Co Wybrać jaka 125??

Cagiva Mito Evo 125ccm seryjna leci 200km/h … a tu proszę filmik dla niedowiarków i znam osoby które jeżdżą takimi sprzętami i ciskają po 2 paki na godzine, wiec pozdro.
FILM -> http://www.youtube.com/watch?v=UukEjPmcQKw&feature=PlayList&p=627563F502638F0C&playnext=1&playnext_from=PL&index=36

tylko Honda nsr wkońcu honda to honda rski mają mało żywotne silniki a nsrke jaką byś nie kupił to będzie jeździć, kumpel kupił rske 125 i tak mówiłem zeby mu się tylko nie zje***a i co ? cały silnik ma do wymiany, a pojeździł nią 2 tygodnie, mechanik powiedział że w tym silniku to jakby bomba wybuchła.
więc wybieraj jak kupisz rske to przygotuj się na najgorsze ^^

Od razu na najgorsze może trafił na jakąś gównianą za przeproszeniem … i równie dobrze można powiedzieć że Yamaha to Yamaha Aprilia to Aprilia itd. więc koleś nie wprowadzaj tu w błąd … bo wypisujesz bzdury!

Nie bzdury bo taka prawda, RSki mają chjową żywotność silników. NSRke sobie kupi i będzie jeździł w hooy i będzie tylko na paliwo wydawał a nie na części co tydzień tak jakby to z RSką było

no niestety to jest 2T a jeśli się chce mocy to nie powinno się oczekiwać i dużej żywotności… Zresztą jak się dba takie się ma! a znajomy jeździ RS 125 już ma ponad 10k przebiegu i nic jeszcze w niej nei robił a dalej śmiga jak śmigała… jedyne co to wymieniał płyny itd. te części podstawowe typu klocki hamulcowe …

10k to może dużo ? to pewnie jakąś nówke kupił to mu się nie psuje mówimy tu o starszych modelach, nsr to juz motocykl a czy aprilie produkują jakieś motocykle ? nawet jeśli chodzi o yamahe to są też bardziej awaryjne niż hondy

Elldred napisał:

a czy aprilie

tak aprilia rsv 1000 factory (czy jakos tak) i pegaso 600 jakos tak ;))

[ Dodano: 31-08-2009, 16:54 ]

Elldred napisał:

a czy aprilie produkują jakieś motocykle ?

o to mi chodzilo xD

To w końcu wy trąbicie o RS nowej czy starej… !?
A Aprilia ma motocykle takie jak : RSV4 1000, Shiver GT 750,Mana GT 850, Tuono 1000R factory, Dorsoduro 750, MXV 450, Pegaso 650 Trail, RXV 550 i 450, SXV 550 i 450 nie rozdrabniając na poszczególne wersje tych typów … więc trochę ich jest pomijając jeszcze RS SX RX i skutery i te starsze ścigi xD więc trochę ich jest ^^

aprilia marka jak reszta marek produkujących moto. tak samo jak yamaha czy honda produkują i jakieś crossy i ścigi itp, może mniej znana bo wiadomo, w PL to głównie honda, yamaha i suzuki aprilie, kawasaki itd rzadziej ale kurcze, może ma tylko mniej motorów jedynie ale na pewno jakość wykonania na wysokim poziomie.

[ Dodano: 31-08-2009, 23:14 ]
PS. gdyby RS się tak sypała to by jej tyle osób nie kupowało :wink:
RS czy NSR i tak czeka Cie zmiana tłoka co 10/15tyś km.
a w RS jak zmienisz np. część co się lubi psuć na jakąś inną, porządną i dobrze ją zamontujesz to nie ma prawa się znów posypać tak szybko bo by musiało być jakieś bicie, coś krzywe i ogólnie jakieś niedoróbki.
i nie uwierze jak ktoś powie że w rs czy innym moto co miesiąc mu się psuje np. ta sama część bo albo tak mocno katuje moto i o niego nie dba albo kupuje chińskie zamienniki żeby zaoszczędzić.

Jak się dba o coś i jak już coś naprawia to porządnie i wymianie na dobre, markowe części to nawet chiński skuter czy chińskie 125 długo pożyją i się nie będą psuć. a nawet jeśli się zepsuje to po wymianie na dobrą część szybko już nie padnie. Jest tylko jeden warunek, trzeba po prostu DBAÆ.

tyle ode mnie :slight_smile:

Mafioz napisał:

trzeba po prostu DBAÆ.

Zgadzam się z tym, DBAÆ i SZANOWAÆ!

Mafioz napisał:

Jak się dba o coś i jak już coś naprawia to porządnie i wymianie na dobre, markowe części to nawet chiński skuter czy chińskie 125 długo pożyją i się nie będą psuć.

Święte słowa :P ja ma na moim chińczyku ok. 12000km :-P

Dywersant napisał:

Święte słowa :P ja ma na moim chińczyku ok. 12000km :-P

no, to jak chińczyk ma taki przebieg to jak aprilia może się tak walić strasznie?
trzeba tylko dbać, tak niewiele...

dobra poddaje się :mrgreen: chciałem pomóc. Własnie pisząc to ze aprilia nie ma motorów o większych pojemnościach chodziło mi o to ze są mało popularne i rzadko spotykane nie tak jak japońska 4 czyli honda yamaha kawasaki i suzuki to tak dla sprostowania. dobra weź coś innego niż nsr i rs xD mi się jeszcze ze 125 podoba Derbi GPR ma tą samą bude co nowa rska
a z silnikiem to niewiem nie mialem doczynienia

kupuj tzr 125 :slight_smile: w wersji 4DL albo jak dobrze poszukasz to tanio wyrwiesz nsr 125

GPR nie ma tej samej budy co RS tylko tył ma taki sam i boki prawie takie same a czache ma zupełnie inną

już się nie chce z tobą kłócić niech ci będzie ale wyglądają prawie tak samo

hehe prawie robi Wielką różnice :sunglasses:

No co ty RS jest znacznie lepiej wykonana… GPR to taki wielki duży plastyk… No ,ale to są gusta i guściki .