125cm3, Propozycje co wybrać, przy określonych wymaganiach

Też mi się tak wydaje,dlatego jeden mam na ojca w łęczyckim bo jak wyżej napisałem w łodzi mnie doili.

No i będzie jak w starym żydowskim powiedzeniu - ty masz rację i ty też masz rację... Słowem bordello...
http://www.rejestracjasamochodu.pl/jak-zarejestrowac-samochod-na-adres-zamieszkania/
Pozostaje tak jak pisałem - zapytać w konkretnym WK - jaką wiarę oni wyznają... :)))))

Zobaczcie przepisy. Rejestracja nastepuje w miejscu ze wzgledu na zamieszkania,a nie zameldowanie. Jak jest z tym problem to nawet wystarczy umowa najmu pokoju. Nawet lipna,stworzona tylko w celu poswiadczenia zamieszkania.
Moze po prostu malo osob daje sobie z tego sprawe. Od tamtego roku jest to obowiazujaca wykladnia prawna. Wczesniej zalezalo od widzimi sie pani w wydziale,a pozniej kierownika. Chociaz nawet wtedy rzecznik praw obywatelskich wskazywal ze liczy sie miejsce zamieszkania.
Na forach prawnych jest to ladnie opisywane.

Dostałem jasną odpowiedź z WK. Wystarczy umowa najmu, akt notarialny, lub oświadczenie, że mieszkamy pod danym adresem. I wsio.

Tak, te przepisy zostały wyposażone w jednolitą wykładnię. Ma to związek z nowymi, właśnie wchodzącymi, dowodami osobistymi, w których nie będzie już miejsca zameldowania. Dla instytucji pozostaną bazy danych lub oświadczenia obywateli...

Oj biedne organy, jak one podołają teraz...?

Cruel, jakie wrażenia po roku jazdy? Jestem podobnego wzrostu co Ty, długość wewnętrzna nogi 90 cm. Szukam jakiegoś podchodzącego skuterka. Może ta Apka byłaby OK?

To może i ja tu wtrącę pytanko, żeby nie zakładać nowego tematu. Co myślicie o Junaku 121?
Zastanawiam się nad moim pierwszym motocyklem i ten Junak wpadł mi w oko, ale jestem kompletnym żółtodziobem w tej kwestii. Zastanawia mnie czy warto kupować motocykl kosztujący tyle, co trochę lepszy rower ;)

jet to to samo co romet soft chopper,fjny wygodny [dla niskich i średniego wzrostu] malo pali te 110 poleci wiec jak za takie piniądze warto [krótki przez co dobry w manewrowaniu]

Na pierwsze moto nie warto inwestować dużej kasy, bo na 100% będziesz zmieniał, a jak kupisz nowego, to stracisz na nim najwięcej. Więc im tańszy, tym mniej w plecy. A ten model zawsze mi się podobał, tylko faktycznie trzeba pamiętać, że to nie są wielkie maszyny, więc jak masz 170-175 to OK, ale jak jesteś chłop jak dąb, to możesz śmiesznie na tym wyglądać + może być niewygodnie. Trzeba się przymierzyć przed zakupem.

Jak ma powyżej 178 to może kupić zipp manic 125 [ten zulusie co go ostatnio po polach dożynałem] jak za 3ka to fajna sprawa jak dla wyższej osoby a pali jak skuter 80 4t.

Ale on już nie wygląda tak fajnie, jak JU121 (czy Soft rometa). Co prawda w dobrym malowaniu też jest przyzwoicie, ale 121 ma w sobie coś (dla mnie). W tym malowaniu jest OK:
https://sprzedajemy.pl/motocykl-zipp-manic-125-rs-do-sprzedania,253981
To trochę tak, jak z rometem RCR (do którego się ślinię) i z identycznym ZIPem (który nie zwraca mojej uwagi zupełnie).
http://www.blackduck.pl/files/Zipp-Raven-skos-lewy.jpg
http://motovoyager.net/wp-content/uploads/2015/09/Prezentacja-Romet-8.jpg

Dzięki za rady, chyba faktycznie pójdę się najpierw przymierzyć... chociaż teraz będzie też za mną chodził ten Romet

RCR? Nooo... Ładny jest.
Ale na początek kup coś taniego. Polatasz, nauczysz się, zobaczysz co ci pasuje, a co nie, będziesz lepiej wiedział czego potrzebujesz i bardziej świadomie szukał.

Z junaków takich pod choppera to m12,131 i cr 125[taki cafe] mi się podobają>

Rację miał o.m.c. magister nasz prezydent Kwach, że tylko krowa nie zmienia poglądów. Jeszcze nie tak dawno wzrok Paciego przyciągały Bonneville i Thunderbird Sport, a wystarczyło 100 dni i nowe, patriotyczno-lekko zchińszczone spojrzenie dodtrzega blaski Junaka na różnych frontach :-)))

Nie dawno też borykałem się z dylematem nowy czy używany i jaki model wybrać. Padło właśnie na przywołany model Rometa RCR i od kilku tygodni jestem jego posiadaczem jak pisałem już przy innych tematach jestem bardzo zadowolony mój wzrost to 170cm i 78kg wagi wiec moto pasuje super. W tej cenie miałbym Virago z 2000-2001r lub coś podobnego. Druga sprawa to to że kompletnie nie znam się na motocyklach więc jak bym trafił na jakiś wadliwy model używany (nowe też się zdarzają ale doszedłem do wniosku że to mniejsze prawdopodobieństwo ) nie chciałbym spędzać czasu na naprawie tylko na jeżdżeniu stąd nowe z gwarancją itp. Sam RCR super - pozycja dla mnie wygodna, prezentuje się świetnie i nie wygląda na 125 nawet dla tych co troszkę jeżdżą na moto a nie widzieli RCR`a to myślą że to 300 minimum a i są co 500 podają ;) więc wygląda poważnie jak na razie spisuje się dobrze licznikowe 110 poleciał GPS pokazał wtedy 100 był jeszcze zapas gazu więc myślę że te 10 km/h mu jeszcze zostało w zapasie ale nie o V-max przecież w tym moto chodzi, ma wyglądać i być wygodnie a to ma. Czy wolisz nowy czy używany to indywidualne podejście. A czy będzie bez awaryjny to się okaże mówią jak dbasz tak masz i jest w tym dużo prawdy. RCR tylko w białym kolorze jak już polecam ;D.

Idę się dziś przejechać tym JU121. Pewnie głupio będę na nim wyglądał bo mam tylko kask enduro + gogle, ale co tam :)

Jak sie przejedziesz to kupisz:)

Jeśli tak, jak wygląda twój avatar, to całkiem fajnie :-)