Co Wybrać jaka 125??

Witam. Zastanawiam się co wybrać?? Jaka 125?? Moją uwagę najbardziej zwróciła Honda nsr!

Co o niej powiecie. I jakie są wasze propozycje??

Za ile i do czego chcesz wykorzystywać ;p

Pierw musisz zadać sobie pytanie czy chesz skuter, ścigacza, enduro, czy cruisera …
Poza tym - były już takie tematy

Ze 125-tek to polecam tylko NSR`ke. RSki mają podobno słabe silniki, szybkie są bo do 170 jeżdżą ale co miesiąc coś do wymiany byś miał. Cagiva Mito też bardzo szybka jak na 125cc bo wyciąga aż do 200km/h, ale też bardzo słaba. Także więc ^^ polecam Honde NSR :wink:

Veis napisał:

Cagiva Mito też bardzo szybka jak na 125cc bo wyciąga aż do 200km/h, ale też bardzo słaba.

Jak jedzie 200kmh to silnik słaby nie jest, raczej wyżyłowany :->

razor5022, jak masz dużo kasy to weź Yamaszkę YZF R125 :-P Może szybka nie jest bo to 4T, ale za to oszczędna i bardzo ładna :-)

Damianho napisał:

Jak jedzie 200kmh to silnik słaby nie jest, raczej wyżyłowany :->

chodziło o to że się częściej psuje od NSR :-)

to że moto wyciąga 170 czy 200 to nie znaczy, że trzeba ciągle tyle zapierdzielać. Jakby sobie jeździł średnio 130 to wcale by się tak szybko nie psuły, o ile przy kupieniu wszystko sprawne by było.

Nie wiem gadaj z tymi co się znają na takich szrotach i jeździli na nich, ja pisze co słyszałem ;), słabe silniki pod względem wytrzymałości maja :wink:

Aha.

Ja szukam coś do 6 tyś gra 7 tyś.

Ja chce sciga. No i widomo do normalnej jazdy.(palenie lalka i stunt) nie wchodzi w gre :lol: :mrgreen:

razor5022 napisał:

Ja chce sciga. No i widomo do normalnej jazdy.

Co przez to rozumieszł Jeżeli spokojną jazdę wgranicach 100-120km/h po kilkadziesiąt kilometów, to nie wiem czy "ścig" będzie dobrym rozwiązaniem :|

http://moto.allegro.pl/item720228699_rieju_125_2007r.html - może to ?? Taki koleś co sprowadza motory mówił mi, że Rieju właśnie to ma ten sam silnik co Yamaha TZR, tylko inna nazwa :wink: A w miare ładne jest ^^, tylko nie wiem ile prawdy z tym silnikiem. Albo Derbi GPR 125ccm np. to :arrow: http://moto.allegro.pl/item718825575_derbi_gpr_125_2005r_180_km_h_nsr_tzr_rs.html nawet ładne :wink:

rieju 50ccm ma silnik minarelli am więc tensam co aprilia rs 50 i yamaha tzr 50 więc zapewne wersja 125 też ma ten sam silnik co yamaha xD na 100% nie chiński

No to jest podobno TZR tylko w trochę innej “obudowie” i z inną nazwą, no i jest tańszy i nawet ładniejszy ;))

Mafioz napisał:

rieju 50ccm ma silnik minarelli am więc tensam co aprilia rs 50 i yamaha tzr 50 więc zapewne wersja 125 też ma ten sam silnik co yamaha xD na 100% nie chiński

zalezy o które rs 50 ci chodzi bo te w najnowszej budzie już nie mają minarelli :roll: tylko te starsze ...
Aha i ktostam jeszcze napisał że Cagiva Mito 125 seryjna leci do 200km/h przecież to jest niemożliwe !!! jak to moze tyle polecieć skoro Apki RS 125 na 160ccm Polini dobijają do 190 max 200 km/h... więc 125 ccm 200km/h ?? coś tu jest nie tak

Adverion napisał:

już nie mają minarelli

A co mają jak nie AM6?

A RS 125ki mają silniki ROTAXA

Adverion napisał:

Aha i ktostam jeszcze napisał że Cagiva Mito 125 seryjna leci do 200km/h przecież to jest niemożliwe !!!

no 200 to przesada ale na pewno cagiva jest szybsza od aprili i hondy nsr może te 200 nie leci ale na pewno więcej od apki i hondy bo nie ma 6 a 7 biegów.

I bardziej wyżyłowany silnik :stuck_out_tongue:

No to ja wiem że jest szybsza no ale nie wiedziałem że to ma 7 biegów xD dzięki za info :stuck_out_tongue: no ale to 200 to gruba przesada :stuck_out_tongue: a te 180 max ale to max powinna się bujnąć z lekkim wiaterkiem w plecyki :roll:
Shakin A ta nowa RS 50 ma silnik Derbi D50B0 :roll: taki jak nowe GPR 50 … a to że RS 125 mają rotax to ja doskonale wiem… wiesz ja trochę już czytam i w ogóle o RS bo mnie kręcą :stuck_out_tongue:

Adverion, możesz jakieś źródło tego? Nie żebym nie wierzył, po prostu chcę wiedzieć, gdzie to można znaleźć

Na silniku apki ? xD no ale na forach albo nawet wejdź sobie na racing-planet.pl i wejdź w Aprilia i zoabcz co pisze pod tą nową a co pod starszą a zresztą wszystkie część od GPR 50 tej nowej pasują do nowej RS 50 bo nawet idzie zauważyć że tyły mają takie sama silniki też tylko na jednych pisze derbi a na drugich Aprilia a wydechy nawet mają pod siedzeniem oby dwie a najlepiej i najszybciej to zobacz na racing-planet :roll: