Wczoraj byłem w salonie kymco i zobaczyłem pięknego kymco B&W.Mam kilka pytań.
1.Ile ten skuterek realnie pali na 100 km 2.Czy jest całkowicie bezawaryjny 3.Co myślicie o używanym B&W 4.Jaki jest v-max? 5.Ile kosztuje przegląd 6.Czym różni sie wersja sportowa od zwykłej ?
Co w B&W jest takiego pięknego? To stary opatrzony model..na siłę żeby go odmłodzić zrobili wersję sportową z innym reflektorem i w innym małowaniu, ale ogólnie wg. mnie to już przeżytek z mocno wygórowaną ceną...Kiedyś to było coś, ale to już dawno i nie aktualne ;) Skuter jest ciężki, stosunkowo mały i paliwożerny.
Kumpel ma B&W Sport, napisałem do niego i tak: 1. 4l/100km. W porywach do 5l/100km 2. On mało jeździ, więc nie może powiedzieć, ale Kymco są chwalone. Jedynie co, to mu płyn z chłodnicy wyciekał, bo mu na przeglądzie rozwalili uszczelkę. 3. Może niech się ktoś inny wypowie ;) 4. 80km/h 5. Spytaj w ASO. 6. Wydaje mi się, że tylko malowaniem, ale niech się ktoś jeszcze wypowie.
Może on nie sprowadza New Dinka póki ma B&W na stanie :)
Co do skutera to jest silnik od S9 w wiekszej budzie. Na plus z S9 większy bak, minus to spalanie. Generalnie Kymco w swoich skuterach nie stosuje liftingu ewentualnie poprawki niedociągnięć z młodych wersji.
Ad.1 Ostra jazda to będzie pomiędzy 4 a 5 l/100km Ad.2 Nie ma sprzętu bezawaryjnego. Jest częściej lub rzadziej się psujący. Ten należy do sprawdzonych solidnych modeli. Silnik jest ciężko zajechać nawet żyłując go czy tuningując z głową. Ad.3 Jeśli nie był katowany za dobre pieniądze warto - długo posłuży. Ad.4 Ok. 80 km/h Ad.5 Zależy od serwisu. Ad.6 Malowaniem
witam posiadam wiec postaram sie odpowiedziec 1. pali ile mu sie naleje:) odblokowany palil mi 3,3-3,5 . po wymianie rolek i tlumika 4,1-5 2. narazie jest ok:P 3. tu niepomoge, ale podpowiem ze remont silnika da sie zrobic za max pare stow- seria ofc:P 4. odblokowany szedl do 74, po wymianie tlumika(rolki 7,5gr) idzie max do 80-85(moze dlatego ze sam sporo waze i tez mam zamontowana wysoka owiewke i ona moze stawiac duzy opor) 5. u mnie krzykneli 179 pln, zrobione mam 300km,1000km i od tamtej pory sam go serwisuje 6. roznia sie kolorem:)
Jakie turystyki? B&W lub New Dink. Ewentualnie Elystar ale moim zdaniem za drogi jest a nie lepszy od dwóch wcześniej wymienionych. Na plus B&W - lepsze przyspieszenie, prostszy tuning i tańszy remont silnika 2T niż 4T. Na plus ND - spalanie, światła, zawieszenie lepiej wybierające dziury.
Dychul dałeś się złapać na klasyczną zagrywkę sprzedawców na otomoto - cena NETTO :P Brutto wychodzi 7011 gdzie sugerowany detal to obecnie bodajże 6800 a do wyrwania na pewno sporo taniej.
Dychul dałeś się złapać na klasyczną zagrywkę sprzedawców na otomoto - cena NETTO :P Brutto wychodzi 7011 gdzie sugerowany detal to obecnie bodajże 6800 a do wyrwania na pewno sporo taniej. No dałem się :( plama na maxa
madi napisał: to chyba zaszłoroczny... Nowy B&W stoi po 6800 zł.
Noi co z tego ze zeszłoroczny ? To też nowy, nieużywany skuter a 1600zł różnicy to dość dużo.
Nie zrozumiałeś... To było sprostowanie że w salonach stoją po 6800. A że zeszłoroczne czasem można kupić to dobrze, też uważam, że lepiej kupić rocznikowo starszy ale tańszy...
Najlepiej by było mi kupić używanego ponieważ za Rometa 767 max dostanę 2600 zł i mogę dołożyć 2000 zł.A co do tej oferty to podalem po odliczeniu VAT i upuście.Jak myślicie?Czy sprzedać Rometa,dołożyć i kupić używanego kymco.Czy tłuc tym do końca.I jeszcze taka prośba.Nie mogę nigdzie znaleść używanego kymco B&W w województwie małopolskim.Czy macie jakiś znajomych którzy chcą sie pozbyć kymco B&W i mieszkają w woj małopolskim.