BREDNIE ARASZA74 (pe)PEGI 42

No cóż... zasiać atmosferę terroru nie jest trudno... za nią przyjdzie nienawiść do inności i ksenofobia... a na koniec może się zrobić całkiem niefajnie... :(((

Może. Masakra... I uzbrojeni żołnirze patrolujący główne stacje metra, dworce, miejsca atrakcyjne turystycznie, nie są w stanie w żaden sposób zapobiec takim sytuacjom - jak widać. Dzięki Bogu nie dostali się na stadion...

Unia Europejska chciała być miła i przyjąć braci Allaha do siebie to teraz bracia Allaha okazują swoją wdzięczność zaczynają się rozgaszczać więc w czym problem i pomyśleć że to dopiero początek

To ma też inny aspekt.
Ten atak nie był aktem odwagi islamskich terrorystów (jeżeli można mówić o odwadze w kontekście ataków terrorystycznych - kierowanych w nieuzbrojonych słabszych). Nie był tak przygotowany jak ten na WTC. Wygląda raczej jak spontan kilku chcących trafić do nieba głupków. Do tego dość bezpiecznie wybrali sobie miejsce.
Zobaczcie kogo wybrali na cel - francuzów. Kraj który od porażki Napoleona nie nie miał armii i zasadniczo raczej się poddawał niż walczył - i to w każdej dziedzinie - poczynając od okupacji niemieckiej po biznesy z Putinem mimo embarga.
Doskonale wiedzą że jakby to zrobili angolom, amerykanom, niemcom - to w odwecie doskonale zorganizowana, wyposażona i wściekła armia zrobiła bym im w domu bombowcami jesień średniowiecza po winnych i niewinnych. A francuzi w ramach protestu zrobią "marsz milczenia" i na tym zakończą. Oczywiście pomijając całą otoczkę z ilością śniadej ludności od lat, wymieszania w społeczeństwie.. itd.
U nas narodowcy bili by na ulicach każdego araba po czymś takim - i to od Szczecina do Zamościa.

Nawet zaryzykowałbym stwierdzenie, że atak był politycznie dość bezmyślny. Nie zaatakowano instytucji państwa, ani jego przedstawicieli, tylko zwykłych ludzi. Nie rozróżniano religii, ani koloru skóry. Wizerunkowo to wielka porażka, bo będą mieli praktycznie wszystkich przeciwko sobie... przegrana sprawa...

Druid a skąd oni maja wiedzieć kogo lub co maja atakować jak to sa bezmyślne głowonogi,a dzieje się jak się dzieje bo oni bez dyktatora żyć nie potrafią (rozpier irak i rozwiązana armia gdzieś się musiała podziać) za to wszystko jest odpowiedzialne usa ,robi rozpierduchę potem ucieka za ocean a wy się martwcie,wszędzie chcą dać ludziom wolność (za ropę) tylko że w krajach islamu są inne priorytety[koran] i tam na wolność ludzie nie są gotowi i jest ona dla nich szkodliwa.

Swoją drogą ten atak "potępiły" inne organizacje typu Hamas.

I tu Paci niestety masz rację... ale kto powiedział, że u władzy muszą być zawsze ludzie rozumni i z wyobraźnią?
+++
Tak Eademie... i Rosjanie też "potępili"... ;)))

Dany ^naród^ jest teraz tak tępy, że...
^
Dajcie nam... całe dwa lata kalendarzowe, a ^mocno^ się zasymilujemy, albo poróżnimy. Czyż nie?
>>
Jeden całkiem łysy, drugi mechanik z nadania, trzeci nie wie na którym stoi forum, etc. Cała reszta chwilami działa z doskoku, bo to... nader ^biedne misie^ są. A jednak.

Ryszardzie... deprecha jesienna? Świata nie zbawisz...
+++
Nawet Twój wpływ nań jest zgoła... iluzoryczny... Tyle naszego co sobie popiszczymy... jak te myszy... ;)))
+++
I czy to w końcu ważne... kto? Komu? Skąd i dokąd?... Eeee tam...
+++
Głodna bieda i tak znajdzie drogę do naszej ^ubogiej^ miseczki... wtedy ziści się ^Polska w ruinie^... wykrakana... :(((

Malowałem dzisiaj golfa i takiej bardachy nie odwaliłem od czasu mojego pierwszego psiukania baty jak !@uj jeśli nie uda mi się tego wyciąć jutro to będzie poprawka świetnie!

No Panie, Pan się przykładaj do pracy, a nie bardachę odstawiasz. Jeszcze brakuje, żeby Paci zepsuł klientowi skuter... :-)

Co za czasy... :(((
Jak już nawet na Krupka nie można liczyć... to co nam zostało...? ;)))

Ten tylko nie spier... kto nic nie robi,i tyle w temacie:)

Jeszcze dzisiaj oficjalne dowiedziałem się że na święta będę bezrobotny :D

Ale w sensie, że tak na święta (przerwa, urlop przymusowy bezpłatny) , czy generalnie OUT za szlaban...?

Za szlaban

Hmm... Ale tak za niewinność, za tego Golfa nieszczęsnego, czy po prostu mało roboty i zwijają żagle nieco?

Golf To moja prywatna robota a na moje miejsce tańszy przyszedł i tyle

A... to słabo. Prywatny biznes, czy szukasz gdzieś innego zaczepienia?