Witam! czy warto się zainteresować tą aprilką: http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=1716936556&msg Ma sportowy wydech i sportowy wariator. Przebieg to 15 tyś km.
Stoi pod moim blokiem, dzisiaj idę ją trochę obejrzeć. Czy już lepiej kupić nówkę "CHINOLA" Triada 3? cena triada to 3 tyś zł a tej aprilki to 2300zł
A ona czasami nie jest bez możliwości zarejestrowania? Przecież ona nie ma tablicy rejestracyjnej. Tuningowana, ktoś ją mógł zajeżdżać, malowana. Nie wiem, poszukałbym, czegoś lepszego, nie koniecznie chinol, ale może coś w lepszym stanie.
Można ją zarejestrować, sam widziałem jak koleś zdejmuje tablice rejestracyjną, żeby zrobić zdjęcia na allegro. Nie ma wymienianego cylka, a jedyny tuning mechaniczny to wydech i wariator. Gdzie jest napisane jaki to rocznik? Dziś sobie ją z bliska obejrzę a może nawet się nią przejadę. W poniedziałek mam kupować triada 3, no chyba że wezmę tą aprilkę. jak zobaczę łysą oponę albo coś co świadczy o zajechaniu to od razu odpada.
Przed chwilą widziałem jak koleś se nią gdzieś jechał. Raczej na niej nie szaleje, a co do wyglądu, to nie lubię tuningowania, ale dla mnie ważny jest stan techniczny, wygląd to drugie miejsce.
Co z tego, że nie ma napisane, jaki to jest rocznik ?. Jest to stara buda, a stara buda była produkowana do 1996r . Cylek na pewno ma wymieniany, przez tyle lat :), przebiegu też na pewno nie ma tyle ile ma, tylko pewnie był korygowany :). Opona ?. Opone się łatwo wymienia, a używana opona w dobrym stanie kosztuje kilka złotówek .
Nie wiem dlaczego tak się napalasz na ten skuter, tyle masz na prawdę fajnych skuterów w województwie, a ty ograniczasz się do " babci SRki " i nowego chińczyka ...
Szczerze to na Twoim miejscu rozejrzalbym sie nad jakims Kymco bez tuningu i swiezszym rocznikiem. Jak chcesz sie wladowac w koszta to bierz ten co napisales.
Ja po swojego jechałem prawie 300 kilometrów.A było warto bo miałem do wyboru 2 modele- jeden u siebie,drugi taki sam 300 kilometrów dalej.Ale za to 1500 taniej (już nie będę się rozdrabniać dlaczego taka różnica).Jak widać wyszedłem na tym bardzo dobrze i jestem zadowolony ;) No i tak jak roomcajz mówi - jeśli zawężysz obszar poszukiwań,nie znajdziesz nic konkretnego.Wystarczy sobie załatwić gdzieś samochód dostawczy od znajomego czy od kogoś w rodzinie i jazda :)
Ja tak jak pisalem mialem 150km w jedna strone,a transport zalatwilem za 250zl co i tak mi sie oplacilo. Sprzedajacy byl super gosciem i jak sie dowiedzial ze tyle place za przewiezienie to jeszcze 100 opuscil z ceny.
Hahahahaha ;-). Stary jesteś zajebisty , pełen szacun do Ciebie. Spadłem z krzesła jak przeczytałem ten Twój post. Na pochybel wszystkim kupisz Chinola ?. To forum jest żeby doradzać i wszyscy Ci doradzali, ale jak Ty wiesz lepiej to okej ;-). Skoro jesteś taki miły dla Nas, ludzi , którzy chcieli pomóc dokonać Ci dobrego wyboru, to ja Ci życzę niezwykłej awaryjności Twojego chinola.
Spoko, pewnie zaraz po uruchomieniu eksploduje mi silnik a ja spędzę wakacje w szpitalu.
Wybór był prosty: triad 3, aprilla, coś z okolic łomży. a odpowiedź była: a ja to po skuter 300km jechałem w jedną stronę. Cieszę się, ale mnie by nie miał kto podwieźć. Ciesze się że mogę mieć jakikolwiek skuter, i wiem że nie mam się co łudzić o sprzęt z lepszej półki. Napisaliście że aprilla odpada, nic w pobliżu nie ma więc zostaje triad 3. Inni nie patrzą czy chinol czy nie, i są zadowoleni.
A sprawdziłeś chociaż tą drugą aprillę co masz w Łomży za 3300 zł ?! A zresztą ty już podjąłeś decyzję- tylko później nie płacz na forum,że plastiki się sypią albo coś nie chce działać ...
LOP, troche slabe te propozycje. Yamaha na kat. A , a Spidfajt troche wiekowy .
Nie ma Cie kto podwieźć ?. Oj, straszne :(. Nie masz pociągów ?. W Białymstoku jest w cholere fajnych skuterów . Każdy patrzy czy to chinol, czy nie chinol, na tym forum tylko jest jakaś dziwna opcja, że 3/4 ludzi Chińczyki poleca, ale wejdź na jakieś normalne forum typu np. Mieloch , jednoślad etc. i powiedz im , że chcesz kupić Chińczyka - zjadą Cię z góry na dół .
P.S Kup sobie tego swojego idealnego Chinola, tylko potem nie pisz, że masz problemy , nie chce odpalać, a na gwarancji olali Cię z góry na dół.