Witam. Mam pewien problem z motorowerem zumico gr200.Otoz po sciagnieciu blokady z iglicy, motorek jechal okolo 65,70 wiecej mi nie potrzeba, lecz gdy wylalem stary zuzyty olej i wlalem nowy to moc spadla i jezdzi 55 ledwo.. zazwyczaj 50. Podobno wina tlumika bo sie dusi ale sprawdzalem i wszystko jest git, czy dalbycos odblokowany moduł?Prosze o pomoc
Wymiana oleju nie ma wpływu, chyba że wlałeś jakieś dziwne coś :)
Zdejmij mu wszystkie lejce i wtedy zobacz.
wlalem dobry olej, lejce? wybacz,ze nie rozuniem ale po prostu to moj pierwszy motor;p Jesli chodzi o blokady.to.on chyb wiecej nie ma poza ta na iglicy ktorej sie pozbylem
Tak, mowa o blokadach :)
Ale mówiłeś coś o module, może faktycznie moduł masz zablokowany.
Co do blokad,on wiecej raczej nie posiada. Na 4tym biegu sobie ledwo radzi, nie wkreca sie ale to wina raczej ze za slaby jest, a ktory modul polecasz? i gdzie sie znajduje modul u mnie?
Zmieniłeś olej, ale czy przy okazji ustawiłeś luz na zaworach i wymieniłeś filtry?
zaworow nie ruszalem, bo nie mam szczelinomierza, a filtr, to chodzi Ci o filtr powietrza? jaki modul by pasowal do tego zumico?sens w tym,ze jak daje gaz do konca to mi sie motor dusi..
Jak już robisz przegląd to zrób go porządnie. Nie wiem kiedy ostatnio regulowałeś zaowry w motorowerze, ale jeśli minęło jakieś 3000km to już trzeba je ustawić. Za duży luz może skutkować gorszą pracą silnika.
A filtry warto co jakiś czas wymienić lub wyczyścić (jeśli to możliwe) wszystkie, i filtr powietrza i paliwa i oleju.
mam przejechane 1400 km. A co jest przyczyna tego,gdy daje gaz do konca to e dlawi bardzo i jak nie puszcze to gasnie.regulowalem gaznik i gdy jade na 3cim biegu i dam do konca o zwalnia i sie dlawi