FLYP001 napisał:
nie pije piwa (jeszcze) i nie będe palił
Tak, tak jaaasne :-P
FLYP001 napisał:
nie pije piwa (jeszcze) i nie będe palił
no nie pijesz piwa, wolisz coś mocniejszego?
I tak za dużo tego masz, za dobry jesteś, tacy ludzie oprócz mnie nie istnieją :mrgreen:
Zrób potem zdjęcie tego wszystkiego jak już będzie w pokoju i w garażu ;]
FLYP001 napisał:
Poza tym nie wydaje kasy w sklepikach, nie pije piwa (jeszcze) i nie będe palił. Cała fizjologia.
I tak za dużo tego masz, za dobry jesteś, tacy ludzie oprócz mnie nie istnieją :mrgreen:
Ładnie spamujecie :mrgreen:
Szympa napisał:
no nie pijesz piwa, wolisz coś mocniejszego?
RudY napisał:
Poza tym - chyba filozofia, a nie fizjologia
RudY napisał:
Ty to dobrze wiesz coś jest … dno, 0, null, menel, zero itd. nie chce mi się wymieniać spraw oczywistych
no ale co ty chcesz od tego tłokaż :shock:
Przecież on jest prawie jak nowy, tam jedna czy 2 ryski mogą być.
Szympa napisał:
no ale co ty chcesz od tego tłokaż
Przecież on jest prawie jak nowy, tam jedna czy 2 ryski mogą być.
Yyyy z 500zł nie więcej
RudY napisał:
Yyyy z 500zł nie więcej
wierz mi że się nie opłaca takiego czegoś kupować.
Jak aera ma byc tylko na sell to wiesz. Można i taki kupić.
Szympa napisał:
wierz mi że się nie opłaca takiego czegoś kupować.
nie wiem rób co chcesz ja takiej fuszery nie będe robił
Od ostatniej mojej wizyty w tym topicu coś się zmieńiło. Miałem zamiar polerować pompe wody. Więc nałożyłem na nią scansol :mrgreen:. Na focie widać z jakim skutkiem, nie widać rys i głębokich wżerów które przekonały mnie do odmalowania które nastąpi niebawem.
W poniedziałek kupiłem łożyska, niekonwencjonalnie zdjąłem stare i tyle. Dziś odwiedził mnie donosiciel z firmy kurierskiej na literę S i dał mi paczuszke w której znajdowały się:
#Rolki 4g
#Cylinder w środku tłok, na tłoku pierścienie (żeby nikt przez nieostrożne ich zakładanie przypadkiem nie uszkodził ww. mając powód do złożenia reklamacji :mrgreen:) w tłoku sworzeń, oddzielnie znajdowały się już wszystkie uszczelki i zabezpieczenia
Kartery złożone, cylinder jest niedojebany i muszę przeprowadzić w nim ręczną obróbkę kanałów i może okien, zrobić uszczelke i w sumie tyle.
Więc częściowo zwracam honor Szympie
Albowiem miałeś rację! :mrgreen:
Pytanie do tych którzy czasami tu zaglądają: Zdjęcia dawać w linku czy każde w [img] :?:
FOTY:
http://bikepics.com/members/flyp001/02area51/default.asp?i=2088909&s=0
W img.
nooo widzisz
Ale jak już skończysz to nie zostawiaj w oknach takich ostrych krawędzi, wszystkie ładnie zrób.
Fajna ta apka, mi się podoba bardzo
A co do cyla to widać ze “no name” bo sam kupiłem kumplowi do simsona cyl 60cc z tłokiem za 100zł… I powiem że takie cylki okładzinę i samego tłoka mają jeszcze w miarę, ale kanały to porażka, takie chropowate i normalnie do niczego…
Z wczoraj. Prawie nic nie zrobiłem :-/. Tylko ta pompa i cylinder skończyłem robić. Widać jakie ma kurewsko małe okna. Nie znam się więc się za to nie biore…
I dzisiaj. Prawie do końca złożony silnik, brakuje mi jeszcze śrubek od przekładni, wężyka od i do dozownika, zlutować kabelek od rozrusznika, pomalować pare pierdół i założyć komin. Jutro już zaczynam brać się za rame. Malować całą rame czy zrobić tylko zaprawki na elementy pordzewiałe?
FLYP001 napisał:
Malować całą rame czy zrobić tylko zaprawki na elementy pordzewiałe?
FLYP001 napisał:
wężyka od i do dozownika
wrona napisał:
oddaj rame do piaskowania , potem , podkład i malowanie , najlepiej proszkowo
ja mówię jak powinno być porządnie , bo ja druciakiem , najgorsze miejsca potraktowałem i zwykłym sprayem to psikłem, zamiećrzałem oddać ramę do piaskowania ale w dupie to mam bo sprzedaje tkr na wiosnę zresztą ta rama nie jest taka zła, tylko na kołyske ma taki nalot rdzy bo reszta pod plastikami jest w 100% ok