BREDNIE ARASZA74 (pe)PEGI 42

Paci za duży wybór nie mogę się zdecydować :D ale na początek zostanę przy celu nadrzędnym czyli B&W jutro zadzwonie do gościa i zapytam

Eeee Eadem, fajne to. A oponki na chlapę wyglądają na skuteczne :-)
*
EDIT: ten peugeocik od Paciego też fajny.

No, Panowie, ja sobie dziś w ramach Dnia Matki zafundowałem przelot, do mamusi z ciachem i powrót bez ciacha, w warunkach... niesprzyjąjących. Start z Cybernetyki o 18:30, w korkach bez deszczu na MDM po ciacho, w korkach i deszczu do Sulejówka, powrót o 22:00 w deszczu i wietrze, ale bez korków... za to po ciemku. Ubranko super, skuterek super, kask super, oponki super, światła... już Ty Druidzie wiesz co... :-) Poległy letnie rękawice, muszę wozić ^zimowe^ nz zmianę, nic nie ważą przecież, a się przydać mogą.
Na trasie: 100km w sesjach 2*10 dziennie plus dzisiejszy przelot 2*25 wyszło 150km na 4,5 litra... czyli przyzwoicie.
Każda trasa powyżej 10km powoduje spadek spalania z tych 3,5-4,0 (3,75 średnio) do 3,0-3,25.
W sumie to info dla Wombata, bo pytał :-)

Eeee... to chyba nawet lepiej, niż pisali wraży malkontenci... że niby przepala... 3,2l/100km to zupełnie dobry rezultat... ;)))

Też mi się tak wydaje. Jak latam na krótkich i daję mocniej (poranek kojota + powrót jedi), to będzie do 4 literków, jak latam na dłuższych trasach i mniej jest ognia, bo mniej świateł, to spadnie pod 3l.

Ciekawą prawidłowość dzisiaj ^odkryłem^. Z zasady staram się tankować po pierwszym błyśnięciu rezerwy. I co się okazało... Jak tankuję na Shellu, to wchodzi mi wtedy do zbiornika około 11,8 litra, jak zaś zatankuję na ^taniej^ stacji... to wchodzi mi 12,4 litra... Sprawdziłem to na trzech tankowaniach na każdej ze stacji... wyniki się powtarzały... ;)))
Najwyraźniej mam elastyczny zbiornik... Będę tankował tam, gdzie wchodzi więcej... dalej zajadę... :D

to proste zjawisko jest.
zrobiło się cieplej i nastąpiła rozszerzalność cieplna materiału. Zbiornik ma większy współczynnik niż benzyna (zwłaszcza chłodna, trzymana w ziemi) więc bilans jest dodatni po stronie zwiększenia objętości zbiornika :).
.
a na poważnie - może prędkość napełniania ma znaczenie?
U mnie jak leje pełnym ogniem z pistoletu to odbija chwile po zalaniu takiej blachy która zapobiega wepchnięciu pistoletu do zbiornika i jest full - lustro benzyny jest 2cm od korka.
Kiedyś sie wystraszyłem że przesadziłem a muszę jeszcze jeszcze dolać 100ml oleju (a ten sie akurat rozpuszcza wiec sie poziom paliwa nie podnosi prawie wcale).
W każdym razie w odruchu rozpaczy bujnąłem skuterem, pojawił się bąbel i poziom spadł 1cm poniżej tej blachy - co się przekłada ma możliwość dolania 300-500ml paliwa.
teraz jak leje to tak na pół gwizdka z pistoletu i do odbicia. Nie wnikam już w kiwanie skuterem wiec nie wiem czy "full" za każdym razem to taki sam full.
Inaczej też jest "full" jak go tankuje na bocznej a inaczej jak na centralnej (wchodzi więcej).
Więc zwróć uwagę czy nie zmieniłeś sposobu parkowania do tankowania i czy pistolety podają w podobnym tempie.

Z pewnością jeszcze postudiuję ten temat... nie mam wyboru... ;)))

Zawsze tankuję na centralnej, powoli (bo chlapie) i po korek (znacznie nad blachę, prawie sie przelewa). I zawsze wchodzą tylko 4 litry, a wskazówka już dawno zjadła E...

Krupek a takie cpi jak u mnie w galerii by ci pasowało?[moje poprawione nie na sprzedaż]

Paci, kupiłeś kolejnego komara i nic się nie chwalisz? Dla siebie tym razem? I co to jest...?

No i wychodzi, że Paci to taki ^Kolekcjoner kości^... czekam na jakiegoś dinozaura z prawdziwego zdarzenia... Osa?... ;)))

arasz74 wstyd się przyznać bo taiwan [nie aż taki komar gps 87kmh):D
Druid OSA chętnie ale nie stać i mimo moich modłów A nie oddali a ponownie się nie chce robić :(
http://olx.pl/oferta/osa-wfm-piekna-zarejestrowana-i-oplacona-CID5-IDa7nrL.html#927e2af382
A teraz jest taki problem że ten cpi ma w dowodzie moc znamionową 5KW i stosunek masy do mocy 0,0588KW/kg ale zarej jako motorower na pewno pomyłka ze strony pani która rejestrowała niedouczona pałka bo motorower może mieć max 4KW i teraz przy kontroli wgląd w dowód i \\\\\\\'jak to motorower i 5KW\\\\\\\'\\\\\\\' panie to prawko trzeba mieć i już awantura z policją bo oni na prawie że 5KW i ja na prawie bo przecież motorower,debil na przeglądzie tez tego nie widział??Teraz to powinienem to zgłosić i udupić i tą co rejestrowała i tego co przegląd robił a jeżeli tak było w homologacji to i tego co sprzedawał nowe bo przez ich bezmyślność mogą innym narobić kłopotów.

Paci a duży jest ten CPI?

No mały nie jest wzrost mamy ten sam i mi się wygodnie śmiga [póki się psy nie przyj..ią]
Wczoraj łepek startował roxaną na skrzyżowaniu i o curwa co tam ma pan za silnik?Od dużego Fiata:D
Się zdziwił bo napęd ustawiłem na start i V-max teraz 82kmh.
Kupiłem za 600zł dołożyłem kit [zrobiłem jeszcze porting garka] i przespawałem oryginalny wydech i ciśnie dzida:D
Razem kosztował 1000zl a leje u mnie łebków na skutrach po 4-5k :D chociaż wydechu z twojej malagi bym nie odmówił :D
Ale ty lubisz duże więc ten z linku,garnek 70 motoforce [Wombat ci powie jaki blisko do siebie macie i sklep na miejscu] a komin od malagi i lotosz pan jak wściekły tanim kosztem.
http://olx.pl/oferta/sprzedam-skuter-CID5-ID8syVp.html#94942db845
tu masz identyczny jak mój możesz się przymierzyć
http://olx.pl/oferta/cpi-popcorn-skuter-CID5-ID9Onkx.html#832aa28ff0

No, co jest Araszu... dzień kinomana minął i... żadnego raportu? Recenzji? Rekomendacji? Reko...lekcji? :)))

momenty byli ?

Z Helen Mirren...? Wombat, błagam... :-)
Film bardzo fajny, Pani Helenka wręcz zaje... wiskowa.
Raportu nie było, bo mam coraz większy młyn z przeprowadzką firmy i ledwo daję radę Was poczytać. O zagadaniu... ech...
Koniec budowy teoretycznie w piątek, przeprowadzka od poniedziałku przez cały tydzień (razem ze świętem), a tak naprawdę, to kumulacja remontu i przeprowadzki, bo na końcu wszystkie dostawy się sypią... jak zwykle...
Ale bilety na przyszłą środę już mam :-)))

No to widzę, że wkroczyłeś w fazę tak szybkiego latania z tymi taczkami, że nawet nie masz czasu, żeby sprawdzić, czy są załadowane... ;)))

wszystko zależy z kiedy to film :)

jak z 1969 to nie było tak tragicznie..tzn tych lepszych nie chciałem tu linkować.