blokada wariatora

A ja mam niebieską :)

tylko jest jeden problem jak zawsze jak coś zrobię, przykręcałem tłumik i jedną śrubę przekręciłem i trzyma się przy cylindrze na jednej śrubie ale tłumik trzyma jeszcze 3 obok więc nie wyleci mi w drodze tłumik heheh ale i tak się przybiorę i sprubuje ją wykręcić jakoś i inną śrubę dam ale ogulnie ja jestem zadowolony z jej osiągów.Panowie morze po odblokowani nie dawać jej gazu ile wlezie mam ponad 9 tyś przebiegu to jak mogę już jeździć ile ona da rady czy nie

a ile panowie morze palić l na 100km teraz ta vitalitka moja

wiecie ile mrze kosztowac wariator sportowy bo kumpel chce

i czy ten wario cos da v/max

Wario pewnie coś da, nie znacznie chyba, ale pewnie zawsze coś. Od razu zmień rolki wariatora, no ale tu będziesz musiał dopasowywać.

A spalanie? Vitalka powinna Ci palić do 3,5l/100km z tego co się orientuje.

aha ale moja pali z 4l na 100 bo na baku zrobię tak ok. 115-120 teraz odblokowałem wario i tłumik i nie wiem ile będzie piła vitalitka zobacz u góry masz mój fikmik teraz to morzna jeździć a i panowie jak zdejmę z gaźnika to jak bedzie zapierdzielał ja i tak z gaznika nie zdejmę bo bedzie wie wiecej palil ale tak sie pytam

Z tego co się orientuje, teoretycznie skuter bez blokad powinien mniej palić.

andrzej2310 napisał:

madi napisał:
Zbyniu witam w klubie czerwonych Vitalek ;) Idzie tyle ile ma iść więc jest ok.

To ilu nas jest? Ja tez mam czerwoną Vitalkę.

Jak na razie trzech.

@zbyniu coś dużo Ci ona pali. Gaźnik do porządnej regulacji.

ale tak od nówki mi chla ta vitalitka nie zrobie wiecej niz 120km

a wy ile zrobicie na baku

ja najwięcej zrobiłem 200 km. Średnio 150-180.

kurcze to cos jest nie tak z moim gaźnikiem trzeba najwyżej wyregulowac u mechaniaka da sie w vitalitce wyregulowac

ale ja chyba nie będe regulował gaźnika bo on tak chla od nówki i on tak chla ponieważ ja mieszkam na wsi i jest dużo zakrętów i tylko tak gazu za 2 km chamuj i znowu gazu więc myślę ze jest ok jak zrobię na 5l 120-125km

i tak za dużo pali, co z tego że na wsi mieszkasz.

To nic, że palił tak od początku. Regulacja gaźnika nie dużo kosztuje. Za kilka tankowań oszczędzisz więcej na paliwie, niż jakbyś chciał oszczędzić i nie regulować go.

a jak wyreguluję gaźnik to jego moc osłabnie bo jest teraz bardzo mocny jak dla mnie i nie chcę żeby to się zmieniło

Ciekawa teza, choć pierwsze słyszę o czymś takim. ;)

Regulacja gaźnika, to nie oznacza, że skuter będzie gorzej chodził. Nie mówię tu o zmianie dawki paliwa na iglicy, tylko o regulacji gaźnika, która usprawni działanie skutera i będzie chodził tak jak powinien...

aha to na wiosnę wyreguluję gaźnik u mechanika dla kolegi wzioł za regulacje tylko 10 zł aż się zdziwiłem ,więc wyreguluję ten gaźnik i mam nadzieje że będzie mniej palił.
A po za tym jaką bęzyne lejecie bo ja bp95 .