No i super, 150,- piechotą nie chodzi :-)
Zulus napisał:
No i super, 150,- piechotą nie chodzi :-)
A piszesz o szybie czy o przeglądzie?
O szybie. Kilka złotych w kieszeni, dokładnie tyle, co za przegląd :-)
A kto z forum ma Kymco Peopel GT 125I?
A kto jest z Warszawy?
Moja być z Wawa :-)
Twoja nie mieć kymco więc gdzie z tą dzidą...
Dzida do drugiego pytania była. Proszę mię tu nie wykluczać, bo sę pójdę i sę zakupię... kymco :-)))
Ta,też białe sam wiesz jakie pe.......:D
Dokładnie to samo co w wersji 300i, ta sama instrukcja te same przeglądy, części takie same, myśle że łatwo przerobić 125 na 300, ale nie to mnie najbardziej interesuje, tuning na koniec, teraz ważniejsze rzeczy, model 300i ma abs, a dlaczego abs nie ma model 125i?
...dziś odebrałem dokumenty potrzebne do rejestracji oraz dowiedziałem się, że skuter jest już w Warszawie i jest składany, ostatnio w dniu 28 stycznia był w pudełku w Gdańsku, przypominam że wizytę na rejestracje mam umówioną na 15 lutego w poniedziałek, teraz szukam ubezpieczenia, bardzo interesująca sprawa, tutaj też jest kilka ciekawostek, pojazd jest dostępny w bazie, przy okazji sprawdze w Cepiku ile pojazdów Kymco jest w Polsce, ale żauważyłem że w przypadku skuterów nie każdy ubezpieczyciel ma oferte dla jego użytkowników, na stronach też nie ma dużego wyboru samochody są ale ze skuterami nie jest tak rózowy, czy jestem zdany na PZU?
w tych dokumentach była też instrukcja obsługi wszystko zgodne z prawem polskim, wszystko jest tak jak powinno być:), jest to streszczenie z oryginalnej KWANG YANG Motor Co Ltd którą sobie dziś wydrukowałem, oryginał ma 216 stron A4, troche tego jest:), a polska wersja 40 stron formatu A6, przeglądy i czynności dokładnie takie same, wszystko sie zgadza
Niekoniecznie, np. Warta ubezpiecza, Allianz... To z moich doświadczeń (obu jakie mam) :-)))
Wizyta u agenta PZU w sprawie ubezpieczenia skutera w pełnym wymiarze (AC+OC+NW) zapewne przyprawi Cię o palpitację serca, jak usłyszysz cenę (zapewne powyżej 3000zł). Przerabiałem sprawę w sierpniu i jest tak: nigdzie nie ma fajnych pakietów, trzeba brać osobno OC, osobno AC. Najtańsze OC w Warcie , najtańsze AC tylko Allianz. Przy wartości 14600zł mojego skutera za AC zapłaciłem nieco ponad 800zł, za OC 60zł, NW nie pamiętam, ale w sumie wszystko 940zł - ubezpieczenie AC standardowe bez wykluczeń i wkładu własnego, wariant serwisowy. Dla przykładu pełny pakiet w Allianz to koło 1500zł, a inne firmy grubo ponad 2000zł. People 125 będzie trochę tańszy w ubezpieczeniu, ale za to Wawka ma inne stawki niż wieś w kieleckim... tak więc szykuj się, że 1kPLN nie twój o ile chcesz płacić AC ( przy nowym pojeździe za ponad 10 koła to raczej rozsądne posunięcie).
Co do ABS-u to wersja 300 miała wersję z i bez ABS, różniła się cennikowo 1800zł, natomiast wersja 125 tylko bez ABS-u. Dlaczego? Nie wiem, ale pewnie po to, żeby cenowo model wypadał atrakcyjnie. Od tego roku, albo od przyszłego(nie jestem pewny) wszystkie nowe motocykle muszą mieć ABS, za wyjątkiem 125, i motorowerów, ale w przypadku 125 obowiązkowy będzie CBS.
Segment 125 rządzi się swoimi prawami, na przykład koła nie są wyważane - bo tak, po prostu prędkości są za małe, żeby miało to znaczenie. Podobnie traktują producenci i urzędnicy sprawę ABS-u. Wolny, miejski pojazd, to ABS nie potrzebny.... Oczywiście można spotkać 125-tki z ABS-em, ale to raczej w segmencie premium(choć downtown 125 był i chyba jest w opcji z ABS-em) .
Allianz pełny pakiet u dilera (MotoStyl) 800,- (wartość motocykla 13.500,-). Trzeba było tylko dokupić wyjca na koło.
Pewnie w kolejnym roku znaczna zwyżka :-)))
Dziwne z tym wyważeniem - skąd ta informacja?. 125tki swobodnie jeżdżą w zakresie 70-110 i tam już wyważenie kół bardzo czuć.
W lżejszym o 70kg skuterze 50cm opony zmieniłem jak przekroczyłem 60km/h. Skakał tak jadąc prosto jakby miał kwadratowe koła.
Ciekawe czy do mojej 125 można założyć ten wspomniany ABS?
Z ubezpieczeniem to też ciekawy temat, dziś broker do mnie dzwonił i powiedział tak że nikt z jego ubezpieczycieli nie oferuje AC bez dodatkowego zabezpieczenia, musi być imobilaizer lub jakiś alarm.
A co do samego OC wyliczyli mi 200zł w MTU oraz Inter Risik ale to dlatego że mamy małą zwyżkę za szkodliwość.
Musze jeszcze się skontaktować z Alianzem oraz z Wartą i PZU.
Blokada na koło z alarmem (syreną) Allianzowi wystarcza. Tylko musi być uznawana przez nich (wpisują markę i model) do polisy.
Koledzy a jak można rozwiązać temat uchwytu i ładowania telefonu.
Telefon to moje narzędzie pracy, niestety tak jak to bywa ze smartfonami jego największą wadą jest bateria (czas pracy na baterii).
Telefon używam na co dzień , najczęściej służy mi jako nawigacja oraz do kontaktu. Temat słuchawek mam już rozwiązany ale jak rozwiązać temat uchwytu z ładowaniem.
Mam Nexusa 5 z opcją ładowania indukcyjnego ale jaki rodzaj ładowania i uchwytu zastosować w moim przypadku?
Nie ukrywam że chciałbym mieć możliwość w czasie jazdy patrzeć na mapę, chciałbym też żeby telefon się ładował, a i najważniejsze w czasie deszcze chciałbym żeby coś chroniło mój telefon.
Ciekawe czy nie mam za dużych wymagań i oczekiwań ale mam nadzieje że coś pomożecie i doradzicie.
Zulus napisał:
Blokada na koło z alarmem (syreną) Allianzowi wystarcza. Tylko musi być uznawana przez nich (wpisują markę i model) do polisy.
czyli jaki to ma być?