Aprilia Sonic by PnS

siemka
cos o sqcie: jest to aprilia sonic wersja gp z silnkikiem minarelli horizontal chlodzony ciecza.
skuter jest z 11/2000r z przebiegiem 6500km. osiagi to licznikowe 85 czasem jak się silnik dobrze dogrzeje to do 90 dochodzi. pełna seria
fotki:
tak wyglądał w lipcu

a tak w pazdzierniku

tuning:

-lusterka revo f1 carbon
-manetki str8 konic carbon
-stopka boczna IGM
-polerka:
-przekladni
-startera
-lag
-felg
-pokrywy pompy hamulcowej
-klamek hamulcow
-nowy wlot na chlodnice
-napis w tylnej lampie PANAS :smiley:
-nadkole carbonowe
-ryfle
-podswietlenie licznika zielono-czerwone
-mocowanie blachy na przekładnie
-przypalowe małowanie
-oklejona carbonem szybka
-brelok STAGE6 :D:D

- Stage6 Pro Replica Chrorm + Carbon
- Stage6 Torque Control
- Metrakit Pro Race
- Hebo NG
- Przeciwtalerz Hebo
- nowy pasek

plany:
- obszycie kanapy
-poprawienie polerki felg

jak dla mnie to kolor felg nie pasuje :frowning: ale to twoja maszyna i ty decydujesz :wink:

Fajny skuterek

mi on się nie podoba, ta lampa jak od jakiegoś chinola, i ten wlot powietrza jakiś dziwny, ale dalej już lepiej wygląda…
co do felg to mi się to bardzo podoba taki żółty z niebieskim…

fele beda wypolerowane zastanawiam się nad kolorem i będzie chyba niebiesko srebrny

albo niebiesko-biały :sunglasses: lub niebiesko-czerwony :smiley:

Aprilka dajna tylko kolory bee, pomaluj ją na inne. Planujesz jakiś tun mechaniczny?? Jakie masz dalsze plany. Zapraszam do mojej apki.

hmm tun mechaniczny no myslalem nad zestawem;
- s6 sport pro (chrom + carbon) + s6 pro replica
albo
- laser (chrom) + multivar
ale bardziej jestem za zestawem nr1 bo tam sa dodane rolki i sprezyna do optymalnego ustawienia sqta
co do kolorkow to chce gore na niebiesko a dol jeszcze niewiem:D mozecie dawac propozycje kolrkow
optycznie to jeszcze polerka felg i czegos tam jeszcze jak mi się zechce, nadkole mocowanie blachy na przekładnie itp

[ Dodano: 23-01-2009, 21:07 ]
oto moja polerka ktyora dokonczylem przed chwilą

i jak to oceniacie?

no polerke to żeś odjebał zajebiście tylko jeszcze w paru miejscach małe niedociągnięcia

wiem niedociagniecia sa ale juz mi się nie chcialo nic robic xD dobrze ze to skonczylem bo dlugo przekładnia lezala ale dzis mnie cos naszlo i skonczylem. mn iej roboty w ferie będzie :D. a ferie dopiero za tydzien ;/

nie wiem, ale ta polerka wygląda jak byś na nią mleko wylał :confused: weź to popraw, bo lustra woóle nie ma, albo rób foty bez flasha. Jak na razie to nie wygląda jak polerka :-?

A możliwe żeby polerka zmatowiała ? U mnie się kiedyś dosłownie błyszczało, przeglądać się można było a teraz? Nawet światlo się od tego nie odbija

A możliwe żeby polerka zmatowiała ? U mnie się kiedyś dosłownie błyszczało, przeglądać się można było a teraz? Nawet światlo się od tego nie odbija

bo polerke należy co jakiś czas odnawiać :P bierzesz filc na wiertarkę trochę pasty i odświerzasz ja poprostu :) 15 minut i zrobione :P. Z reguły trzeba to powtarzać co ok. 2-3 tyg. :573:

fotki bez lampy

ta kapa jest jakaś taka dziwna jak na silnik minarelli…

nad polerką trzeba jeszcze popracować żeby był efekt lustra :slight_smile:

kapa czyli przekładnie taką jeśli tak to powiem dlaczego bo moj skuter ma male fele 10 i jest poprosu kartery sa krudsze od karterow np od roxa. a polerki na razie nie bede poprawial bo szczeze mowiac juz mi się nie chce :D. jak na pierwsze polerowanie to jestem zadowolony

słabe te polerki, myslalem ze dekiel i kopaja na srebrno jest pomalowana, kup inna paste np kumpel sobie za 5 zł sprawil taką K2 polerujaca i nabłyszczajaca w tubce i powiem ze po polerce dobrze ją użyć ;p

Przecież tempo nie jest pastą do polerki aluminium, tylko do lakieru… :roll:

tempo do chromu:P specjalne do polerki :stuck_out_tongue: