Zmiana przełożeń z 19/1 na 13/1

Witam !

Czy włożę przełożenia 13/1 zamiast 19/1 do Kymco Super 8 4t ?

To zdjęcie czarno-białe, jest z katalogu części do Kymco Super 8 4t, a obok to kolorowe przełożenia które chce włożyć zamiast oryginalnych.

Jak widać wałki różnią się od siebie - Podejdzie, czy raczej nie spasują te przełożenia ?

Nikt nie wie ?

Ja raz tylko rozbierałem ta przekładnię to nie wiele pamiętam, ale wałki chyba zostaną te które masz, wymienisz tylko koła zębate. Nie jestem pewny wałka sprzęgłowego czy będziesz mógł go zostawić bo ten który napędza koło napewno jest ci nie potrzebny. Ja myślę że ci będzie pasować ale głowy nie dam,i nie doradzam bo wiadomo że najłatwiej wydaje się cudze pieniądze. A 13/1 to nie za łakomo? z takim przełożeniem ten naraku nudził sie nie będzie. A w ogóle nagrał bys film jak ten silnik się zbiera bo mam na ten cylinder smak, a tani nie jest gaźnika tez 24mm nie mam tak że koszt wszystkiego co muszę kupić jest spory. A napisał bys jeszcze jak napęd ci chodzi z tym cylkiem bo ja przy 51mm miałem problemy bo rwał paski i wariatory tylko fruwały, a co dopiero mówic ten naraku który może więcej.

Nagram kiedyś.

Z przekładnią nic a nic się nie dzieje, nie puchnie nic itp. Mam tylko pytanie co do tulei wariatora.

Zdjęcie zrobione na odpalonym silniku.

Można skrócić tą tuleje, czy to nic nie da do vmaxu ? obecny to 95km/h.

Zmieniłeś już przełożenia ?

Obecny v-max to 95km/h z 80cc 4T i chciałbyś jeszcze więcej?! Mój Kymco People 150 ledwo 90 pocisł. Bez przesady, nie wierzę żeby jechało ci to 95km/h.

85km/h mi leci mówiłem i mam 90cc a nie 80cc

Pod zdjęciami napisane jest 95km/h

kupilem niedawno elystara 50 i zdziwilo mnie -gdy dodaje na nuszce gazu kolo nie kreci sie tak jak powinno.czy on ma jakas blokade czy poprostu cos sie popsulo?gg moje 8305420