Mhm Dywer pozdrowienia od DTki
Jej się żadne śrubki nie odkręcają a lata na pewno w ostrzejszym terenie niż Strojkier
Ale Dt pali ok.6 litrów a Strojkier 2,7 XD
Ale DT zapier.dala a Strojkier zamula ;].
I się zaczyna… xD
Tak nawiasem to myślę że DT spali więcej niż 6l/100 :->
6 pali. Rs jest mocniejsza i się w 7 zamyka
Przy mojej jeździe by więcej paliła hehe
Dobra koniec spamu
no przy mojej jeździe to mi potrafiło nie raz wyjść ok.10L
Psuje? nieee… Gdybym nic w niej nie grzebał od początku i jej tak w tym sezonie nie katował to do tej pory nic by się nie stało, poza tym o-ringiem który był już od początku walnięty, no ale ja przecież muszę grzebać bo bym był chory
A to że ciągnie to dosłownie w jeden dzień tak skatowałem tarcza… z bratem na dużym parkingu próbowaliśmy robić wheelie i stopala, no to wiadomo strzały ze sprzęgła itd. i to po tym dniu zaczęło ciągnąć bo tak to było cacy
A ile muszę włożyć…? hmm… jak bym się uparł to tylko 60zł na olej do skrzyni
Ale ja chcę zrobić wszystko na cacy, żeby było jak najbardziej ok. i wiadomo… nie zamknę się w tych 60zł…
a tarczę to zobaczę w zimę, rozbiorę, ocenię i dopiero zamówię pake…
A dziś jadę chyba pojeździć bo jest cudna pogoda
Adverion napisał:
no ale ja przecież muszę grzebać bo bym był chory :-D
Skąd ja to znam :D Też muszę coś grzebać koło skutera i do teraz nie chodzi to co robiłem bo nie chce mi się albo nie mam czasu poskładać do końca :P
Taa kur*a wy wszyscy jesteście kaci po waflu
Z reguły pali koło 5,5-6 rekreacyjnie albo na trasie - przy mojej “normalnej” jeździe czyli głównie lasy koło 6-7, a na torze nie wiem nie liczyłem ale pewnie z 8 sobie chlapnie bo tam to cały czas pyzda, hamulec na max, winkiel, na sprzęgle podciągnąć i znowu pyzda
No wróciłem z przejażdżki bez zaworu i powiem, że jest tak:
Na niskich obrotach jest bardzo słaba…
jadę np. na 3 biegu i jest 6rpm… daje manete max a skazówka ledwo co się podnosi i strasznie wolno… ale jak przekroczy 8rpm to jest taki odlot i momentalnie wchodzi do 12… ahh… podoba mi się to takie nagłe odejście od 8rpm
ALe linkę i tak muszę zamówić bo przecież nie będę tak jeździł bo będę musiał nonstop trzymać na wysokich a to się odbije spalaniem
Miałem to samo jak otwarłem na max i odpiąłem linki
Adi, i tak od 8tys jest fajny efekt.
z zaworem nie ma takie wy**bania jak bez od 8rpm TO jest całkowicie co innego :mrgreen:
ja tam w nsr nie czułem różnicy oO może Ci się zawór nie otwiera w 100%? Silniczek przecież otwiera zazwyczaj zawór maksymalnie więc nie powinno być różnicy między max otwarciem ręcznym a jak silniczek otworzy na maxa zawór.
może apka ma tak jak nsr blokowany zawór? bo w nsr jak się nie odbklokuje (wymieni na odblokowany) to zawór silniczek otwiera tlyko na 70%…
nie nie, po prostu tutaj z dużego muła robi się ogień a z zaworem to było to w sumei wszystko płynnie itd. i o to chodzi
EDIT:
Ludziska… potrzebuję kupić nowe membranki do mojego zaworu, a nie mam pojęcia gdzie to kupić, nigdzie nie ma… pomóżcie mi to znaleźć…
Kiedyś (tak mi się wydaje) widziałem materiał na membranki (do wycięcia) ale nie mogę tego znaleźć…, w ogóle istnieje takie coś, czy coś mi się porąbało :?:
EDIT2:
No to już małymi kroczkami zacząłem robić “generalny” przegląd apy…
I właśnie się obawiałem że membranki będą już wyjechane, no i miałem rację :-/ , po nalaniu wody do zaworu membranowego, membranki przepuszczają wodę jak nie wiem co… a najgorsze jest to że nigdzie nie ma nowych membranek do kupienia (tylko karbonowe), noo jedynie na ebayu są ale pierdziele kupowanie zza granicy…
Będę zmuszony do kupna tych karbonowych… a skubane kosztuję 150zł+ :-?
Ale po złożeniu wszystkiego będzie miodziooo :mrgreen:
Druga rzecz…
ostatnio mi się urwał a linka od zaworu wydechowego, ale to chyba już pisałem… No to jak już miałem nową, to naszło mnie żeby rozciągnąć lekko sprężynę żeby języczek lepiej wracał, no i oczywiście ją za mocno rozciągnąłem tak, że teraz elektromagnes nie ma sił wciągnąć języczka… :-? No to wpadłem na pomysł, wymontowałem sprężynę włożyłem ją pod nóżkę krzesła i na krzesło dałem 10kg :-D, ale nie wiem czy sprężyna się z powrotem skurczy, jak myślicie ?
Popieprzyłeś sprężyne Musiałbyś ją ścisnąć mocniej, niż normalnie pracuje, bo inaczej się nie odegnie
Skutek ściśnięcia powinnien być widoczny od razu, więc to, ze położyłeś ją pod 10kg obciążenia nic nie da
Fizyka.
[ Dodano: 17-12-2010, 21:01 ]
Jeszcze dodam, że takie wyginnie sprężyny powoduje, że z materiału robi się gówno i będzie podatne na dalsze odkształcenia w związku z czym z czasem będzie coraz bardziej tracić srpężystość
no tylko że pod tym 10km jest teraz na max skurczona…
To co mogę sobie darować to ?
Ale nie tak żebym ja ją wyciągnął kto wie ile… stała się może z 1-1,5 cm dłuższa i kurde twardsza :-/
No twardsza bo materiał sracił na sprężystości. Popsułeś
Adverion napisał:
To co mogę sobie darować to ?
Weź zegnij kartke z bloku technicznego, potem przyciśnij czymś, żeby się wyprostowała. Nie wyprostuje się, póki jej nie przegniesz w drugą stronę. Jak przegniesz ją, to już nie wróci do stanu początkowego i będzie słabsza w tym miejscu ;) Tak samo jest z tą sprężyną. Popsułeś.
ehh to teraz muszę szukać nowej…
A jak by przyciąć trochę ? Ale nie to też chyba nic nie da :-/