Witam wszystkich :) Jako iż widzę ,że dużo osób chwali się swoimi maszynami , to pomyślałem że też pokaże swojego chińczyka :D Dobra to tyle wstępu :)
Obecny setup i plany :
Mechnika:
-Cylinder WM-Motors 80 ccm
-Wzmacniany wał korbowy WM-Motors
-Nowe łozyska i uszczelniacze
- stożek
Optycznie:
-Oklejenie skutera STICKERBOMBEM
-Brak tylniego błotnika
-Nadkole
-przedłużka amortyzatora 8 cm
-Rejestracja na przekladni
-Malowanie felg na pomarańczowo z polerwoanymi elementami
-Polerka przekładni
-czerwone led podświetlenie licznika
W planach :
Mechanika:
-wariator Narkaku HS
-sprzęgło Naraku Black Edition
-Dzwon sprzęgła Naraku R-Vent
-Wzmacniany pasek
- Polini airobox lub malossi e5
Opytcznie:
-Chwytak powietrza
-custom przodu
-kierownica bmx
-ledowa lampa tył
-tłumik w stylu 2t
Kupiłem go w 2010 roku. Nie mam fotek z tego jak wyglądał jak go kupiłem , ale znalazłem jakieś w internecie :) Mój był czarno-siwy. niestety nie znalazłem takiego także jestem zmuszony wstawić ten egzemplarz:D
Szału nie było :D ale skuter jeździł :) mało palił itd :)
W zimę 2012/2013 zaczęła się moja przygoda ze skuterem :) Na początku było zwykłe odblokowanie . Kupienie odblokowanego modułu i zapoznawanie sie z częściami skutera:) Później zaczęły się modyfikacje . Na początek zmieniłem podświetlenie licznika na niebiesko
Później naszła mnie ochota na zrobienie polerki pokrywy przekładni. Całą pokrywę musiałem ścierać papierem ściernym.
Oto efekt , trochę pobrudziłem jak zakładałem ale jakieś zdjęcie jest:)
Tu trochę lepszej jakości zdjęcie.
Następnie kolega powiedział, że ma na sprzedaż czerwone listwy led . Skusiłem się i zamontowałem je w liczniku :)
Po paru tygodniach zamówiłem stickerbomb. Okleiłem nim lusterka, błotnik z przodu,ramkę pod tablice rejestracyjną oraz plastik z tyłu pod lampą :)
To wszystko było zrobione do marca 2013 roku. W maju zaczynają sie kolejne upiki:)
Na początek przyszło nadkole, przedłużka amortyzatora około 10 cm,rejestracja na przekładnie i stożek.
Oto efekt:)
Potem jezdziłem tak z około 2 miesiące, nadkola pękały , ponieważ były robione z pleksy. Wreszcie zrobiłem nadkole ze 'sklejki'. Postanowiłem, że okleje je resztkami stickrbombu:)
A tak wygłada całość na skuterze
Uploaded with ImageShack.us
W między czasie doszły wstawki stickera , ktore widać na wcześniejszym zdjęciu, oraz malowanie felg :) W połowie sierpnia miałem awarie , silnik się zatarł no i sypnęło się łożysko na korbowodzie.
W tym momencie silnik przeszedł kapitalny remont. Nowy cylinder, wał itd. Za wszystko wydałem okolo 500 zł razem z robocizną.Teraz jestem w okresie docierania . Jak narzie mam zrobione 250 km. Jakieś 2 tygodnie temu nastąpił pomysł , aby okleić skuter stickerbombem. Około tydzień temu przyszła paczka ze stickerami :)
A po trzech dniach skuter został oklejony :) Na dniach jeszcze zrobie polerke rantów felg.
A oto efekt mojej pracy:
W Zimę planuje zrobić swap na p/g w lc i custom przodu w stylu sr/aerox
Dziękuje wszytskim za uwagę :D