znów zerwał się pasek ;/

witam.mam taki problem dwa tygodnie temu pasek mi pękł i wziąłem wymieniłem pasek,tamten pasek kupiłem na allegro za 20zł teraz założyłem taki sam tylko że za 50zł z Słomczyna i wczoraj pękł mi pasek że był cały poszarpany i na małe kawałeczki “pocięty” i na dodatek okręcił się wokół sprzęgła. Jaka może być tego przyczyna?

przyczyna tego ze dajesz gowniane paski jak masz skuter po tuningau… zal ci 100 zl na dobry pasek wzmacniany s6 ?

no wiesz pasek za 50 zł to nie jest raczej dobry , jak widzę po podpisię to kup kevlar i spokój będzie :stuck_out_tongue:

tylko że kupiłem pasek za 20zł i na tym tuningu zrobilem ok-3-4tysiace :wink: i jeszcze go miałem przed tuningiem

mr.Jeremy napisał:

jak widzę po podpisię to kup kevlar i spokój będzie

Kevlar ? Puknij się ...
Wystarczy wzmacniany :)

Kevlar wrzuca się do racingów :|

czy ja wiem na upartego można kupić choć skuter męczył by się na kevlarowym pasku , lecz te paski z allegro za 50 zł wzmacnianie to zwykły badziew , ja za swego dałem 110 zł i jak na razie normalnie wygląda jak nówka

nie męczył by się, tylko by mu zajebał talerzyki…

zobacz czy ci się zbierak przeciwtależa nie rozdupcył bo moze się wtedy się przekładnia nagrzewa i pasek pęka sam to przerabiałem
albo zobacz czy nie masz gdzieś bierznis talerzy uszczerbiona mieć jest bo ci moze pasek się wtedy strzępic :slight_smile:

jak zdejmowałem pokrywę i dotknąłem paska to był taki gorący że mało co się nie poparzyłem :smiley:

to weź w ręce wiatrak i spróbuj nim pokręcic
jak się będzie kręcił to źle i do wymiany jak nie to zobacz bierznie talerzy czy sa ok :slight_smile: