BREDNIE ARASZA74 (pe)PEGI 42

Zaraza... a nawet trzy, bo do chóru wujów nie dołączyli jeszcze Wobat i Krupek. Łaska boska... :-)

Jak oni dołączą to będzie kur..w pięć:D

No mówiłem, mów mi... wuju. :-)))
*
Wo(m)bat już dzisiaj poległ sromotnie. Pewnie po Sobieskim (walc wiedeński na dwie krowy). Tobie też już dzisiaj niewiele brakuje, ale mów mi dalej tak, jak ci wszyscy inni... :-)))
>
Napisz tutaj swoje kolejne przemyślenia, bo lubię je czytać i coś tam zawsze wyłuskam dla samego siebie. Wbrew pozorom, a jednak, bo człowiek całe swoje życie się uczy. Nawet ja. :-)

czymu mię imputujesz że polegam oraz że zmarzluchem jezdem?
ciężko polegam oraz mało marznę bo mnie chroni naturalna tkanka tłuszczowa jak na kocie polarnym

Przemyśleń nie będzie, bo mam ^nie agitować na stołówce ^. Ciszę mamy wyborczą ;-)
*
A z drugiej strony, może jednak.
Paci, o poranku chodziło mi o to, dlaczego sądzisz, że maxi będzie mnie męczył...? Bo nie rozumiem. Motór mnie nie męczy, męczą mnie treserzy na placu manewrowym. Sama jazda jest w zasadzie czystą przyjemnością, ale ja niestety robię to po swojemu, jak kundel - trochę bokiem. Czyli jak każdemu samoukowi, brak mi stylu. Problem polega na tym, że by nadać ostateczny szlif, to pod spodem musi być diament, a tu ja jestem taki zwykły polny kamień :-( Takie mam wrażenie. Nawet ósemki robię inaczej niż reszta...:-(((

Tkanka tłuszczowa to jest to:}Przeszedłem na dietę cud [prawie samo minso] i w 2 miechy 4kg in plus:)
Arasz ty wszystko robisz inaczej bo jesteś oryginalny jak Tofik:)
Duży lub bardzo duży moto czy skuter cie zmęczy z powodu jego masy własnej a przypomnę Ci że latasz tylko i wyłącznie po mieście,ów sprzęty są fajne do turystyki i lansu nie na miasto gdzie często w koku musisz balansować kredensem 220kg++ a to już nie jest przyjemność przy 30-40kmh dlatego zalecam Ci sprytny,szybki,wąski i nie za ciężki.

Ja to bym jednak wolał chudnąć, ogrzewania już mam w.... dużo.
*
No to serio. Omawiane na początkh lansrrsko-pedalskie (dla mnie akurat) Piaggio 500 ma podobno chu... derlawy ten silnik jest. Coś o tym wiecie?

Podobno to Kopernik żyje,nie wydaje mi si że włożyli tam jakiś lipny silnik skoro innym producentom je sprzedają;
Aprilia;
Atlantic 500
Atlantic 500 Sprint
Scarabeo 500
Atlantic 400 Sprint
Scarabeo Light 400 (2006-2008)
Scarabeo Light 500 (2006-2008)
Gilera
Nexus 500
Fuoco 500
Fuoco 500 Centenario
Nexus 500 Centenario
Nexus 500SP
Malaguti
Spidermax 500 GT
Peugeot
Satelis 500
Piaggio
Beverly 400
Beverly 500
X8 400ie
X9 500 Evo
X9 500 Street
Beverly 400ie Euro 3
Beverly 500 Euro 3
Beverly 500 Cruiser Euro 3
Beverly 400ie Tourer Euro 3
MP3 400
MP3 400 LT
MP3 400 LT Sport
MP3 400 LT Touring
MP3 400 MIC
MP3 400 Touring
MP3 500 LT Business
MP3 500 LT Sport
MP3 500 RL Sport
X 10 50 Executive V4
X Evo 400 Euro 3
cztery setki w spisie mają ten sam silnik o zmniejszonej średnicy lub skoku.

OK. Takie coś wydobył z siebie gość z Mopeda. Ale masz rację, nieprawdopodobne :-)

Po vw mnie nic już nie zdziwi i wszystko jest dla mnie prawdopodobne w mniejszej lub większej skali:)

Jeszcze musisz mi trochę cierpliwości okazać, tak z miesiąc, dwa i powinno być pozamiatane :-)

pali Ci się,masz czym jeździć trza polować jak zdasz A,to może ustrzelimy jakiegoś Jelenia:D

I na co jemu jaka strzelba (gruba rura z dużymi gniazdami nabojowymi), jak zapału w nim nie ma. Ani krzty. ;]
>
Lont takiemu podpalisz zapałką, to on sam z siebie to zagasi. Swoimi łzami. ;-)
*
Panie, życie to nie jest bajka i (nic nie ma za darmo) nie podrapie cię po... (a tu i tam). Really. :P

A nusz podrapie:)
Ryszard nie pij tyle bo jutro będziesz chorował:D

No, toście sobie pojechali... i poczytali pewnie co nieco... ;)))
+++
A ja, biedny Miś... wróciłem właśnie z imprezy z przeciwległego krańca aglomeracji... byłem za szofera... smutne mam refleksje więc... :(((
+++
Niestety musiałem przejechać w pobliżu Narodowego... przewalały się po ulicy resztki po imprezie z Clarksonem... Takiej koncentracji debili za kierownicą dawno już nie widziałem... i ani jednego policjanta na drogach dojazdowych. Jagiellońska zamieniła się w tor wyścigowy rodem z Szybkich i wściekłych... :(((

Trzeba było do nich dołączyć i był by Druid Torreto:D

Swoją drogą. mieszkańcy Saskiej Kępy mają teraz nieźle przesrane. Chyba już tęsknią za bazarem na Dziesięciolecia... :-)
*
Dlaczego zapału brak...? Do czego, bo nie łapię? Po początkowej gorączce staram się nieco studzić emocje, zderzenie z placem sprowadziło mnie na ziemię :-)

Normalnie, ale taki się mnie obraz wyłonił. Tej twojej osoby oczywiście. Czy naprawdę chcesz o tym pogadać? No to przyjadę, póki śniegu nie napadało i dróg nie zasypało. ;-)))
*
Od tego jest instruktor w ośrodku szkolenia, aby cię kosił, albo to ty kosisz zaraz jego. Naprawdę, różnie to z tym bywa. Wiem to z autopsji. :P
>
Grunt, żeby nie iść na kurs którejkolwiek z kategorii... zupełnie ^łysym w danym temacie^. Żartowałem, ale praktyka przedwstępna jest zawsze najważniejsza (alternatywne lub prywatne lekcje z ludźmi, od których naprawdę można się czegoś sensownego nauczyć), bo teorii zawsze się douczysz, jeżeli cię to też realnie zainteresuje (net, księgarnia, etc.). Jednakowoż to praktyka nabyta w realnych warunkach jazdy ma zawsze pewną przewagę nad kolejną czystą teorią. :-)
*
Mam nadzieję, że właśnie dogodziłem ci tutaj publicznie swoim kolejnym wpisem w danym wątku. Panie Zulusie. I idziemy nadal na tych 300. ;-)))

Dogodziłeś :-)
Dużo nam nie brakuje, damy radę!
*
Eadem, panowie - prośba o pomoc i wyjaśnienia. Podczas egzaminu, przed dosiadem, naprawdę są jakieś ^formułki^ do wyklepania z pamięci na temat obsługi motocykla?! Nie zwykłe pytania i pokazanie gdzie, co i jak działa, się sprawdza, się dolewa, się reguluje i się nie psuje...?

Ważne jest, żebyś mówił co wiesz, ale przy tym wiedział co mówisz. Generalnie oni tego słuchają w kółko i po prostu lepiej opisać sprawę krótko, zwięźle i na temat. Nie powinno ci to sprawić problemu, bo już jeździłeś samochodem wcześniej i masz doświadczenie z pojazdami (eksploatacja). Tak samo jak np. nie "bagnet" do mierzenia oleju tylko "miernik poziomu oleju". Jeśli dostałeś materiały do nauki teoretycznej (a powinieneś) to masz tam wszystko opisane. Ewentualnie tutoriale na yt.