Witam. Mój skuter to TGB Pegasus Corona 50, w pełni odblokowany i powiększoną dyszą w gaźniku. Puki miałem seryjny tłumik skuter był bardzo zrywny (przy odrobinie wysiłku dało się go pociągnąć na koło) ale że seryjny się rozpierdaczył to założyłem sportowy Arrowa. No i skuter przeszedł tam regulacje wszystkie możliwe i w ogóle ale nie jest on już tak zrywny. Do 20km/h jedzie jak zwykły chinol a potem nagle ma takie porządniejsze przyspieszenie. Chciałbym zwiększyć moc żeby chodził chociaż tak jak wcześniej i mam pytanie co bardziej się będzie opłacało wymienić. Wariator i sprzęgło na sportowe czy cylinder na jakiś większy. Kasę dopiero zbieram ale myślę że tak 400-500zł to max jaki mogę wydać…
Najlepiej na początek daj inne rolki lżejsze. A lepiej jak wymienisz najpierw wario i sprzęgło , bo przy wymianie cylindra trzeba by jeszcze gaźnik i kilka pierdół wymienić. Najlepiej pierw wario a potem na cylinder dozbierać.
Rolki są już lżejsze bo co to jest maksymalnie 60-65km/h, a w dysza w gaźniku i tak już jest sporo większa bo wcześniej na tym sportowym to miał muła jak sam skur…czy byk A jakieś wario i sprzęgło byś mógł zaproponować bo ja to tak nie bardzo się w tym orientuje :oops:
PS
Jeśli wymieniłbym wariator i sprzęgło to co z paskiem też wymieniać??
mozesz pasek wymieniłeś jak chcesz ale zawsze jak masz nowy jakis konkretny to nie boisz się ze pujdzie ci lada moment
No to już przynajmniej wiem jak to z paskiem zrobić… A jakieś propozycje co do waria albo sprzęgłaż? Aha a co do paska to wziąć zwykły czy zainwestować może w kevlarowy?
Wario -> Malossi Multivar 2000
Sprzęgło -> Polini 2G evo 2 ( sam je mam i szczerze polecam! łątwa regulacja i nie trzeba kupować sprężynek )
Pasek -> nie kupuj Kevlara do 50ccm nawet i do 70ccm Sport nie kupuje się kevlara poniewaz jest za twardy i rysuje wariator… kup wzmocniony np Stage6 mam go i jest na prawde dobry wymieniłem go a miałem Polini kevlar i go wyjąłem bo nie chciałem porysować sprzęgła na prawdę nie opłaca się do 50ccm i do 70ccm Sport kevlara kompletna strata kasy =/ najlepiej Wzmocniony jeśli słaby tuning to zwykły no ale lepiej wzmocniony masz tą satysfakcję że jest mocniejszy niż seryjny ( zwykły ) :roll:
Pozdro!