Mam pytanko - czy zmieniacie na zimę świece w Waszych skuterach? Chodzi o zmianę na taką o innych parametrach. W moim 2T jest NGK BR8HS. Zmieniać na zimę czy po prostu kupić nową o tych samych parametrach?
Czym się dokładnie różni BR8HS od BR8HSA?
Mam pytanko - czy zmieniacie na zimę świece w Waszych skuterach? Chodzi o zmianę na taką o innych parametrach. W moim 2T jest NGK BR8HS. Zmieniać na zimę czy po prostu kupić nową o tych samych parametrach?
Czym się dokładnie różni BR8HS od BR8HSA?
BR8HSA ma dłuższą elektrodę.
Ja jeździłem na BR8HSA cały rok i nie było nigdy problemów z odpalaniem :)
No to dobrze, nie będę zmieniał. A co do dłuższej elektrody to faktycznie - miałem wcześniej HS i rzeczywiście porównując teraz w tamtej jest krótsza.
Kisiu ustaw przerwę na świecy na 0,75 mm, z tego co pamiętam na tej przerwie najlepiej odpalał i najlepiej chodził silnik.
Nie mam szczelinomierza ale coś pokombinuję. Na razie będzie przerwa fabryczna. Może kupię suwmiarkę i jakąś blaszkę dopasuje (suwmierka się przyda w domu).
szczelinomierz 15 zł kosztuje a się przydaje :) ja będę musiał dokupić taki cechowany co 0,01 mm do ustawiania zaworów. Tobie wystarczy 0-1mm cechowany co 0,05 mm (20 listków).
Będę musiał kupić. Czasem się przyda. Bo ta elektroniczna suwmiarka z Biedronki jakoś do mnie nie przemawia...