125cm3, Propozycje co wybrać, przy określonych wymaganiach

Jaka zdrada Cie druid oszukał,że tylko kymco a tu apkę chwali

KYMCO mnie urzekło, bo udźwignęło moją ogromność i jeszcze mu od tego nic nie poodpadało. A Apka... no - to już są relacje zgoła intymne i jeszcze ta jej uroda gilerska... ;))))

KYMCO mnie też urzeka, bo jak dziś wracałem wkur....ny z pracy, to nie upilnowałem prędkości docierania. Toto powyżej 60 zaczyna iść jak wściekłe... nie mogę się doczekać końca docierania...
E tam, taka zdrada. Zdrada z ładniejszą, młodszą i bardziej krągłą, to zwykły upgrade, nie ma co się boczyć, norma.
Zdrada, to z brzydką i głupią, to prawdziwa zdrada. Z jakimś chinolem bym nie wybaczył, a tak , to tylko znaczy, że Druid zdrów, nie jest ślepy i reaguje na powabne kształty połączone z atrakcyjnym wnętrzem. No... facet po prostu.
P.S
Sprawdziłem wczoraj pod górę na Spacerowej. Przy 50 na stałe spoko zaczyna się rozpędzać na najbardziej stromym kawałku - wiem, mam juz 10 punktów z tego roku a tam 40, ale radar stał w drugą stronę :-)

Dzięki Arasz, bo fakt jest faktem - po cienkim stąpam lodzie... :))
Tak myślę, że najbardziej górskim odcinkiem w Wa-wie, to jest chyba Browarna (nomen omen)... Zrobi się cieplej to się tam zapuszczę.

Browarna...? To pod moją starą budą (UW), ale ona nie za długa jest. Ja bym obstawiał Dolną, ale Spacerową mam po drodze z serwisu do domu, a byłem zapytać o szybę przejazdem. Można by testy pod Agrykolę zrobić, tylko smerfy się mogą czepnąć, bo tam chyba ruch zamknięty :-)
Nie ma za co, jestem realistą, nie stanę na drodze szczęśliwego związku :-)))

No to chyba do tej samej budy uczęszczaliśmy... Ja tam nawet parę lat pracowałem...
Tak, Dolna jest też niezła pod sam koniec...
Będzie teraz okazja na docieranie, bo kilka najbliższych dni będzie ciepłych, słoecznych i suchych...

Dolna w góre na Puławską (ostatnie 100m) i Myśliwiecka w górę z takich ekstremów górskich w stolnicy

O tak, Myśliwiecka, zapomniałem.
Coś mnie kiedyś podkusiło szosówką tam podjechać. Nie wiedziałem, czy na górze będą moje płuca bez reszty, czy po prostu uda mi pękną nad kolanami... Na razie jechałem tam skuterkiem tylko w dół (z pracy do serwisu ma Czerniakowskiej), ale warto sprawdzić. Jest trochę górek na tej mazowieckiej równinie, Wisła swoje zrobiła.
P.S.
No tak DRUID, tylko ja to skończyłem zamiast magisterium, to JW w Legionowie :-)
Pobór jesień 98\'
WDiNP mi nie wyszło :-)

Panowie,
przepraszam za zaśmiecenie wczoraj całego forum - słabszy dzień miałem.
Pozdrawiam!

Wiec padlo na aprilie sr max125.
W sumie dziwne uczucie podczas jazdy. Jak autem jade 60km/h to wolno,tutaj mowie kuzwa,chyba juz z 90,a na liczniku 60 :)
Mega duzy jest. Ale wygodny. Ciekaw jestem jak sprawdzi sie w korku. Kwestia przyzwyczajenia,nigdy nie mialem jednosladu (nie liczac roweru). I rzeczywiscie fajna sprawa z przegladami,dlugie okresy miedzy nimi.

No to zaczynaj ostrożnie. Widziałem nowiutką Apkę gościa, który wmeldował się w dość znienacka wyjeżdżającą puszkę. No i weź pod uwagę, że w Apce (jak zresztą w większości scootów) licznik zawyża GPS-ową prędkość o około 10%.
W korku jedzie się o tyle fajnie, że Apka jest bardzo dobrze wyważona i można jechać z absolutnie minimalną prędkością, a ona pion trzyma. :)))

CRUEL, witaj w gronie NICNIEWIEDZĄCYCH ale zachwyconych i zajaranych na maksa :-)

Cruel napisał:

Wiec padlo na aprilie sr max125.

Gratulacje Cruel ! Świetny wybór - myślę, że będziesz zadowolony z zakupu.

Szkoda tylko, że muszę na nią czekać 2-3 tygodnie :) Ładna pogoda, to już bym sobie trochę polatał.

Eeee... nikt nie był Ci w stanie dostarczyć szybciej? Jest w końcu trochę tych dilerów...

Brałem tam gdzie mam najbliżej. Nie mam aż takiego parcia aby jeździć i sprawdzać czy da się wcześniej.
Równie dobrze może się okazać, że za tydzień będzie.
Pytanie co do rejestracji. Mogę rejestrować w innym mieście niż mam meldunek? Bo ważny jest przecież adres zamieszkania podobno. To może wystarczy umowa wynajmu mieszkania, nie wiem jak to interpretują. Podobno można.

Nie, no spoko, samo oczekiwanie - byle nie za długie - też jest ekscytujące...
Co do rejestracji, to nie wiem, czy się ostatnio coś nie zmieniło, najlepiej zadzwonić do WK. Wg mnie jednak, to musisz mieć przynajmniej czasowy meldunek, żeby Ci go zarejestrowali... Obowiązku meldunkowego póki co nie zniesiono, zniesiono tylko kary za jego niedopełnienie... Tak więc, jak gdzieś pomieszkujesz ponad 3 m-ce, to masz obowiązek się tam czasowo zameldować...

Można rejestrować w miejscu zamieszkania. W sumie to można gdziekolwiek. Bo nie ma to na celu ewidencji jak przy meldunku.
I tak nie mogę się doczekać :)

To ciekawe co napisaleś bo oc jest zależne od tego gdzie jest pojazd zarejestrowany np;1 moto mam zarej. w łęczycy i płacę w tej samej firmie 65zl 2 w łodzi i tam128zl

Jakby można rejestrować gdzie się chce to większość aut rejestrowaliby ludzie na wsiach, bo w dużych miastach te składki są kilka razy droższe.