ja mam chinola i za nic w świecie bym drugi raz nie kupił chińskiego skutera, za 3tyś już naprawdę znajdziesz ładny sprzęt i na pewno będziesz bardziej zadowolony inż z chinola.
chciałem dowiedzieć się która z tych czterech firm wybrać a wy caly czasz piszecie o tych uzywakach
po za tym kuzyn ma właśnie skuter chiński 4t ma przejechane ponad2500km i nic mu się nie psuje ma go ponad 1,5 roku
chłopie przecież te chińskie firmy różnią się tylko nazwą a silniki są te same 139QMB :!:
kamil324, jeśli chcesz koniecznie kupić szajs to bierz ten który Ci się najbardziej podoba wizualnie :->