kurcze mi pali 4l na 100 a inni mowią ze będzie mniej palil po regulacji to ja nie wiem kogo słuchac. Mi tez sie zdaje ze regulacja juz nic nie da bo to 2t jest mocny ok 6km zrywny i czego tu chciec od niego więcej chyba ze naprawde cos regulacja cos da
Posłuchaj, jeśli będziesz dawał manetkę do oporu co jest bardzo nieekonomiczne i nie dobre dla silnika to będzie palił tyle, co napisał HugoBoss. Jak będziesz jeździł tak do 70 km/h sprawnie operując manetką a nie tylko 0/max to spali 3-3,5. Jazda 50-60 km/h - 2,5-3l. Domyślam się, że właśnie jeździsz tak, że cały czas manetka do oporu. Nie dziwię się więc, że pali te 4l. Jeździj wolniej, będzie palił mniej.
ok będe jeździl te 60-65 nie będe go katowal
morzna czyscic filter powietrza samą bęzyną i juz , a bez jakis olejów do tej gąbki
ja czyszczę wodą i ludwikiem, olejem nie musisz psikać chyba że dużo po szutrach/lasach jeździsz.
ok dzięki a morze wiesz co sie dzieje bo cos mi szoruje bardzo lekko w przednim kole morze klocki trzeba wymienic?
jak się lekko kołem zakręci to klocki zawsze szorują, zobacz czy sie nie zużyły, jak tak to trzeba je zmienić
ok.więcej nie mam problemów ani pytan wiec jest ok dzięki za te 5 stron wspulnego dyskutowania bardzo mi pomogliscie i wyjasniliscie jak cos będe mial nie tak z moją vitalitką to będe pisal
mam problem jeszcze nie wiem jaki jakieś 2 mieś temu pojechałem do sklepu jakieś 8 km , i spowrotem jak jechałem to przy 40-45km/h skuter nie chciał jechać jakby się dusił mocy nie miał ale po minucie wracała mu moc i osiągał 68-do 75km/h a jak jechać w 2 os to przy 45km/h już nie chciał więcej iść wcześniej tak nie było w 2 os się jechało 65km/h i to się dzieje jak się skuter dobrze rozgrzeje jak zimny do bardzo dobrze się nim jedzie jak myślicie co jest powodem tego czekam na odpowiedzi
zawory wyreguluj
w 2T nie ma zaworów...
to co robić
gaźnik
rozkręcić, wyczyścić dysze, złożyć i ustawić odpowiednio do warunków
sprawdzić filtr powietrza
dozownik czy mieszasz ?
dozownik
Panowie chciał bym zmienić olej w przekładni w moim Kymco Vitality.Nie chcę kupować jakieś oleje specjalne kolega mi powiedział że w swoich 2 skuterach po 50cmm leje Hipol morzna ten olej zmienić w przekładni??????????????
tak, moŻna
ok dzięki bo nie byłem pewien czy można dzięki .
ile zrobiliście km na 5 litrach benzyny ja zrobiłem 160km jeździłem max 55-60 km/h i zrobiłem więcej niż zazwyczaj 120km
do czego służy ta rurka odchodząca od tłumika przy samym cylindrze cienka i ona idzie gdzieś w środek obudowy ?????????????????????????????????????????????????
jeśli masz 2t to może mówisz czymś takim jak zawirowacz spalin, taki kaganiec w 2t