Ja bym bardziej uważał na US. Mówię z dupy - własnej. Bo cały czas boli.
*
Dawno. Jakieś 12 lat. Ale mam tak jak Krupek, więc w pewnym momencie wolałem zacząć płacić raty, niż bujać się ciągle z czymś po serwisach. Kasa ta sama, a czasu jakby więcej i wqórf mniejszy :-) Ale dobrze pamiętam doświadczenia z używkami, spędziliśmy razem dobre 12 lat i było tego trochę. Dlatego teraz cały czas się waham, czy aby na pewno znów chcę w to wdepnąć. Szczególnie, że moto służy nie do zabawy, tylko dojazdów do pracy. Musi być sprawne.
Mają rację... A wiatr zaczął wiać mocniejszy... wiatr historii...
Na obiecanki cycanki będzie potrzebna gigantyczna kasa. 2/3 mają pochodzić z ^uszczelnienia systemu podatkowego^... W tym przypadku Krupku będzie chodziło o Ciebie! Urzędnicy postraszeni zwolnieniami za brak efektów będą wypruwali z siebie flaki... i z Ciebie... :(((
Głównie z Ciebie, bo łatwiej i mniej boli :-)))
Zapitalaj do US z tymi groszami i składaj czynny żal. Ja mam od kilku lat potyczki sądowevz US zagrożone do 2 lat utraty dochodów. Fajna kara?
Zulus napisał:
Dawno. Jakieś 12 lat. Ale mam tak jak Krupek, więc w pewnym momencie wolałem zacząć płacić raty, niż bujać się ciągle z czymś po serwisach. Kasa ta sama, a czasu jakby więcej i wqórf mniejszy :-) Ale dobrze pamiętam doświadczenia z używkami, spędziliśmy razem dobre 12 lat i było tego trochę. Dlatego teraz cały czas się waham, czy aby na pewno znów chcę w to wdepnąć. Szczególnie, że moto służy nie do zabawy, tylko dojazdów do pracy. Musi być sprawne.
Dla siebie, gdyby fundusz pozwalał, kupowałbym markowe pojazdy prawie nowe albo max 3 latki. Zużycie jeszcze nieduże, a cena już dużo mniejsza niż nówki.
Żeby się tylko Krupkowi z tego US nie zrobiło USA... bo zostawi nas z długami i bez szansy na... piwo... bezalkoholowe... ;)
A wszystko w myśl zasady "Ignorantia legis non excusat"
*
No i mamy 300 stron bredni :D
Jeszcze 160 i zrobimy konkurencję posłom :-)))
*
Nie jest możliwe - dla zwykłego obywatela - rozeznanie się w prawie podatkowym, skoro spece toczą spory. Na dodatek do ścigania obywatela używane jest prawo administracyjne, którego podstawą jest obrona obywatela przed administracją... Takie tam, duperele. Kto by sobie tym głowę zawracał...
Nooo... pięknie... Gratulacje dla Ojca Założyciela... ;)))
Bez wydatnej pomocy z Waszej strony - Leśnych Dziadków (bez urazy, Wujku) - nie było by nawet 3 stron :-)
WIELKIE DZIĘKI!!!
Idę po piwo
Ja się dziś nie powstrzymałem, trzecia szklaneczka na torfowisku :-)
Miałem nie pić, ale też ruszę doopę... Na zdrowie!
Młody wreszcie zasnął... może i nam się uda :-) Strzałka, Panowie! Budzi nas skubany o 4:00...
Apropo jesieni
https://www.youtube.com/watch?v=OtTNt_faqiI
W końcu ilość stron pasuje do mojego awatara:)
Jedziemy Arasz na kolejne 300:)
Jedziemy :-)))
Tylko nie zapomnijcie o innych zgredach... jak Paci w Wa-wie... :D
No i musiał mnie ugryźć Zgred,dwa zęby mu zostały a jeszcze chapnie:D
Stara rana, ale boli :-)
Kręcimy sitcom :-D