OK, nie ma problemu ;)
Pietro,ja Ty mi działasz na nerwy. Gdzie to się takie ulęgło :P
Zresztą - jeśli mamy nie pisać o wsadzaniu sobie w dupę 50cm3 4T to nie piszmy też, że dwusuwy są śmierdzielami.
Nie chcę tylko żeby ktoś dyskryminował tu jakieś rozwiązania techniczne. 2T od 4T różni się zasadniczo. Żaden nie jest lepszy ani gorszy od drugiego. Są po prostu inne. Wszystkie mają wady i zalety.
Pozostaje tylko kwestia: CO JEST DLA KOGO LEPSZE (indywidualnie)?
To temat-rzeka, każdy ma swoje wymagania. To jakby dyskutować czy szklanka jest do połowy pełna czy pusta...
Kisiu o to właśnie chodzi, nikt niczego nie dyskryminuje, poza kominiarką który ma 4T w dupie, chodzi o to co dla kogo jest lepsze, a to że wcześniej napisałem że niedługo zostaną same 4T niektórych mocno wytrąca z równowagi, ale czy to takie ważne? ;)
"Śmierdziele" jak to śmiesznie brzmi...
Cały ten temat nabiera bardzo niskiego poziomu :roll:.
Każdy ma swoje zdanie więc to uszanujmy,nie próbujmy nikogo przekonywać na siłę nie dotyczy się to tylko @Pietra.
Jak będzie na prawdę?nie wiem na pewno wyjdzie w praniu.
Wiem nie jestem modem ale Panowie...
"Wielki Bracie" czasy PRL-u minęły, a jeśli cenzurujesz to patrz na sprawę obiektywnie.
Mam sentyment do 2T - to chyba nic złego? Wyższe spalanie rekompensuje prostota napraw. I ten koneserski dźwięk...
Ale kto wie - może kupię kiedyś 4T? I będę się cieszył niżswzym spalaniem... A naprawiać i regulować sam też się nauczę.
- kasuję - było nie na temat i na dodatek krzywdzące i nieprzyzwoite-
Pietro, się nie dziw że cie olewa Hugo i się tak wyraża, jak przy olejach na siłę swoje zdanie wmawiałeś, że jesteś najlepszy itd a jak ktoś się nie zgadzał z tobą to już ple ple ple Więc wyluzuj kitę a nie titosz tak bez potrzeby :D Jedni to, inni to, ot wszystko, nie można powiedzieć że silnik 2t jest lepszy i na odwrót.
Panowie, ale nam odp***dala z tego niejeżdżenia... :D
Vezyr ma rację,chodzi o to że Pietro wpadł na nasze forum jak burza i robi tu rewolucje,uważa się za znawcę i wszystkim doradza to co on uznaje za najlepsze. Nie będę z nim polemizował że wolę 2T,a 4T o poj. 50cm można sobie wsadzić w d..pe,bo takie jest moje zdanie.
P.S. Kisiu kto nie jeździ to nie,ja dziś zrobiłem 85km :D
Kisiu- święte słowa ŚWIĘTE!!!
dawać tu te wiosnę!!
Kisiu ja też mam sentyment do 2T, u mie w garażu stoją dwie zabytkowe CZ-tki 175, JAWA 555, Simson SR2 i Simson Star, które b.lubię i cenię, ale czasy świetności 2-suwu dobiegły końca i nic już tego nie zmieni, nawet wtrysk w Peugeotach czy Piaggio, które okazały się awaryjne i kosztowne w naprawie.
Macie rację, jedni wolą brunetki, inni blondynki ;)
kominiarko ja tu byłem dużo wcześniej przed tobą pod innim nikiem, a rewolucje ty sobie zrób w mózgu jeśli go masz, szczawiu jeden!
Oj, kto ma na miejscu sprzęt ten ma! A kto nie ma kombinuje jak go sprowadzić.
Macie rację - dawać tu wiosnę!
Pietro - fajne takie zabytki. Może kiedyś była inna technologia, może tamte silniki były jednak inne ale jakoś się jeździ. I o to w tym chodzi.
Pietro ja już stary byk jestem,a nie młody szczawik :D
P.S. Ja tu od początku jestem.
Kisiu ta stara technologia chyba była lepsza, bo fabrycznym skuterem Simson na Mixolu śmigałem 80 po równym, z górki 85, a teraz jak odblokujesz skuta to ile poleci? ;)
Pietro a pod jakim nickiem byłeś w takim razie?A jeśli uważasz że wtryski takie złe i w ogóle du** wołowa są to widzę nie miałeś do czynienia z nimi-cóż poradzić.