Cagiva Mito Evo 125ccm seryjna leci 200km/h … a tu proszę filmik dla niedowiarków i znam osoby które jeżdżą takimi sprzętami i ciskają po 2 paki na godzine, wiec pozdro.
FILM -> http://www.youtube.com/watch?v=UukEjPmcQKw&feature=PlayList&p=627563F502638F0C&playnext=1&playnext_from=PL&index=36
tylko Honda nsr wkońcu honda to honda rski mają mało żywotne silniki a nsrke jaką byś nie kupił to będzie jeździć, kumpel kupił rske 125 i tak mówiłem zeby mu się tylko nie zje***a i co ? cały silnik ma do wymiany, a pojeździł nią 2 tygodnie, mechanik powiedział że w tym silniku to jakby bomba wybuchła.
więc wybieraj jak kupisz rske to przygotuj się na najgorsze ^^
Od razu na najgorsze może trafił na jakąś gównianą za przeproszeniem … i równie dobrze można powiedzieć że Yamaha to Yamaha Aprilia to Aprilia itd. więc koleś nie wprowadzaj tu w błąd … bo wypisujesz bzdury!
Nie bzdury bo taka prawda, RSki mają chjową żywotność silników. NSRke sobie kupi i będzie jeździł w hooy i będzie tylko na paliwo wydawał a nie na części co tydzień tak jakby to z RSką było
no niestety to jest 2T a jeśli się chce mocy to nie powinno się oczekiwać i dużej żywotności… Zresztą jak się dba takie się ma! a znajomy jeździ RS 125 już ma ponad 10k przebiegu i nic jeszcze w niej nei robił a dalej śmiga jak śmigała… jedyne co to wymieniał płyny itd. te części podstawowe typu klocki hamulcowe …
10k to może dużo ? to pewnie jakąś nówke kupił to mu się nie psuje mówimy tu o starszych modelach, nsr to juz motocykl a czy aprilie produkują jakieś motocykle ? nawet jeśli chodzi o yamahe to są też bardziej awaryjne niż hondy
tak aprilia rsv 1000 factory (czy jakos tak) i pegaso 600 jakos tak ;))Elldred napisał:
a czy aprilie
[ Dodano: 31-08-2009, 16:54 ]
o to mi chodzilo xDElldred napisał:
a czy aprilie produkują jakieś motocykle ?
To w końcu wy trąbicie o RS nowej czy starej… !?
A Aprilia ma motocykle takie jak : RSV4 1000, Shiver GT 750,Mana GT 850, Tuono 1000R factory, Dorsoduro 750, MXV 450, Pegaso 650 Trail, RXV 550 i 450, SXV 550 i 450 nie rozdrabniając na poszczególne wersje tych typów … więc trochę ich jest pomijając jeszcze RS SX RX i skutery i te starsze ścigi xD więc trochę ich jest ^^
aprilia marka jak reszta marek produkujących moto. tak samo jak yamaha czy honda produkują i jakieś crossy i ścigi itp, może mniej znana bo wiadomo, w PL to głównie honda, yamaha i suzuki aprilie, kawasaki itd rzadziej ale kurcze, może ma tylko mniej motorów jedynie ale na pewno jakość wykonania na wysokim poziomie.
[ Dodano: 31-08-2009, 23:14 ]
PS. gdyby RS się tak sypała to by jej tyle osób nie kupowało
RS czy NSR i tak czeka Cie zmiana tłoka co 10/15tyś km.
a w RS jak zmienisz np. część co się lubi psuć na jakąś inną, porządną i dobrze ją zamontujesz to nie ma prawa się znów posypać tak szybko bo by musiało być jakieś bicie, coś krzywe i ogólnie jakieś niedoróbki.
i nie uwierze jak ktoś powie że w rs czy innym moto co miesiąc mu się psuje np. ta sama część bo albo tak mocno katuje moto i o niego nie dba albo kupuje chińskie zamienniki żeby zaoszczędzić.
Jak się dba o coś i jak już coś naprawia to porządnie i wymianie na dobre, markowe części to nawet chiński skuter czy chińskie 125 długo pożyją i się nie będą psuć. a nawet jeśli się zepsuje to po wymianie na dobrą część szybko już nie padnie. Jest tylko jeden warunek, trzeba po prostu DBAÆ.
tyle ode mnie
Zgadzam się z tym, DBAÆ i SZANOWAÆ!Mafioz napisał:
trzeba po prostu DBAÆ.
Mafioz napisał:
Jak się dba o coś i jak już coś naprawia to porządnie i wymianie na dobre, markowe części to nawet chiński skuter czy chińskie 125 długo pożyją i się nie będą psuć.
Święte słowa :P ja ma na moim chińczyku ok. 12000km :-P
Dywersant napisał:
Święte słowa :P ja ma na moim chińczyku ok. 12000km :-P
no, to jak chińczyk ma taki przebieg to jak aprilia może się tak walić strasznie?
trzeba tylko dbać, tak niewiele...
dobra poddaje się :mrgreen: chciałem pomóc. Własnie pisząc to ze aprilia nie ma motorów o większych pojemnościach chodziło mi o to ze są mało popularne i rzadko spotykane nie tak jak japońska 4 czyli honda yamaha kawasaki i suzuki to tak dla sprostowania. dobra weź coś innego niż nsr i rs xD mi się jeszcze ze 125 podoba Derbi GPR ma tą samą bude co nowa rska
a z silnikiem to niewiem nie mialem doczynienia
kupuj tzr 125 w wersji 4DL albo jak dobrze poszukasz to tanio wyrwiesz nsr 125
GPR nie ma tej samej budy co RS tylko tył ma taki sam i boki prawie takie same a czache ma zupełnie inną
już się nie chce z tobą kłócić niech ci będzie ale wyglądają prawie tak samo
hehe prawie robi Wielką różnice
No co ty RS jest znacznie lepiej wykonana… GPR to taki wielki duży plastyk… No ,ale to są gusta i guściki .