Witam Wszystkich Serdecznie! Jeśli to zły dział to przepraszam i proszę o przeniesienie do właściwego.
Zastanawiam się nad kupnem nowego skutera. Przeglądałem kilkanaście skuterów i najbardziej spodobał mi się Zumico Quick. Jest on moim zdaniem najwłaściwszy dla mnie. Waże ok 60kg i mam 175 cm wzrostu. Skuter ma mi służyć do dojazdów do szkoły, po zakupy i do wieczornej jazdy rekreacyjnej. W swoim mieście znalazłem go w Media Expert za 1800 zł. Podoba mi się owy model, jednak ma być to przemyślany zakup który trochę czasu posłuży. Umiem zadbać o swój motorower, nie będzie katowany... Budżet mam bardzo ograniczony bo gdzieś do ok 2000 zł. i dlatego wybór padł na chińczyka. Proszę Was nie piszcie mi " kup lepiej markową używke, będzie lepsza" bo na pewno używanego skutera nie kupie...
Proszę Was polecajcie też inne skutery w takim przedziale cenowym...
tu są wszystkie skutery jakie mogę nabyc w moim mieście: http://www.mediaexpert.pl/katalog/skutery,1358/?sort=&limit=10&view=vertical&page=1 Jest jeszcze w innym sklepie, salonie Router A500 który też wchodzi w grę. Czy możecie mi powiedzieć cos o tym skuterze Mondial ZW50QT-16 ? również mnie zaciekawił... Zakupu zamierzam dokonać w zimie, grudzień, styczeń, luty, czy to dobry czas na zakup nowego skutera? czy wtedy ceny są mniejsze? Proszę pomóżcie, bo to trudny wybór dla mnie a nigdy wcześniej nie miałem styczności ze skuterami...
zumico jest jak wszystkie chinczyki ten sam silnik różnią się tylko plastikami ja wybrałem torosa ponieważ jest to marka zippa i dużo osób ma go na tym forum więc łatwo o pomoc
ma 165 cm wzrostu skuter waży 83 kg przyśpieszenie i v-max jak w każdym chinczyku jak na pierwszy skuter wystarcza skuter ma nie za dużą kanapę więc jazda w dwie osoby jest ciężka ale samemu jest wygodnie masz schowek pod kierownicą co jest przydatne pod siedzeniem zmieści się kask szczękowy
nie powinien mój tata na nim jeździł ma prawie 190 cm wzrostu i nie narzekał jedyne co to skuter jest niski i można zahaczyć o progi zwalniające lub wysokie krawężniki
Ja mam 180 cm wzrostu i siedząc na f16 na końcu kanapy było OK . Słuchaj jeśli kupujesz skuter na zime to popatrz na toros el loco koła 12 hamulec tarczowy i dużo miejsca na nogi cena to ok.2200 ,ale warto.
Loxik ale u niego w mieście może nabyć tylko te skutery : http://www.mediaexpert.pl/katalog/skutery,1358/?sort=&limit=10&view=vertical&page=1, Router A500, Mondial ZW50QT-16
Dziś pojawiły się nowe skutery między innymi ten. Również i on mi się bardzo spodobał, najbardziej ze wszystkich. Czytałem opinie na jego temat, oraz widziałem jego test, i musze przyznać to chyba coś dla mnie. Co o nim sądzicie? Wiecie może jaki w nim jest silnik, bo nigdzie, nie mogłem znaleźć... I jest plus, z [przodu tarcza zamiast bębna oraz 4 KM z tego co zapewnia producent :
I jeszcze jedno pytanie, dlaczego w niektórych miejscach pisze że ten skuter kosztuje 4.5k gdzie indziej 3k a tu niecałe 2k?