Chyba nie, rejka musi być w widocznym miejscu i podświelona w nocy. szkoda że nie postawiłeś chociaż kamerki na asfalcie i tak nie nagrałeś.
rejka musi byc podswietlona i cos około 30cm nad ziemią (tak gdzieś słyszałem)
JAk mnie zatrzymali to nic nie mówili o podświetleniu tylko powiedzieli że jest mało widoczna. Przykręciłem ją pod lampą bo błotnika nie mam i zdarzyła się sytuacja że zatrzymali mnie znowu. Policjant ten sam ^^ I do mnie z tekstem :
- Oo, a kolega mnie oszukał bo miał błotnik do skutera załorzyć XD
Podświetlenie do tablicy rejestracyjnej przepisowo powinno być, ale nie somoróbka! Chyba że ma się bardzo zręczne łapki
Ta… i homologacje na te zręczne łapki…
Nie jest ściśle określone, więc to zależy od policjanta…więc nei wiem gdzie ją przyczepić… Tzn na razie to nie mam co przyczepić;p
a ja wiem ze nie musi byc podswietlone …
Wiem, że lepiej jest mieć nieoświetlone, niż oświetlone czymś, co nie ma homologacji. Dziś maluję przekładnie więc czekajcie cierpliwie;d
Bardzo ładnie się prezentuje a ile ci wyciagaż a w optyce cos zmienialesą
Jak na razie tego nie wiem… myślę, że około 80km/h.
W optyce pomalowałem klamki hamulców , dekiel przekładni i nóżki pasażera. Polutowałem uchwyt rejki i odmalowałem wydech;)
poniżej zamieszczam fotki z dotychczasowych prac;)
przekładnia mat-metalik;]
wydeszek:
Odebrałem ją wczoraj od elektryka, mam do wymiany regulator napięcia który dostane od tego faceta od którego kupiłem i zegarki;( a zegarki już z mojego portfela…
Podobno jak podłączył je bezpośrednio do aku czy tam jakiegoś innego źródła prądu to nic… i ogólnie pośrednio też nie. ;(
PodLy, wyjmij chlapacz i wloz stozek będzie ladnie wyglądac ;d
Ale tu nie chodzi o wyglad tylko o czystoc tego gaźnika i filtra. Przecie jak on zdejmie chlapak to co chwila będzie musial czyscic gaźnik z syfu. A wkoncu zdjąles ta pokryweź?? Wydech taki sobie:P
Wydech był nieźle zniszczony więc nie zrobiłem tego idealnie ze względu na to że w jedynym sklepie gdzie są papiery wodne i ścierne - nie było dostawy przez 2 tyg.
Już zdjąłem to wtedy gaźnika nie było widać;/ więc zostaje tak jak jest;d
ale ten uchwyt na rejestracje mi się nie podoba daj rejkę na przekładni
Na razie nie mam rejki…
A poza tym ktoś nie mógł wykręcić śruby z przekładni i jest ona w połowie urwana i nic tam nie wkręcę…
To rozwierc to i przegwintuj I powinno byc dobrze. Wkoncu jak odreciles reszte srobek??
Nie odkręciłem w ogóle… ;p
wkurzyłem się, wziąłem spray, i pomalowałem;]
Oj Podly ta apa nie ma z tobą za dobrze
A czemu zegary nie działają skoro działały i liczyły kilometry ?
hehehe…
Bylem tu tego kolesia oglądać to on podłączył ją do samochodowego aku i kiedy silnik chodził to go odłączył no i podobno tak robić nie można. (tak powiedział elektryk) jak go przywiozłem do domu i naładowałem aku to już zegary nie działały. Nawet przed ładowaniem po odpaleniu.
Najdziwniejsze było to że jak został odłączony aku od samochodu a silnik chodził to zegary gasły oO
Może napięcie za słabe ?? ^^
Ty sprawdź przy samochodowym
Napięcie za małe? Ale chodzi Ci że z akumulatoraż
Dałem kumplowi do sprawdźenia, jego brejdak jest dobrym elektrykiem i elektronikiem więc powiem i co jest 5.