zmieszanie oleju ?

Witam mam w zbiorniku nalany olej orlenowski ten czerwony z 15 zł mogę do niego dolać olej Castrol Actevo Extra 2T i nic się nie stanie ?

jeśli mi się dobrze wydaje to jest półsyntetyk i to tez. Jeśli tak, to możesz :slight_smile: Ja często tak miećszałem i nic się nie działo :slight_smile:

Do tego co napisał siwy_fact, możesz mieszać półsynteteyk z półsyntetykiem. Ale nie możesz mieszać na przykład syntetyka z półsyntetykiem.

Actevo jest syntetyczny ;/ fack a ja go wlałem nie no ale może nic się nie stanie wlałem go z 400 ml … :frowning: a było z 1l półsyntetycznego nie no raczej się nic nie powinno stać myśle !

motórzysta, miejmy nadzieję. Jak cos to zrobi ci się nagar na tłoku i swiecy i będzie czyszczenie. Tak więc to nic poważnego :wink:

nie raczej nic się nie powinno ja miećszałem w simsonie mixola a puźniej orlen półsyntetyk i nc się nie działo a po takiej mieszance mówili że się zatrze na bank i nic się nie stało apcia porządny sprzęt przepali i pojedzie “dali” haha ;D już trochę zapuźno może się to zmiećsza obydwa czerowe hehe ;D

motórzysta, w razie czego możesz spuścić olej. Ale tak jak wcześniej pisałem skuter nie powinien ci się zatrzeć tylko powinien się zrobić nagar.

a jak wyczuje że jest ten nagar ?

Po prostu pod czas jazdy zgaśnie ci machina. Wtedy rozkręcasz głowice i cyl i czyścisz tłok.

Castrol Act>evo 2T to najwyższej jakości olej wyprodukowany w technologii syntetycznej, do silników 2-suwowych, zabezpieczający przed tworzeniem się szkodliwych osadów w silniku i układzie wydechowym oraz wydłużający żywotność świec. Dodatki uszlachetniające likwidują osady węglowe w 3 etapach – przywierają, penetrują i niszczą je. Łącząc ochronę silnika z zapobieganiem nagarom, olej ten jednocześnie znacznie ogranicza dymienie.

pisze że jest wyprodukowany w technologi syntetycznej ale to półsyntetyk :)

Czyli można zmieszać z orlenem?

Tak ;] jeżeli to półsyntetyk to jak najbardziej myśle że temat do zamknięcia !