Eadem, daleka wyprawa po to cudo? Jak go przytargasz do domu...? Weź chłopie coś kup, bo jak Wombat zaraz skończy przerabiać rakietę na ufo, to ją zmieni i zostaniesz (z) cieniasem :-) Jak wtedy Krupka dogonisz...? :-)))
*
Wróciłem z ^Rozumiemy się bez słów^... naprawdę, bardzo dobre kino obyczajowe. France potrafią...
EDIT: na MadMaxa bilety nabyte :-)))
Nie doceniasz potęgi posępnego fiacika ;-) Łatwo mówić kup jak wszędzie niemal zajazdy. Zanim nie będę pewny że rozważam dobrą ofertę, nie zdecyduję się na zakup. To kwestia budżetu.
Nooo... ładny... życzę, aby też zdrowy był... i dobrze się prowadził... ;)))
Eadem, żartuję oczywiście :-) Nie naciskam, a cienki to był naprawdę fajny wózek (po 126p).
Autko miało być tanie w zakupie, serwisie i ubezpieczeniu. Budżet miałem określony na 3500 pln. Z czego za samego CC dałem 1500. Trochę przy nim dłubię, wiadomo 18 latek. Ale swój :-)
No to witam ziomala... Eadem, moja córka jeździ 19-letnim Cieniasem o ksywie Rudolf... ;)))
Pozdrawiam :-D
i jak kupiłeś tą apke?
mojego Ci sprzedam taki mniejszy trochę:D
http://olx.pl/oferta/vision-50cm-praktycznie-nowy-tylko-1300km-przeb-nowy-2800zl-CID5-IDapCmN.html#e7ad23027d
Sprawa w toku ;) W weekend dam znać.
O! Super!!! Czekam z niecierpliwością :-)
No, ale jak się uda, to Rodzinie Chrzestnej się pochwalisz?... :)))
Zapewne będzie ku temu okazja ;)
I to rozumiem :-)))
eadem czujnym być musisz bo okazje już się trafiają jak ta z mojego linku,praktycznie nowy a kupiłem za ...:)
W naturze płaciłeś, że cena wykropkowana? :D
poniżej 999zł tyle ci powiem:)
aaaa... no to inna rozmowa... znaczy się dobry biznes zrobiłeś... :)))
To zależy, czym Paci dopłacił w naturze, cnota bywa w cenie w różnych środowiskach :-)))
A ja dziś byłem na hamowni (na kilka razy), zrobiliśmy hamowanie "wyjściowe", poprawiliśmy co mogliśmy i było gorzej.
Więcej poprawić na miejscu nie mogłem bo nie miałem klucza do sprzęgła.
Wnioski takie że powyżej 8000 tak sie zaczyna ślizgać pasek po korektorze że nie da się tego zmierzyć. Wcześniej pewnie też sie ślizga tylko mniej
Wyniki z rolek też kompletnie odbiegają od zachowania na drodze i choć osiągi na hamowni powinny być wyższe (brak oporów powietrza) to były gorsze... tzn lepsze... tzn wyszło dziwnie.
I tak:
Na 6g rolkach i sprężynie medium wkręca się do 8000 na drodze i do koło 10700 na hamowni i jedzie jakieś ~67-70km/h i na rolkach i na drodze. Bez względu na warunki pokazuje 6,8-6,9KM
Teraz zabawniej - na rolkach testowych 5.5g wkręca sie do 8500-9100 na drodze i na 12500 na hamowni (chciał wyżej ale odpuściliśmy)... no i tu zonk: jadąc do roboty po prawdziwej drodze i kręcąc sie na te 8500 (to nie było do oporu) GPS dziś zanotował Vmax 86km/h. A na hamowni (co widać poniżej) kręcąc sie na 12500 rolka wychwyciła ledwo 72km/h i zmierzyła 7,5KM NA KOLE bo tyle z silnika na koło a koło na rolki zdołało przenieść przez oryginalny korektor z chińczyka. Grzeje sie i wymięka.
14km/h szybciej różnicy na korzyść zwykłej drogi mimo obrotów o blisko 4000 niższych. Prawie nic tu się kupy nie trzyma
Ale jak widać poniżej
to w okolicy 8500 wykres zaczyna się rwać (strasznie szarpało przy pomiarach powyżej tych 8500) - jedyne co wymyśliliśmy to że jest to ogromny poślizg opony na rolce i poślizg paska na korektorze momentu. Poślizgi paska powodują chwilowe \\\"odpuszczanie\\\" sprzęgła. Obroty rosną, niutonometry prawie nie spadają a moc nie rośnie - bez sensu i wbrew fizyce... chyba że para idzie w gwizdek.
Wniosek jest taki że bez inwestycji w korektor i twardsze sprężyny sprzęgła nie wykorzystam tego co daje silnik.
arasz74 napisał:
To zależy, czym Paci dopłacił w naturze, cnota bywa w cenie w różnych środowiskach :-)))
Dwa zboczone zgredy,zapłaciłem gotówką,taki trick:) wyjmujesz liczysz przy sprzedawcy i ju jest bardziej chętny do sprzedaży i targu jak widzi że ją masz anie pooglądać przyjechałeś.