BlackRox 05' by Denis (70cc, Koso GP etc)

Po kilku skuterach, tj. BW’s, RunneR SP, NRG Power DD, przyszedł czas na następce. Zawsze kupuje taki skuter jaki uda mi się trafił w dość dobrej cenie. Tym razem udało się kupić Yamahe… Aerox jest z 2005r, ma przebieg 9500km, jest bardzo zadbana i po sporym tuningu (czytaj niżej). Kupiona za ok. 3600zł + opłaty, czyli jakieś 4100 na gotowo. Co najważniejsze… na pierwszy rzut oka sprawia wrażenie seryjnego skutera…a nie jednego już zadziwić, jak pojawić się w lewym lusterku :slight_smile: MECHANIKA - Cylinder żeliwny 70cc Top Performances Trophy - Wydech Leovince Touring - Wariator Hebo NG - Sprzęgło Stage6 Torque Control - Dzwon sprzęgła Stage6 WingCooler - Korektor momentu obrotowego Polini Evolution Speed-Drive - Gazbox Stage6 chrom - Zawór membranowy Stage6 VForce3 by Tassinari - Gaźnik Dell’orto 17,5mm - Ręczne ssanie - Wkład filtra powietrza stage6 double layer - Pasek wzmacniany - Twarda (fioletowa spreżyna) OPTYKA - Koso GP style - Metrakit 220mm OverSize - przyciemniane klosze kierunkowskazow - 2x pokrywa pompy hamulcowej SSP - żarówka BlueLight - korek wlewu oleju do przekładni - białe “postojąwki” - szybka nad licznikami - błotnik tylny od piaggio/gilera UŻYTEK CODZIENNY: - PODGRZEWANE SIEDZENIE - Akumulator 5Ah ScooterAttack - Alarm - Blokada obrotów (podłączona pod przycisk “panic” w alarmie) - Opony Heidenau K62 - Kufer + stelaż Givi - Wyłącznik instalacji (po to, by alarm nie wyładowywał akumulatora jak nie jeździmy) Trochę kasy poszło w tuning, licząc w przeliczeniu na złotówki koszt tuningu jest bliski 5 000 PLN. Najlepsze jest to, że na pierwszy rzut oka nic nie widać… Rox jedzie ok 95-100km/h przy bardzo dobrym przyspieszeniu … i co ważne … spalaniu nie przekraczającym 3,5l/100km ! Dobry bajerek jest z podgrzewanym siedzeniem, Koso GP Style prezentują się ładnie, chociaż wole jak prędkość pokazuje wskazówka a nie LCD…Tarcza hamulcowa - rewelka, droga hamowania ok 30-40 % krótsza niż w serii.

Jedno ale, zdejmij to coś z nad tylnego koła :lol: :lol: :lol: Podoba mi się :wink:

Wiem, nie wygląda za pięknie - ale praktycznośc jest na 1 planie ;p Jechałem wczoraj swoim drugim roxem białym, bez błotnika… przy 30-40km/h juz miałem mokre całe plecy ;p więc błotnik zostaje, zwłaszcza ze jezdze niezależnie od pogody - ak trzeba to jade:)

Ładny i zadbany piździk. Odpowiedz mi tylko na 2 pytania: 1. Co zamierzasz jeszcze w nim robić? 2. Czemu nie zmienisz wydechu na mocniejszy?

do codziennej jazdy fajny sprzet … cylinder dość słaby ale na pewno ma duża żywotność … ogolnie spoko bzyk

Z jednej strony skromny, a z drugiej wypasion skuter :wink: Gratuluje Ci zakupu no i c??.. tylko pozazdroszcię! :lol: Pozdro.

fajny skut do codziennej jazy, osiągi zadowalające jak na to spalanie :-> tylko zrób jeszcze trochę z optyki i będzie skuper!! :wink:

czarny napisał:

1. Co zamierzasz jeszcze w nim robić? 2. Czemu nie zmienisz wydechu na mocniejszy?

1. zrobiłem od tamtego czasu "aż" tyle: Dalszych zmian na razie nie planuje, bo od tego mam to cudo : 2. Wydechu nie zmieniam, ponieważ : - jest cichy - bierze od samego dołu :)

ICE_I napisał:

Z jednej strony skromny, a z drugiej wypasion skuter ;-) Pozdro.

I o to chodziło .... ktoś podjeżdza, myśli .... eh następny RoX seria.... a tu zdziwko...

karp napisał:

tylko zrób jeszcze trochę z optyki i będzie skuper!!

Od optyki mam skuter, którego fotki masz nieco wyżej ;p

Ale są wydechy, które wykrzesałyby więcej z tego cylindra i również ciągnęłyby od samego dołu (pfr, yasuni R, rs70…) Roxa kupiłeś gotowego. A apke robiłeś sam czy tez kupiłes. Jesli kupiłes to chyba w niemcowni :stuck_out_tongue:

Tun za 5 tys a prawie nic nie widać :stuck_out_tongue: Podoba mi się ten rox. Nie ma tak wszystkiego nawalone, zrobiony z sercem :mrgreen:

Area kameleonowa jest częsciowo robiona przeze mnie i częściowo kupiona po tuningu… Zdjęcia nie oddają efektu lakieru… Czarny : Yasuni R bierze od dołu ? :lol: :mrgreen: :shock: nie ośmieszaj się ;p

Mam taki sam kameleon w swoim TGB :slight_smile: i muszę się zgodzić zdjęcia nie pokazują potencjału tego lakierku :smiley: Do tematu: Roxik super, przynajmniej nie boisz się że ktoś ci lakier kluczykiem przerysuje a jak się maszyne odpali to daje czadu.

Tak od dołu. Jużsię kiedyś ze mną o to kłóciłeś i nie mogłeś przyznać mi racji więc dałes mi bana. Ja mam RS70 przy seryjnej 50 i ciągnie od dołu. Może na kolo nie wchodzi tak jak u ciebie no ale wkoncu to tylko seria. A skoro uważasz, że R’ka nie ciągnie od dolu to lepiej ja kup bo z tego co pamiętam juz kiedyś zaliczyłes glebe bo nie ogarniasz tej mega mocy. [youtube]http://pl.youtube.com/watch?v=6J9sIJBfUYc[/youtube] P.S. Teraz tez można dostac bana za to, że ma się inne zdanie niż moderator? edit: Rox na filmie nie jest mój. Chcialem pokazać Denisowi, że yasiek R na sporcie CIĄGNIE od samego dołu. Takie sprawy zalatwiajcie na PW lepiej :stuck_out_tongue: Ale jak juz pisze, to dodam od siebie, ze mam Yasia R i przy seryjnym cylu nie ciagnie od dolu… jest dobrze, ale nie calkiem od dolu, na obroty go trzeba wkrecic :slight_smile:

[quote=“Denis”]

Denis napisał:

- 1Ręczne ssanie - 2żarówka BlueLight - 3Wyłącznik instalacji (po to, by alarm nie wyładowywał akumulatora jak nie jeździmy) 4a nie jednego już zadziwić, jak pojawią się w lewym lusterku :slight_smile:

1nie wiem dlaczego ręczne ssanie jest lepsze ?? 2zarówka to dla mniie wieś tun bo w dzień to fajny efekt ale w nocy daje o połowe mniejsze światło 3przecież alarm można wyłączył przez drugi punkt 9,5/10 bo tak to cichy potworek aha i 4 uważaj bo nie którzy kierowcy to na hama zajezdzaja droge bo nie lubię wyprzedzaacych ich skuterów

1nie wiem dlaczego ręczne ssanie jest lepsze ??

Bo używasz go tylko kiedy jest potrzeba a nie PRZY KAŻDYM ODPALENIU JAK TO MA W AUTOMATYCZNYM. Jest mniejsza szansa na uszkodzenie go prawie się nie psuje w porównaniu do Automatycznego które jak widzę często zawodzi.

2zarówka to dla mnie wieś tun bo w dzień to fajny efekt ale w nocy daje o połowe mniejsze światło

To chyba nie miałeś ROxa i nie widziałeś jak swieci seryjna żarówka ta BLueLight daje prawie 50% więcej światła niż seryjna w roxie. Alarm można wyłączyć ale jak ktoś 1 raz sprzęt widzi to się nie domyśli. Pozdro tylko wydech mi nie pasi, RS70 ciągnie od samego dołu mogę potwierdzić. Czarny czemu te roxy tak buczł zanim pojadł :>? I na koło idzie z gazu czy podcięgasz go?

czarny napisał:

Tak od dołu. Już się kiedyś ze mną o to kłóciłeś i nie mogłeś przyznać mi racji więc dałes mi bana. Ja mam RS70 przy seryjnej 50 i ciągnie od dołu. Może na kolo nie wchodzi tak jak u ciebie no ale wkoncu to tylko seria. A skoro uważasz, że R'ka nie ciągnie od dolu to lepiej ja kup bo z tego co pamiętam juz kiedyś zaliczyłes glebe bo nie ogarniasz tej mega mocy. P.S. Teraz tez można dostac bana za to, że ma się inne zdanie niż moderator? edit: Rox na filmie nie jest mój. Chcialem pokazać Denisowi, że yasiek R na sporcie CIĄGNIE od samego dołu.

Szczerze mówiąc, komentować mi się Ciebie nie chce, bo widzę, że nawet nie wiesz o co chodzi.... jedyny Postrach tutaj coś kuma.... Yasuni produkuje chyba jedne z najwyżej biorących wydechów....dziwne że po wsadzeniu go do runnerki rusza dopiero przy 7 tysiącach a u mnie przy takich obrotach mam ok 75kmh/h.... To, że RS70 ciągnie od dołu to się zgodzę, bo miałem ostatnio takiego tylko że dobitego, ale po sprawdzeniu go w RoXie było tak ... między moim a Yasiem R.... bierze z dość niskich obrotów nak na snake'a, ale nieco wyżej niż mój..... p.s - nie przypominam sobie żebym Cie zbanował, ale jeśli Twoja inteligencja przewyższa wszystko - może masz racje :lol:

wrona napisał:

1nie wiem dlaczego ręczne ssanie jest lepsze ??

To masz wyjaśnione powyżej...

wrona napisał:

2zarówka to dla mniie wieś tun bo w dzień to fajny efekt ale w nocy daje o połowe mniejsze światło

światło nie dość, że nieco lepsze, to z daleka jest efekt białego światła...

wrona napisał:

- 3Wyłącznik instalacji (po to, by alarm nie wyładowywał akumulatora jak nie jeździmy)

Nie prościej "dotknąć" przełącznika, jeśli i tak już jest zamontowany?

Skoro wszystko kupuje się gotowe to jak można mieć jakie kolwiek pojęcie o regulacji. Jesli myślałeś, że sama zmiana wydechu to juz wszystko i nie będzie tego trzeba regulowac to gratuluje. P.S. Co ma moja inteligencja do zbanowania mnie? P.S 2 JużCi więcej nie odpowiem na twoje posty dot. mnie i tych wydechów (wiem, wiem cieszysz się denisku).

czarny napisał:

Skoro wszystko kupuje się gotowe to jak można mieć jakie kolwiek pojęcie o regulacji. Jesli myślałeś, że sama zmiana wydechu to juz wszystko i nie będzie tego trzeba regulowac to gratuluje.

Chodł , poregulujesz ..... miszczu :lol: :lol: Chyba logiczne jest, że przy zmianie wydechu należy wyregulował pozostałe podzespoły do jego pracy... więc użyj mózgu i domyśl się, że jeśli założyliśmy R to wyregulowaliśmy tez niezbędne elementy. Jeśli tak strasznie bronisz Yasuni R, że bierze z niskich, może wyregulujesz jakis skuter żeby brać od 2-3 tysięcy :D ?

czarny napisał:

P.S. Co ma moja inteligencja do zbanowania mnie?

To, że potrafiłeś się sam domyślić ktoś Cię zbanował. Niestety Twoja nieomylność zawodzi jak widać.

czarny napisał:

P.S 2 JużCi więcej nie odpowiem na twoje posty dot. mnie i tych wydechów (wiem, wiem cieszysz się denisku).

Dawaj dalej :D będzie o czym gadać :) Czyżbyś wymiękał ;>?

No Aerox pierwsza klasa. Mówiłem to już na starym forum. Jednak skromność robi swoje, a nie tak jak robić skutery jak choinki naklejając coraz to więcej naklejek z różnymi firmami tuningowymi. Pozdro. A Denis fajna rozmowa…

Fajny skuter gdyby nie ten tylni błotnik =| Ten błotnik wszystko szpeci!