W sobotę, 28 kwietnia na rynku w Brzozowie o godzinie 19 spotkamy się na bieszczadzkiej majówce. Pod Brzozowem pierwszy nocleg i 29 kwietnia w niedzielę ruszamy na objazd po Bieszczadach. Jeśli ktoś byłby chętny to zapraszamy.
jutro jadę na myjnię, po olej i prowiant. :) dalej czekam na decyzję Artka.
Karbon ponawiam prośbę o Twój numer telefonu
Madi numer wrzuciłem w profil.
mój skuter gotowy do jazdy, przegląd zrobiłem. Pasek wygląda dobrze, rolki trochę starte ale tragedii nie ma. Świeca wyczyszczona, prawie jak nowa. Jutro tylko zapakuje graty. Narzędzia biorę, tak samo jak kanister.
Pozdraw.
Urwałem dzisiaj wentyl w przednim kole. Była mała nerwówka z jego wymianą, ale zrobione. Jutro wymienię także tylny. W zeszłym roku także miałem problem tuż przed samym wyjazdem w Polskę a w trasie było Ok, więc przyjmuję to za dobry omen i w trasie będzie wszystko grało. Praktycznie jestem gotowy do jazdy.
narzędzia będę miał, więc jakby co to będziemy naprawiać :)
Ja także zawsze mam ze sobą podstawowe narzędzia i zapasowe, podstawowe części jak cewka, świeca, pasek czy żarówki.Również zestaw naprawczy do opon, a więc przebite koło to nie problem. Ale uszkodzony wentyl w trasie byłby problemem bo tu potrzebny jest warsztat, samodzielnie się raczej nic nie poradzi.
No - życzę powodzenia, wielu wrażeń i czekamy na foty i opis podróży.
NO ! DOSTAŁEM URLOP !!! - JADĘ Z WAMI !!! MAdi zadzownie do Ciebie i umowimy sie na jutro. pozdrawiam .
dziś wieczorem bede szykował się do wyprawy ,.,...:)
ja zacząłem się szykować, kombinuje jeszcze z umiejscowieniem bagażu, żeby nic nie wieść na kanapie :)
Dopiero wróciłem do domu. Dzisiejszy dzień był trochę zwariowany. Jestem gotowy do jazdy. Jutro przed 10 wyjeżdżam. 10 godzin na dojazd 250 km wystarczy. Spotykamy się o godzinie 19 na rynku pod ratuszem w Brzozowie. Madi na ewentualny kontakt telefoniczny proponuję pełne, parzyste godziny (12, 14, 16, 18). Weście pod uwagę, że w czasie jazdy nie sposób odbierać telefon, dlatego dobrze jest puścić sygnał i ponowić go po minucie, dając czas na zatrzymanie skutera i odebranie połączenia. Madi twój numer biorę z profilu.
Ja bagaż mocuję na miejscu pasażera. Posłuży mi jako oparcie. Kanister i inne drobne rzeczy do kufra. Przećwiczyłem to zeszłego roku.
Fajnie, że Artek Toros jedzie. Dobrej drogi i do spotkania jutro wieczorem.
Artek bądź w Górze na stacji najpóźniej 8.30, żebyśmy później nie musieli się spieszyć. Z domu wyjeżdżam o 7.45
będziemy się starali tak rozplanować jazdę, by robić postoje w tych godzinach 12 14 16 18 w razie konieczności kontaktu. Dobrze by było się w połowie dnia (14) zdzwonić aby się upewnić, że jazda przebiega pomyślnie i zgodnie z planem.
Karbon do zobaczenia za 20 godzin.
Mam pakiet więc jutro wieczorem coś napiszę pewnie jak dojedziemy i się "zakwaterujemy" w dogodnym miejscu.
Pozdraw.
EDIT: Rano jeszcze przepakuje bagaż, taka pogoda jak dziś ma być przez cały tydzień więc jedna zapasowa bluza wystarczy :)
Będę o 14 pod telefonem.
Dobrej nocy i spokojnej jazdy jutro.
ja tez już mam spakowane wszytko i idę spać do zobaczenia jutro .
pozdrawiamy ze wzgórza koło Brzozowa :)
No gratulacje - ile km dzisiaj? Napiszcie trochę więcej - jak jazda i czy skutery bezproblemowo zniosły dzisiejszą dość wysoką temperaturę.
trzymajcie się ramy!!! niech żyją mężczyźni!!!
sarny oglądają skutery, namioty stoją pod szybem naftowym, oglądamy gwiazdy i gadamy :) zaraz spać idziemy. Pakiet mi się kończy więc napisze dopiero we wtorek.
U mnie w ogrodzie też zaglądają sarny.. Pozdrowienia chłopaki. Miłych wojaży jutro i następne dni. Szerokości ;)
Melduje się, dojechałem do domu, 1150 km zrobione w 4 dni. Dzięki jeszcze raz chłopaki za wyprawę :)