ja dałem 5 zł za regulację.
Po co masz czekać do wiosny ? to trwa minutę...
ja dałem 5 zł za regulację.
Po co masz czekać do wiosny ? to trwa minutę...
Zbyniu, ja też leje 95. 95 jest najlepsza do skuterów. A ile ty chciałeś pieniędzy dać za tą regulację ;P To tania sprawa, a według mnie lepiej zobaczyć jak to robi mechanik, żeby potem wiedzieć.
ja myslalem ze to z 50zl hehe
ej ale ja chcę miec pewnosc ze jak wyreguluje gaznik to bedzie mial ta samą moc i szybkosc wiec jak to bedzie
przecież to nie od gaźnika zależy... No, po części też, ale głównie od przekładni i stanu cylindra...
Będzie ta sama prędkość i moc. Po regulacji skuter praktycznie powinien ładniej chodzić, niż przed nią ;)
a jak z spalaniem
Mi przed regulacją palił 3-3,5 a po 2,5-3
ale masz vitalitke 2t?
no a jaką... w PL nie sprzedają 4t. Pozatym w podpisie chyba wszystko jest. ;)
jest 4t w brańsku staly 2 obok 2t i 4t i wybralem 2t
to sprowadzona z zagranicy musiała być. Motor-land nie sprowadza 4t a oni są dystrybutorem na całą Polskę.
madi jak myslisz dac dla kumpla gaznik wyregulowac bo on zna sie na tym a ja mam takiego mechanika co on na odpierdziel robi i odstrasza klientow z skuterkami ja do niego zadzwonilem i powiedzialem zeby mi gaznik wyregulowal bo za duzo pali zapytal ile on leci to ja mu ponad 70 a on powiedzial ze jak wyreguluje to bedzie jechal 40 a ja mu ze nie iglice tylko gaznik to on powiedzial przyjedz to zobaczymy.widac ze mu nie zalezy to jak gdzie go prowadzic go?
jedź do kumpla i zobacz jak on zrobi.
ok pojade do kumpla i morze wyreguluje dobrze ten gaźnik bo nie chce zeby on palil 4 l albo ponad 4 na 100km bo bezyna droga bp 95 kosztuje
5,15zl
będe zadowolony po regulacji gaznika jak będzie palił 3-3,5l na 100
będe zadowolony po regulacji gaznika jak będzie palił 3-3,5l na 100
No, droga benzyna. Jeszcze z tydzień, albo dwa tygodnie temu orlen wyprzedawał zapasy po 4,99. Troche głupia polityka. Najpierw u nich tankowałem po 5,31. Następne tankowanie ok 5,15zł. Potem 4,99zł. A dziś 5,17. Co chwilę się zmienia cena. A benzyna ogólnie taka droga przez akcyzę, która kosztuje ponad połowę ceny benzyny. Stacja zarabia na litrze jakieś 10-15gr, więc według mnie to nie jest tak dużo.zbyniu napisał:
ok pojade do kumpla i morze wyreguluje dobrze ten gaźnik bo nie chce zeby on palil 4 l albo ponad 4 na 100km bo bezyna droga bp 95 kosztuje
5,15zl
nom droga jak dla mnie dobrze bylo jak byla po 4.60zl .jak by mogl ktos opowiedziec jak będzie palił vitality 2t po regulacji gaznika rozblokowany z tulei wariatora i tlumika .na full gazie i jezdzie ponad 70km/h
Od 3.5 do 4L/100km