Zmieszczę oponę 130/90 - 10 ?

siema mam pytanie :) zmieszczę oponę 130/90 - 10 do skutera na tył ?

a moze tak model skutera podaj?

a co to ma za znaczenie ? :) chińskie silniki z 10 calówkami są takie same przecież :) czy mi po prostu o silnik nie będzie obcierać ? bo niby 90/90 seryjna wchodzi ale czy szerokość 130 da radę ? :)

ehh tu jak zwykle na odp trzeba czekać tyle, że ja p... a chciałem się dowiedzieć bo nie wiem czy mam jutro kupić oponę nową czy nie.

Podaj wkońcu model skutera a nie narzekasz że nikt Ci nie odpowiada.

danielek155 napisał:

a co to ma za znaczenie ? :) chińskie silniki z 10 calówkami są takie same przecież :) czy mi po prostu o silnik nie będzie obcierać ? bo niby 90/90 seryjna wchodzi ale czy szerokość 130 da radę ? :)

Nie są takie same -.-

wniesiesz w końcu coś do wątku czy tylko będziesz posty nabijać ? silnik taki jak w Router bassa itp. a więc zmieści się ?

danielek155 napisał:

wniesiesz w końcu coś do wątku czy tylko będziesz posty nabijać ? silnik taki jak w Router bassa itp. a więc zmieści się ?

na chamskie pytanie należy chamsko odpowiedzieć. Załóż tą oponę to się przekonasz.

widzę nie tylko u mnie nic nie wnosisz do tematu. Twoje posty są bez sensu i kompletnie zbędne. Mógłby mi ktoś poważny pomóc ? Czy zmieści się opona ? Dodam, iż nie mam jak tego sprawdzić.

Na forum ludzie pomagaja za darmo i nikt im za to nie placi wiec swoje zale sobie mozesz. Nikt ci nie pomoze jezeli jestes tak nastawiony do ludzi :-)

ps jezeli mowisz, ze kazdy skuter 2t chinski jest taki sam:) w hrr taka opona sie zmiesci.

mowie o 4t dlatego podalem przyklad jako basse

Narzekasz że nikt Ci nie odpowiada. Zrozum że userzy tego forum to ludzie tak jak Ty i mają także inne obowiązki i sprawy na głowie niż tylko czekanie na forum na nowy temat aż ktoś się o coś zapyta. Druga sprawa to to że od nas wymagasz a Tobie nawet ciężko napisać co to za model skutera. Zresztą skoro nikt Ci nie odpisuje to widocznie nikt nie próbował takiej rzeczy. Zmierz sobie na aktualnej oponie ile masz luzu w każdą stronę i orientacyjnie będziesz wiedział. A jak nie to umów się ze sprzedawcą że w razie czego możesz oddać oponę poza tym jeśli ktoś zajmuje się sprzedażą opon powinien Ci na to pytanie odpowiedzieć.

wstydzisz się podać modelu? :)

nie nie wstydzę podać się modelu ale nie wiem co to za model... Zumico Riya czy coś takiego .. i tak nikomu to nic nie powie bo to nietypowy model.

PS. Dzisiaj rozwiązałem problem. Włożyłem oponkę ale obcierała o dolny zaczep tłumika więc go zpiłowałem i jest dobrze ;)