siemka
cos o sqcie: jest to aprilia sonic wersja gp z silnkikiem minarelli horizontal chlodzony ciecza.
skuter jest z 11/2000r z przebiegiem 6500km. osiagi to licznikowe 85 czasem jak się silnik dobrze dogrzeje to do 90 dochodzi. pełna seria
fotki:
tak wyglądał w lipcu
a tak w pazdzierniku
tuning:
-lusterka revo f1 carbon
-manetki str8 konic carbon
-stopka boczna IGM
-polerka:
-przekladni
-startera
-lag
-felg
-pokrywy pompy hamulcowej
-klamek hamulcow
-nowy wlot na chlodnice
-napis w tylnej lampie PANAS
-nadkole carbonowe
-ryfle
-podswietlenie licznika zielono-czerwone
-mocowanie blachy na przekładnie
-przypalowe małowanie
-oklejona carbonem szybka
-brelok STAGE6 :D:D
- Stage6 Pro Replica Chrorm + Carbon
- Stage6 Torque Control
- Metrakit Pro Race
- Hebo NG
- Przeciwtalerz Hebo
- nowy pasek
plany:
- obszycie kanapy
-poprawienie polerki felg
jak dla mnie to kolor felg nie pasuje ale to twoja maszyna i ty decydujesz
Fajny skuterek
mi on się nie podoba, ta lampa jak od jakiegoś chinola, i ten wlot powietrza jakiś dziwny, ale dalej już lepiej wygląda…
co do felg to mi się to bardzo podoba taki żółty z niebieskim…
fele beda wypolerowane zastanawiam się nad kolorem i będzie chyba niebiesko srebrny
albo niebiesko-biały lub niebiesko-czerwony
Aprilka dajna tylko kolory bee, pomaluj ją na inne. Planujesz jakiś tun mechaniczny?? Jakie masz dalsze plany. Zapraszam do mojej apki.
hmm tun mechaniczny no myslalem nad zestawem;
- s6 sport pro (chrom + carbon) + s6 pro replica
albo
- laser (chrom) + multivar
ale bardziej jestem za zestawem nr1 bo tam sa dodane rolki i sprezyna do optymalnego ustawienia sqta
co do kolorkow to chce gore na niebiesko a dol jeszcze niewiem:D mozecie dawac propozycje kolrkow
optycznie to jeszcze polerka felg i czegos tam jeszcze jak mi się zechce, nadkole mocowanie blachy na przekładnie itp
[ Dodano: 23-01-2009, 21:07 ]
oto moja polerka ktyora dokonczylem przed chwilą
i jak to oceniacie?
no polerke to żeś odjebał zajebiście tylko jeszcze w paru miejscach małe niedociągnięcia
wiem niedociagniecia sa ale juz mi się nie chcialo nic robic xD dobrze ze to skonczylem bo dlugo przekładnia lezala ale dzis mnie cos naszlo i skonczylem. mn iej roboty w ferie będzie :D. a ferie dopiero za tydzien ;/
nie wiem, ale ta polerka wygląda jak byś na nią mleko wylał weź to popraw, bo lustra woóle nie ma, albo rób foty bez flasha. Jak na razie to nie wygląda jak polerka :-?
A możliwe żeby polerka zmatowiała ? U mnie się kiedyś dosłownie błyszczało, przeglądać się można było a teraz? Nawet światlo się od tego nie odbija
A możliwe żeby polerka zmatowiała ? U mnie się kiedyś dosłownie błyszczało, przeglądać się można było a teraz? Nawet światlo się od tego nie odbija
bo polerke należy co jakiś czas odnawiać :P bierzesz filc na wiertarkę trochę pasty i odświerzasz ja poprostu :) 15 minut i zrobione :P. Z reguły trzeba to powtarzać co ok. 2-3 tyg. :573:
fotki bez lampy
ta kapa jest jakaś taka dziwna jak na silnik minarelli…
nad polerką trzeba jeszcze popracować żeby był efekt lustra
kapa czyli przekładnie taką jeśli tak to powiem dlaczego bo moj skuter ma male fele 10 i jest poprosu kartery sa krudsze od karterow np od roxa. a polerki na razie nie bede poprawial bo szczeze mowiac juz mi się nie chce :D. jak na pierwsze polerowanie to jestem zadowolony
słabe te polerki, myslalem ze dekiel i kopaja na srebrno jest pomalowana, kup inna paste np kumpel sobie za 5 zł sprawil taką K2 polerujaca i nabłyszczajaca w tubce i powiem ze po polerce dobrze ją użyć ;p
Przecież tempo nie jest pastą do polerki aluminium, tylko do lakieru… :roll:
tempo do chromu:P specjalne do polerki